Mødedato: 21.11.2013, kl. 19:00
Mødested: Loftet, Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 3. sal, 2450 København SV

Orientering om folkemøde mod racisme på Mozarts Plads

Orientering og støtteerklæring vedrørende folkemøde mod racisme på Mozarts Plads den den 14. december 2013

Indstilling og beslutning

Forretningsudvalget indstiller:

1. at Kgs. Enghave Lokaludvalg tager orientering om demonstration mod racisme den 14. december 2013 på Mozarts Plads til efterretning
2. at Kgs. Enghave Lokaludvalg støtter arrangementet gennem en støtteerklæring.

Problemstilling

Der har i de seneste måneder været en række ubehagelige episoder, hvor personer, der ofte opholder sig på Mozartplads, har været truende og voldelige mod folk i Sydhavnen. Problemet har været kendt længe, men det ser ud til at være voksende.   

 

På denne baggrund indkalder Racisme fri by til demonstration mod racisme på Mozarts Plads den 14. december 2013 kl. 12.00. Orientering om demonstrationen er sendt til beboere of interessenter i området.

Lokaludvalget byder initiativer imod racisme i på Mozarts Plads velkommen og opfordrer medlemmerne til at deltage i demonstrationen.

Løsning

1. Kgs. Enghave Lokaludvalg tager orienteringen om demonstrationen på Mozarts Plads til efterretning.
2. Lokaludvalget udtaler, at man hilser initaitiver imod racisme i på Mozarts Plads velkommen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for Kgs. Enghave lokaludvalg

Beslutning

Bendt Tobiassen tilkendegav, at han er imod forslaget, da han finder, at lokaludvalget sættes for en politisk vogn, der styres af Enhedslisten.

Ann foreslog, at lokaludvalget skulle støtte arrangementet med det udgangspunkt i de episoder, der har været på Mozarts Plads.

Forslaget blev sat til afstemning. Forslaget blev vedtaget med 10 stemmer for. 2 medlemmer undlod at stemme. 1 medlem stemte imod med den bemærkning at lokaludvalget ved at støtte arrangementet støtter et bestemt politisk parti.
Til top