Mødedato: 20.01.2015, kl. 18:30
Mødested: Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 65

Henvendelse fra Islands Brygges Lokalråd vedr. busbetjening

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1) at lokaludvalget drøfter og tager stilling til hvorvidt udvalget ønsker at støtte op om Lokalrådets henvendelse til BR-politikkerne vedr. busbetjening på Islands Brygge med baggrund i arbejdsgruppen for fysisk planlægnings indstilling, og
2) at lokaludvalget drøfter og tager stilling til hvordan lokaludvalget viser sin eventuelle opbakning vedr. problematikken om busbetjening på Islands Brygge.

Problemstilling

Amager Vest Lokaludvalg har modtaget en henvendelse fra Islands Brygges Lokalråd vedr. kollektiv trafik på Islands Brygge. Islands Brygge er midt i en byudvikling, der gør at bydelen vokser til 18.000-20.000 indbyggere på få år. Lokalrådet mener at Islands Brygge med de nye boliger i syd ikke har tilstrækkelig muligheder for at benytte den kollektive trafik. Ifølge lokalrådet er der 3 km fra de sydlige boliger til metrostationen og mange har mellem 500 og 1600 m til nærmeste busstop (250S).

Lokalrådet har tidlige haft flere forskellige forslag til ruteførelse for en bus gennem bydelen. Der er desuden lavet et forslag til en forlængelse af bus 35s rute i samråd med kommunens køreplanansvarlige og en trafikplanlægger ved Movia.

Løsning

Arbejdsgruppen for fysisk planlægning har på sit møde den 6. januar 2015 behandlet henvendelsen fra Islands Brygges Lokalråd vedr. offentlig transport på Islands Brygge. Gruppen indstiller at lokaludvalget bakker op om Lokalrådets henvendelse og at lokaludvalgets tager kontakt til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget med henblik på at oplyse politikerne om problematikken.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden at komme til afstemning. Lokaludvalget besluttede således at lokaludvalget bakker op om Lokalrådets henvendelse og at lokaludvalget tager kontakt til Teknik- og Miljøudvalget med henblik på at oplyse politikerne om problematikken.
Til top