Mødedato: 12.03.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Stokhusbroen

Indre By Lokaludvalg skal beslutte en henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om retablering af Stokhusbroen over jernbanearealet mellem Østre Anlæg og Øster Voldgade.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår, 
  1. at Indre By Lokaludvalg godkender henvendelsen til Teknik- og Miljøforvaltningen om retablering af Stokhusbroen over jernbanearealet mellem Østre Anlæg og Øster Voldgade, der fremgår af løsningsafsnittet.

Problemstilling

Efter lokaludvalgets vandring den 23. februar 2015 i Østre Anlæg med kommunens parkansvarlige har Byudviklingsgruppen drøftet behovet for retablering af Stokhusbroen over jernbanearealet mellem Østre Anlæg og Øster Voldgade.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget skriver følgende til Teknik- og Miljøforvaltningen:
"Medlemmer af Indre By Lokaludvalg gik den 23. februar 2015 en tur i Østre Anlæg med kommunens ansvarlige for driften af parken med henblik på at se, hvad der kunne forbedres. Vi kvitterer hermed for turen, som gav lokaludvalget et godt indblik i parkens tilstand og kommunens principper for driften af den.

Undervejs passerede vi det sted, hvor Stokhusbroen engang lå. Man kan endnu se aftegningerne af den gamle bro på murværket ved banegraven. Broen blev revet ned af DSB i 1984 for at gøre plads til de elektrificerede tog.

Blandt lokaludvalgets medlemmer var der enighed om, at det kunne være godt at få genopført broen for at skabe bedre adgang til Østre Anlæg fra Nyboder-kvarteret, bl.a. for kvarterets institutioner. Samtidig vil det give en god og interessant fodgængerforbindelse mellem Søerne og Nyboder.

Lokaludvalget beder derfor forvaltningen om at undersøge, hvad der skal til, for at få retableret broen.

Med venlig hilsen

Bent Lohmann,
formand"


Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt henvendelsen, sender sekretariatet den til Teknik- og Miljøforvaltningen.

Beslutning

Lokaludvalget godkendte henvendelsen til Teknik- og Miljøforvaltningen om retablering af Stokhusbroen over jernbanearealet mellem Østre Anlæg og Øster Voldgade, der fremgår af løsningsafsnittet.
Til top