Mødedato: 20.01.2015, kl. 18:30
Mødested: Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 65

Parkering 2015

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1) at lokaludvalget bemyndiger arbejdsgruppen for fysisk planlægning til af udforme et svar til Parkering 2015 med godkendelse af forretningsudvalget.

Problemstilling

Lokaludvalget modtog den 19. december 2014 en invitation til en workshop om Parkering 2015 hos Teknik- og Miljøforvaltningen, som blev afholdt den 14. januar kl. 17-19. André Just Vedgren deltog fra Amager Vest Lokaludvalg.

Baggrunden er at Borgerrepræsentationen har vedtaget, at der fremadrettet hvert år skal udarbejdes en parkeringsredegørelse før budgetforhandlingerne. Redegørelsen, Parkering 2015, skal komme med bud på parkeringsløsninger for hele byen. Formålet er at sikre en tilfredsstillende udvikling af parkeringsområdet til gavn for byens borgere, gæster og erhvervsliv og tilpasset byens øvrige udvikling, herunder udvikling af rekreative grønne og klimatilpassede byrum, cykelinfrastruktur, busfremkommelighed mm.

Redegørelsen består af tre dele:
Status på parkeringsområdet
Udviklingsområder
Overvejelse om fremtidige investeringer.

Hvert år vil have sine temaer. I Parkering 2015 forventes de overordnede temaer bl.a. at være:
Principper for ny parkeringspraksis
Pris og incitament
Justering af parkeringszoner og håndtering af randzoner

På baggrund af workshoppen den 14. januar laver forvaltningen en konklusion, som kommer til gennemsyn i lokaludvalgene indtil den 12. februar. Konklusionen kan defor ikke nå at blive drøftet på næste møde i lokaludvalget.  

Den endelige Parkering 2015 skal ligge færdig i medio marts 2015.

Løsning

André Just Vedgren foreslår at lokaludvalget bemyndiger fysisk plan til at foretage gennemsynet af konklusionen af workshoppen og sammensætte et svar, som godkendes af forretningeudvalget.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden at komme til afstemning. Lokaludvalget bemyndigede således arbejdsgruppen for fysisk planlægning til af udforme et svar til Parkering 2015 med godkendelse af forretningsudvalget.
Til top