Mødedato: 22.06.2015, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

GOLDEN DAYS - September 2015

Bylivsudvalget har besluttet, at man gerne vil sætte Bispebjerg Bydel på landkortet i forbindelse med Golden Days Festivalen, der foregår i hele København i september måned. Lokaludvalget skal her blandt andet tage stilling til en økonomisk ramme for arrangementerne.

Indstilling og beslutning

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg indstiller,
1. at Bispebjerg Lokaludvalg arrangerer en byvandring og en hyldestkoncert med debat i forbindelse med Golden Days’ Festival of Important Shit.
2. at Bispebjerg Lokaludvalg afsætter en ramme på op til 30.000 kr. til honorar af historisk turistguide, lysinstallationskunstnere og band samt evt. materialer.
3. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter om der er medlemmer der vil hjælpe med at finde lokale fortællere til fortælleteltet

Problemstilling

Baggrund: Golden Days Festivalen 4. September-20. September
Golden Days Festivalen foregår i hele København og sæter fokus på ”Cultural Inheritage – that Important Shit – det der former os”. Kulturarv er alt mulig fra værdifulde ligegyl-digheder og genstande over private oplevelser til nationale klenodier. Med andre ord er det alt dét, der former os.

Byvandringen: ”Kulturarven – hvad skal vi bruge den til?” den 4. september 2015 kl. 17-19
Formålet med byvandringen er at invitere bydelens borgere til at få et indblik i områdets kulturhistorie og diskutere, hvad vi kan bruge den til i dag. Tourguiden Paul Hartvigson er uddannet historiker, underviser på Roskilde Universitets turistføreruddannelse og har mange års erfaring med historiske byvandringer. Under overskriften ’’Kulturarven – hvad skal vi bruge den til’’ fokuserer byvandringen på både gamle og nye kulturmiljøer og tager fat på spørgsmål om bevaring, fredning og udvikling. Som supplement vil der blive vist historiske billeder af forskellige steder i bydelen (Ruten er under udarbejdelse med Tage Hensel og Mansour Yahya Mohamad, ligesom Tage går i fotoarkivet på Københavns Museum.)

Bispebjerg bydel er ligesom resten af København et område i rivende udvikling, hvorfor det er relevant at drøfte, hvordan forandring og konservering spiller sammen (eller ikke spiller sammen), når det gælder muligheden for at bevare kulturmiljøer eller skabe nye. På turen undersøger vi, om vi kan finde nogle historiske kulturmiljøer, der endnu ikke er udpeget, men som er værd at bevare.

I LOVE NV. Hyldestkoncert d. 18. september 2015 kl. 18-22
Lokaludvalget arrangerer en koncert, der hylder det tolerante og alsidige Nordvest. Hvad har formet bydelen gennem tiderne og hvad former Nordvest i dag? Under hyldestkoncerten kan publikum være med til at sætte ord og billeder på bydelens identitet i et interaktivt lysshow, som ”Start a Sentence” leverer. I fortælleteltet byder helt almindelige borgere på deres egne historier og anekdoter fra lokalområdet. Bandet Another Juggle er et lokalt upcoming dreampop band, der kaste lyd udover forpladsen til BIBLIOTEKET. Denne aften hyldes Nordvest og Bispebjerg. Bydelen er kendt for at være et sted med en høj tolerance og en kulturel diversitet. I aftenen går i gang er der blevet inviteret nogle lokale fortællere, der kan dele ud af anekdoter i fortælleteltet.
Café Glad åbner Folkekøkkenet med økologisk mad og øl fra Nørrebros bryghus. Alle er inviteret med til en aften, der fejrer og udfolder Nordvests fortid, nutid og fremtid.

Videre forløb
Hvis der er en stor diskussionslyst og interesse for emnet om bevaring eller udvikling af unikke kulturmiljøer på Bispebjerg, så kan arrangementet være et afsæt for en projektop-start, hvor lokaludvalget udpeger steder – i dialog med lokale borgere - der er værd at bede kommunen om at få taget stilling til. Det kræver et samarbejde med Museumsin-spektør Inger Wiene fra Københavns Museum, og det skal afklares, om hun kan afsætte ressourcer til dette. Når samarbejdsgrundlaget er afklaret kan Bymiljø- og Bylivsudvalget drøfte interessen for dette.

Hvis flere lokaludvalgsmedlemmer er interesseret i at pege på nogle, der er gode fortælle-re og som kan være med til at italesætte historierne fra og om Nordvest, så skriv til Louise Lumholt på sekretariatet.

Løsning
Bispebjerg Lokaludvalg drøfter og godkender forslaget fra Bylivsudvalget om deltagelse i Golden Days Festivalen

Økonomi
Der afsættes en ramme på 30.000 kr. til arrangementerne. Pengene anvises fra ”Budget for puljemidler” – note 1, midler afsat til ”fri søgning”.
Foreløbigt budget:
Aktivitet Beløb kr.
Honorar til Start a Sentence inkl. Forberedelse 10.000
Honorar til band Another Juggle 10.000
Honorar til Byvandring.dk Paul Hartvigsom 5.000
Layout til plakater/folder tryk 5.000
I ALT 30.000



Beslutning

Ad 1 og 2: Et flertal besluttede at Bispebjerg Lokaludvalg deltager med forskellige arran-gementer.
Det blev ligeledes besluttet at afsætte 30.000 kr. til arrangementerne. Pengene anvises fra ”Budget for puljemidler” note 1: Midler afsat til ”fri søgning”.
Ditte Danielsen og Morten Okkels undlod at stemme for bevillingen.
Ad 3: Arrangørgruppen blev henvist til at tage kontakt til bl.a. Lokalhistorisk Forening med henblik på et samarbejde om arrangementerne.
Til top