Mødedato: 02.12.2014, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Budget i balance - oktober 2014

Se alle bilag

Denne sag omhandler håndtering af udfordringer på nogle af Socialudvalgets målgrupper i forlængelse oktoberprognosen 2014. 

Tidligere beslutninger

Socialudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,
  1. at godkende anmodning om finansiering af forventede merforbrug konstateret i oktoberprognosen 2014 på bevillingsområderne Udsatte voksne, Borgere med handicap, demografireguleret, Borgere med handicap, rammebelagt drift og Hjemmeplejen, demografireguleret ved etårige interne omplaceringer, jf. tabel 1 og bilag 1.

Indstilling og beslutning

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring: 


Det bemærkes til omplaceringen på 10,7 mio. kr. i 2014 fra bevillingen Børnefamilier med særlige behov, at området i budget 2014 fik tilført 12 mio. kr. varigt til at imødegå et ressourcebetinget budgetbehov.

Videre bemærkes det til omplaceringen på 10,4 mio. kr. i 2014 fra bevillingen Borgere med sindslidelse, at området i budget 2014 fik tilført 6 mio. kr. varigt til at imødegå et ressourcebetinget budgetbehov.

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Socialudvalgets budgetramme.

Problemstilling

I oktoberprognosen 2014 har Socialforvaltningen konstateret en række forventede mer- og mindreforbrug på bevillingsområder.

Socialforvaltningen skal i henhold til bevillingsreglerne i Københavns Kommune anmode Borgerrepræsentationen om at give tilladelse til omplaceringer mellem bevillingsområder inden for udvalget samlede ramme med henblik på håndtering af forventet merforbrug på bevillingsområderne: Udsatte voksne, Borgere med handicap og Hjemmeplejen.

Der forventes mindreforbrug på områderne Børnefamilier med særlige behov og Borgere med Sindslidelse.

Samlet set overstiger de forventede mindreforbrug de forventede merforbrug, og det forventede nettoresultatet på servicedriften er et mindreforbrug på 5,2 mio. kr. Heraf udgør 5,2 mio. kr. opsparinger på institutioner og tilbud samt forbrugsforskydninger på eksternt finansierede projekter, som forventes overført til 2015, hvormed der forventes balance på servicedriften efter forventede overførsler.

Mer- og mindreforbrug er beskrevet i oktoberprognosen (SUD 12.11.2014).

Løsning

De forventede mindreforbrug på servicedriften, der er konstateret i oktoberprognosen, foreslås i denne sag omplaceret til finansiering af de forventede merforbrug på servicedriften.

Socialforvaltningens forslag til interne omplaceringer mellem bevillingsområderne inden for udvalgets samlede rammec til finansiering af forventede merforbrug fremgår af tabel 1. Tabellen viser hvilke målgrupper, der afgiver budget, dvs. finansierer de forventede udfordringer, samt hvilke målgrupper budgettet omplaceres til. De udspecificerede omplaceringer på funktionsniveau fremgår af konteringsbilaget.

Samlet forventet merforbrug efter forventede overførsler til 2015 på målgruppen for Borgere med handicap på i alt 10,7 mio. foreslås i 2014 dækket af forventet mindreforbrug på målgruppen Børnefamilier med særlige behov. Det betyder, at der i alt omplaceres forventet mindreforbrug på 10,7 mio. kr. fra målgruppen Børnefamilier med særlige behov. Herefter vil det forventede mindreforbrug på målgruppen være 1,7 mio. kr. før forventede overførsler til 2015 og balance efter forventede overførsler til 2015.

Socialforvaltningen vil i 2015 undersøge, hvorvidt der er tale om reelle målgruppeforskydninger mellem målgrupperne Børnefamilier med særlige behov og Borgere med handicap, med henblik på evt. varige budgetkorrektioner, så budget og forbrug er placeret under samme målgruppe.

Forventet merforbrug på målgruppen for Udsatte voksne på 3,6 mio. kr. samt forventet merforbrug på Hjemmeplejen på 6,8 foreslås i 2014 dækket af forventet mindreforbrug på målgruppen Borgere med sindslidelse. Det betyder, at der i alt omplaceres forventet mindreforbrug på 10,4 mio. kr. fra målgruppen Borgere med sindslidelse. Herefter vil det forventede mindreforbrug på målgruppen være 0,0 mio. kr.

Tabel 1: Etårige omflytninger mellem bevillingsområder i 2014, i mio. kr.

Bevillingsområde

Budget afgives

Budget modtages

Børnefamilier med særlige behov

10,7*

 

Borgere med handicap, demografireguleret

 

6,1*

Borgere med handicap, rammebelagt drift

 

4,7*

Borgere med sindslidelse

10,4

 

Hjemmepleje, demografireguleret

 

6,8

Udsatte voksne

 

3,6

I alt

21,1*

21,2*

* På grund af afrundinger stemmer alle summer ikke i tabellen. Se evt. bilaget.

 

Økonomi

Er beskrevet i sagen.
De bevillingsmæssige ændringer som følge af sagen fremgår af konteringsbilaget.

Videre proces

Hvis Socialudvalget godkender sagen, sendes den til godkendelse i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

Oversigt over politisk behandling

Socialforvaltningen indstiller overfor Socialudvalget, at udvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,
  1. at godkende anmodning om finansiering af forventede merforbrug konstateret i oktoberprognosen 2014 på bevillingsområderne Udsatte voksne, Borgere med handicap, demografireguleret, Borgere med handicap, rammebelagt drift og Hjemmeplejen, demografireguleret ved etårige interne omplaceringer, jf. tabel 1 og bilag 1.
Socialudvalgets beslutning i mødet den 12. november  2014

Under punktets behandling deltog kontorchef Katrine Bagge Thorball.

Indstillingen blev anbefalet overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

Beslutning

Dagsordenspunkt 49: Budget i balance - oktober 2014.

Økonomiudvalgets beslutning den 2. december 2014

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Til top