7. Ansøgning om støtte til "Åbningsarrangement for Brønshøj Vandtårn" (2018-0302697)

Sagsfremstilling

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg bevilger 20.000 kr. til projektet "Åbningsarrangement for Brønshøj Vandtårn"

Problemstilling

Kulturhuset Pilegården søger støtte til at afholde et åbningsarrangement i Brønshøj Vandtårn, Brønshøjvej 29, den 1. februar 2019.

1. februar åbner Brønshøj Vandtårns første etape – den nedre del af tårnet – officielt for offentligheden. Tårnet åbnes for kulturelle aktiviteter som koncerter, udstillinger, historisk formidling samt rundvisninger.

Åbningsarrangementet rummer aktiviteter fra kl. 16-19: Skattejagt, taler, musikalsk åbningsceremoni samt DJ's og lysshow. Både professionelle udøvende kunstnere og lokale aktører medvirker, bl.a. Bellahøj 21st Barking og Brønshøj Kirkes Pigekor. Desuden arbejdes der på aftaler med lokale erhvervsdrivende/madsteder.

Ansøger forventer 300-500 deltagere i løbet af dagen. Arrangementet er gratis og rummer aktiviteter for alle aldersgrupper. Ansøger forventer, at arrangementet vil tiltrække folk fra både bydelen og hele København.

Brønshøj Vandtårn og Kulturhuset Pilegården annoncerer arrangementet på Facebook og Instagram. Derudover opfordres arrangementets medvirkende til at dele arrangementet på deres sociale platforme. Der udsendes pressemeddelelse til nationale og lokale aviser. Derudover arbejdes der på at få Kulturen på P1 til at sende live fra dagen. KUNSTEN.NU Podcast følger udviklingen af Brønshøj Vandtårn.

Ansøgt beløb: 20.000 kr.

Forventede udgifter: 46.500 kr.

Forventet egenfinansiering: 26.500 kr.

Projektet rummer udgifter til honorarer til de medvirkende, transport, leje af toiletter samt materialer til skattejagt.

Ansøgningen har været behandlet i Kulturudvalget, som indstiller at der gives støtte som ansøgt. Forretningsudvalget støtter denne indstilling.

Løsning

Projektet bevilges støtte på 20.000 kr.

Økonomi

Pengene tages fra Pulje A, Bydelspuljen.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt