7. Byens Puls (2021-0137928)

Sagsfremstilling

Indstilling

Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,

 1. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Grønne sommerprojekter i Titanparken (og Ydre Nørrebro).
 2. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Novembersyner - Udstlling af novemberfotos og gravtekster fra Assistens Kirkegård.
 3. at Lokaludvalget afviser at støtte projekt: PASS IT ON.
 4. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Gratis Tai Chi Workshop.
 5. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Golden Days på Blågårds Plads.
 6. at Lokaludvalget bevilger op til 8.000 kr. til projekt: AKELA / Kølster – Danske Strygekvartetter.
 7. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Udstilling, bogudgivelse og oplæsningsarrangement - trans/queer kunstnersamarbejde.
 8. at Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Byttestation & udstilling ved den Sorte Plads.

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget 8 ansøgninger til Byens Puls. Sekretariatet har indstillet for 68.000 kr.

1. Grønne sommerprojekter i Titanparken (og Ydre Nørrebro)Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra Nørrebrobyggerne og Titanparken på 10.000 kr. Projekter foregår i Titanparken henover sommeren.

Ansøger søger om støtte til at afholde en række sommeraktiviteter i nyttehaverne i Titanparken. Der søges midler til workshop, formidling, redskaber, planter, materialer, forplejning, vejledning.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

2. Novembersyner - Udstlling af novemberfotos og gravtekster fra Assistens KirkegårdLokaludvalget har modtaget en ansøgning fra en borger på 10.000 kr. Projektet foregår i november måned i Sjællandsgade Bad.

Ansøgere søger om støtte til en fotoudstilling, der er en hyldest til Assistens Kirkegård. Udstillingen består af novemberbilleder fra flere år med masser af farver. Der søges midler til print og PR.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

3. PASS IT ON: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra to borgere og Vibe & Tone på 7.050 kr. Projektet foregår fra maj til august på Nørrebro og i Nordvest, og slutter på Biblioteket Rentemestervej. 

Ansøgere søger om støtte til at starte et offentligt vinyl-bibliotek på Biblioteket Rentemestervej ved blandt andet, at involvere folk fra Nørrebro, Nordvest og omegn. Der søges midler til PR, honorar og udstyr.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at ansøgningen afvises, da projektet ikke er båret af lokale kræfter eller arrangeret sammen med lokale foreninger.

4. Gratis Tai Chi Workshop: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra Dansk-Kinesisk forening på 10.000 kr. Projektet foregår frem til sommer på Den Røde Plads.

Ansøgere søger om støtte til at afvikle 5 gratis Tai Chi workshops på Den Røde Plads. Der søges midler til honorar, PR og let forplejning.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

5. Golden Days på Blågårds Plads: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra Blågårdens Bibliotek på 10.000 kr. Projektet foregår under Golden Days d. 16. september på Blågårdens Bibliotek.

Ansøgere søger om støtte til at deltage i Golden Days med et arrangement på biblioteket om antikkens lyrik med særligt fokus på kærligheden gennem Sapfo. De vil bruge temaet til at gøre opmærksom på LGTB+, og de værker biblioteket kan tilbyde herom. Der søges midler til honorar til forfattere og oplæg samt performance.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

6. AKELA / Kølster – Danske Strygekvartetter: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra Anna Kirke, en borger og Akela Strygekvartet på 8.000 kr. Projektet foregår d. 15. juni i Anna Kirke.

Ansøgerne søger om støtte til en uropførelse af nørrebroborgeren Sune Kølsters første strygekvartet i Anna Kirke. Stykket er en fusion mellem arabisk/mellemøstlig maqam tonalitet og vestlig klassisk tonalitet. Der søges midler til at PR, livestreaming, tekniker og forplejning.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 8.000 kr. til projektet.

7. Udstilling, bogudgivelse og oplæsningsarrangement - trans/queer kunstnersamarbejde: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra to borgere på 10.000 kr. Projektet foregår d. 15. juni på Øen, Mimersgade.

Ansøgerne søger om støtte til en udstilling og et oplæsningsarrangement med flere forfattere på Øen i forbindelse med en bogudgivelse. Der søges midler til honorarer til oplæsere og DJ, udstilling og forplejning.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

8. Byttestation & udstilling ved den Sorte Plads: Lokaludvalget har modtaget en ansøgning fra en borger på 10.000 kr. Projektet foregår på Den Sorte Plads i trekanten foran Rådmandsgade Skole resten af året.

Ansøgere vil opstille en byttestation ved Den Sorte Plads i trekanten foran Rådmands Skole (han har fået tilladelse af Københavns Kommune). Der søges midler til materialer, honorar og PR.

Indstilling: Sekretariatet indstiller, at der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

Løsning

 1. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Grønne sommerprojekter i Titanparken (og Ydre Nørrebro).
 2. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Novembersyner - Udstlling af novemberfotos og gravtekster fra Assistens Kirkegård.
 3. Lokaludvalget afviser at støtte projekt: PASS IT ON.
 4. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Gratis Tai Chi Workshop.
 5. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Golden Days på Blågårds Plads.
 6. Lokaludvalget bevilger op til 8.000 kr. til projekt: AKELA / Kølster – Danske Strygekvartetter.
 7. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Udstilling, bogudgivelse og oplæsningsarrangement - trans/queer kunstnersamarbejde.
 8. Lokaludvalget bevilger op til 10.000 kr. til projekt: Byttestation & udstilling ved den Sorte Plads.

 

Beslutning

1. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

2. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

3. Ansøgningen afvises, da projektet ikke foregår på Nørrebro

4. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

5. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

6. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 8.000 kr. til projektet.

7. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.

8. Indstillingen blev godkendt, og der bevilges op til 10.000 kr. til projektet.