Mødedato: 08.05.2014, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Medlemsforslag om afskaffelse af skolefri 1. maj

Indstilling og beslutning

Det foreslås,
  1. at Borgerrepræsentationen pålægger Børne- og Ungdomforvaltningen at fremsætte et forslag til politisk behandling om at erstatte 1. maj som undervisningsfri dag med en anden fridag med virkning fra 1. maj 2015.
(Stillet af Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance)

 

MOTIVERING

Efter Folkeskoleloven bestemmer kommunalbestyrelsen i skolekommunen, hvor mange dage eleverne skal gå i skole i løbet af skoleåret, hvornår der holdes ferier og fridage – og disses placering i løbet af skoleåret. Børne- og Ungdomsforvaltningen udsender hvert år i september/oktober måned en ”Ferie- og fridagsplan” som er vejledende, hvoraf et antal eksplicitte krav skal overholdes. Et af dem er, at 1. maj og Grundlovsdag skal være fridage. Et andet krav er, at ferieplanen skal indeholde 200 skoledage. I Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers Kommuner gennemføres der alle steder ganske almindelig skolegang den 1. maj.  

Det er forslagsstillernes opfattelse, at der også i København skal være almindelig skolegang den 1. maj. Hvilken dag skolerne i stedet skal holde fri bør behandles i politisk, således at udvalget overfor forvaltningen fremsætter forslag i overenssstemmelse hermed. Eventuelt kan beslutningen herom overlades til skolebestyrelserne.

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 8. maj 2014

 

Radikale Venstre fremsatte følgende ændringsforslag:

 

”at Borgerrepræsentationen pålægger Børne- og Ungdomsforvaltningen at fremsætte et forslag til politisk behandling om, at det overlades til den enkelte skolebestyrelse at placere skolens fridage.”

 

Det af Radikale Venstre fremsatte ændringsforslag blev forkastet med 33 stemmer imod 18. Ingen medlemmer undlod at stemme.

 

For stemte: B, C, I og V.

Imod stemte: A, F, O og Ø.

 

 

Medlemsforslaget blev herefter forkastet med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme.

 

For stemte: C, I og V.

Imod stemte: A, B, F, O og Ø.

 

 

 

Til top