Mødedato: 24.09.2014, kl. 17:30
Mødested: Udskolingen, Heimdalsgade 29-33

Høring: Københavns Erhvervs- og Vækstpolitik

Indstilling og beslutning

Forkvinden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,
  1. at Lokaludvalget godkender udkast til Høringssvar vedr. Københavns Erhvervs- og Vækstpolitik, som er udarbejdet af Erhvervs- og Beskæftigelsesarbejdsgruppen.

Problemstilling

Københavns Kommune har udviklet et forslag til en ny Erhvervs- og Vækstpolitik, som skal danne ramme for fremtidige initiativer, der skal skabe vækst og job i hovedstaden.

Politikken er udviklet ud fra konkret viden om, hvad der driver vækst, jobskabelse og attraktive byer. Den peger på fem områder, Københavns Kommune vil satse på for at gøre hovedstaden til en endnu mere attraktiv erhvervsby.

Erhvervs- og vækstpolitikken udstikker fire ambitiøse mål:
1) 5 % årlig vækst i Københavns Kommune frem mod 2025.
2) 20.000 nye private arbejdspladser i Københavns Kommune frem mod 2025.
3) at København er blandt de tre mest attraktive byer at bo i.
4)
at Københavns erhvervsliv bidrager til bæredygtighed: At Københavns Kommune vil fremme virksomheder, der tager socialt ansvar, bidrager til et bedre miljø og sikrer ordentlige arbejdsvilkår.

Det er ambitiøse mål, som skal realiseres i konkrete handleplaner og aktiviteter.

Erhvervs- og vækstpolitikken er blevet til i dialog med Københavns Erhvervsråd og med over 100 andre lokale virksomheder, som har peget på udfordringer og indsatsområder. Københavns erhvervsliv vil blive inddraget i udviklingen af de konkrete handleplaner og aktiviteter.

Høringsfrist: 20.10.14

Udkast til høringssvar eftersendes.

Løsning

  1. Lokaludvalget godkender udkast til Høringssvar vedr. Københavns Erhvervs- og Vækstpolitik, som er udarbejdet af Erhvervs- og Beskæftigelsesarbejdsgruppen.

Beslutning

Der var afstemning om hvorvidt alle de forslåede rettelser skulle gennemføres. For stemte: Erik Brandt, Jens Villadsen, Klaus Sønderup, Lars Christiansen, Mogens Petersen og Niels Clemmensen. Imod stemte: Gitte Kristensen, Hans Mejlshede, Karina Bergman, Kim Christensen, Sven Knudsen, Thomas Fredsø og Vagn Lauridsen. Undlod at stemme: Anoir Hassouni, Jette Nielsen og Masti Jutka. Det var der således ikke flertal for. Christoffer Rubæk var ikke til stede under denne afstemning.

Efterfølgende blev der stillet ændringsforslag om, hvorvidt alle de forslåede rettelser skulle gennemføres, på nær sletning af denne sætning: ”Endelig er det også centralt at sikre en høj mobilitet og fremkommelighed, samt skabe bedre parkeringsforhold for erhvervslivet. Trods denne grønne dagsorden er det også vigtigt, at erhvervslivet tilgodeses. Spørger man erhvervslivet er det gået den stik modsatte retning, de sidste mange år og det kan være svært at se signaler, der peger i bedre retning!”

For stemte: Gitte Kristensen, Hans Mejlshede, Jens Villadsen, Karina Bergman, Kim Christensen, Klaus Sønderup, Lars Christiansen, Mogens Petersen, Niels Clemmensen, Sven Knudsen, Thomas Fredsø og Vagn Lauridsen. Imod stemte: Erik Brandt. Undlod at stemme: Anoir Hassouni, Christoffer Rubæk, Jette Nielsen og Masti Jutka. Det foreslåede ændringsforslag blev vedtaget.

Til top