Mødedato: 20.11.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Beslutning om Hyltebjerg Skole på baggrund af henvendelse fra skolebestyrelsen.

Se alle bilag
Lokaludvalget er blevet kontaktet af skolebestyrelsen for Hyltebjerg Skole, som ønsker udvalgets støtte til ønske om midler til renovering af Hyltebjerg Skole. Lokaludvalget skal træffe beslutning om at arbejde for at skaffe penge til renovering af Hyltebjerg skole.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller at:
  1. lokaludvalget tager henvendelsen fra Hyltebjerg Skoles Skolebestyrelse til efterretning.
  2. lokaludvalget træffer beslutning om at arbejde for at skaffe penge til renovering af Hyltebjerg skoles skolegård mv. blandt andet ved, at opfordre til at det til at bliver prioriteret i forbindelse med overførselssagen i foråret 2015.

Problemstilling

Hyltebjerg skole er generelt i en dårlig vedligeholdelsesstand. I et notat (2012-75763-29 fra 24. marts 2014) kategoriserer Børne- og Ungdomsforvaltningens drifts- og anlægsafdeling skolen som værende i "ekstraordinær dårlig vedligeholdelsestilstand", og skolen foreslås som en af 14 anbefalede prioriteringer i forbindelse med budget 2015. Der er udarbejdet en inspektionsrapport på legepladsen, hvoraf det bl.a. fremgår, at et af legeredskaberne (heldigvis kun i sjældne tilfælde) kan forårsage katastrofale ulykker. Der er desuden konstateret mangelfuld belægning på det særlige legeareal i skole gården. Dertil kommer, at selve skolergården også er dårligt vedligeholdt, og at brønde/kloaker er udækkede eller dårligt vedligholdt. En fortsat brug udgør derfor en sikkerhedsrisiko.

Løsning

Lokaludvalget prioriterer at arbejde for at finde penge til en renovering af Hyltebjerg skole i forbindelse med overførselssagen 2015, til en renovering af skolegården og legepladsdelen af skolegården. Begrundelsen lægger vægt på at genskabe tidssvarende legemuligheder for de mindre børn. Lokaludvalget har fra Hyltebjerg skole fået oplyst, at beløbet til en renovering formentlig vil beløbe sig til 3-4 mio. kr. Det foreslås, at lokaludvalget retter henvendelse til overborgmester Frank Jensen herom.

Økonomi

Beslutningen har ingen økonomiske konsekvenser for Vanløse Lokaludvalg.  

Videre proces

Vedtages indstillingen, vil formanden og lokaludvalgsmedlemmer med kontakt i de politiske partier i budgetaftalen, kunne brínge ønsket om penge til renovering af Hyltebjerg skole i spil på vegne af lokaludvalget.
/ Bent Christensen

Beslutning

Ad 1: Lokaludvalget tog henvendelsen fra Hyltebjerg Skoles Skolebestyrelse til efterretning. Notat vedr. skolens henvendelse til lokaludvalget er vedlagt referatet.

Ad 2: Lokaludvalget traf beslutning om, at man vil arbejde for at skaffe penge til:

  • midler til projektering af helhedsrenovering, så renoveringen kan komme på budget 2016
  • etablering af legeområder allerede i 2015 

Lokaludvalget traf beslutning om at opfordre partierne bag budget 2014 til, at begge dele bliver prioriteret i forbindelse med overførselssagen i foråret 2015. Sekretariatet og formandsskabet arbejder videre med sagen.

Lokaludvalgsmedlemmerne Elsebeth Boberg, Hans Thomsen, Peter Haahr, Erik Honoré, Per Stengade, Sven Jakobsen, Jørn Kofod, Steen Eskildsen, Finn Neesgaard, Allan Christensen, Freddy Christiansen, Erik Jønsson, Torben Mark-Hansen, Inger Marie Ebbesen, Karen Lund, Hanne Larsen og Anne Fausbøll bad om at få ført følgende til protokols:

Skolens ledelse bør kontakte de relevante myndigheder for at få gjort noget ved evt. sikkerhedsspørgsmål i forhold til skolegården, samt sundhedsmæssige forhold i forbindelse med åbne kloakker.

Til top