Mødedato: 28.08.2014, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: Projekt læsehule

Bibliotekshuset søger støtte til at etablere en læsehule i deres børnebibliotek.

Indstilling og beslutning

Et flertal i BIFUK-arbejdsgruppen indstiller,

1) at Amager Øst Lokaludvalg støtter projektet med kr. 25.000.

Problemstilling

På vegne af Bibliotekshuset søgte Helle Hussmann den 15. juli 2014 om kr. 45.000 i støtte til "Projekt læsehule". Bibliotekshuset ønsker i samarbejde med en kunstner og lokale børnehavebørn at etablere en læsehule til deres børnebibliotek. Målgruppen er primært børn ml. 0-6 år.

Bibliotekshuset har profil som Familie- og Ønskebibliotek. Børn og familier har gang på gang efterlyst en lille hule til bibliotekets småbørnsafdeling, hvor børnene kan trække sig tilbage, og sidde og læse i fred og ro. Pga. trange pladsforhold, er der ofte en del uro. Pladsforholdene gør også, at der ikke kan anvendes en "færdig" løsning, men skal "skræddersys" en hule til området. Bibliotekshuset har været i dialog med en kunstner der har udført lignende opgaver for andre biblioteker. Tanken er at invitere 1-2 lokale børnehaver, der sammen med kunstneren udvikler idéer til illlustrationer af læsehulen. Hulen vil fremstå som en billedbog med vendbare blade, der skal illustreres således at uanset, hvordan de 3 uafhængige "faneblade" vendes, fremstår der en ny, spændende illustration. Hulen fremstår på den måde også som et kunstnerisk indslag i børneudlånet.

Projektet vil medvirke til at styrke den kulturelle identitet i lokalsamfundet, og vil kunne opleves af rigtig mange mennesker igennem en årrække. Præsentation af kvalitetskunst til de små kan så et frø, der senere kan bidrage til livskvalitet og indhold. Amager Øst kan evt. benytte projektet til at "brande" lokaludvalget som "børnekunstmæcen".

Budgettet indeholder primært udgifter til kunstnerhonorar og materialer, samt forplejning til en indvielsesreception. I projektet indgår 10 lønnede medarbejdertimer for kr. 2.200.

Løsning

BIFUK-arbejdsgruppen har drøftet ansøgningen og et flertal indstiller at støtte med kr. 25.000. Det er et projekt der kommer mange børn til gode, men der er primært tale om anlæg/inventar og der er store udgifter til løn. Vi havde gerne set en større medfinansiering.

Økonomi

Der er søgt om kr. 45.000 af 2014-puljemidlerne.

Et flertal i arbejdsgruppen indstiller, at Amager Øst Lokaludvalg støtter projektet med kr. 25.000.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 1. december 2014.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Projektet støttes med 25.000 kr.
Til top