Mødedato: 20.11.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Statusorientering om Lokaludvalgets egne projekter

Under dette punkt vil tovholdere for Lokaludvalgets egne projekter på mødet orientere om status

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning.

Problemstilling

Områdefornyelse Husum
Status på de igangværende projekter:

  • Områdefornyelse Husum delte varm græskarsuppe ud til ca. 100 fremmødte i forbindelse med Halloween arrangementet i Husum Bypark.
  • Anlæg af bassiner i Husumparken til skybrudssikring af området koordineres med kunststofbanerne således at det kun er sidebanerne, der vil blive anvendt til vandopsamling i tilfælde af skybrud.
  • Områdefornyelsen har i flere år samarbejdet med lokale beboere, foreninger og institutioner i og omkring Husumparken om udvikling af bedre mulighed for at anvende parken.
  • Delprojektet med kunstgræsbane og lys blev sparket til hjørne, da der ikke blev givet dispensation til lys på banen. Københavns Kommune og områdefornyelsen ankede denne afgørelse, og nu har Natur- og Miljøklagenævnet bestemt, at vi kan anlægge både kunstgræs og det planlagte lys på banen, så den kan bruges i de mørke eftermiddagstimer og tidlige aftentimer.

Tryghedsløft - udpegning af utrygge steder
Sekretariatet har fremstillet et antal postkort med porto betalt, hvor man på et kort over bydelen kan markere, hvor man mener der er behov for øget tryghed. Desuden kan man skrive en kommentar. Disse postkort blev uddelt i Husum Bypark og på Brønshøj Torv til By Night-arrangement den 31. oktober.
Bogerne er desuden blevet opfordret til at komme med forslag via Lokaludvalget klumme i Lokalavisen og via Lokaludvalgets hjemmeside og der er allerede kommet flere henvendelser. 
Sekretariatet samler henvendelserne, som bl.a. skal indsendes til Center for Byduvikling, Københavns Kommune i starten af det nye år. 

Julens indtog i det gamle Vandtårn
Kulturudvalget afholder julearrangement lørdag den 6. december med lystænding og mange aktiviteter.Dagen byder på genbrugsworkshop i Rytterskolen, streetparade, gratis koncerter i Vandtårnet og meget mere. Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen deltager og indvier lyset på vandtårnet. Læs mere om arrangementet på Lokaludvalgets hjemmeside.
Der tændes lys i Rytterskolens vinduer og på Vandtårnet. Lyset på Vandtårnet bliver hængende til 7. januar. Lyset i Rytterskolen vil kunne anvendes ved andre lejligheder.

2700Kulturdag
Kulturudvalget har drøftet ønsker til afholdes af Kulturdag i 2015. Kulturudvalget ønsker fortsat at afholde Kulturdagen. Den foreløbige dato er lørdag den 13. juni 2015. Pilegården vil gerne varetage projektledelsen igen, under forudsætning af, at Lokaludvalgets sekretariat bidrager med hjælp til mødeindkaldelser, referater o.l. og at Kulturdagen får et øget fokus på Pilegårdens arbejde. 
Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der skal arbejde frem imod at realisere næste års Kulturdag. Alle Lokaludvalgsmedlemmer og andre, der er indstillet på at varetage reelle arbejdsopgaver og ikke blot fungere som styregruppe er velkomne i arbejdsgruppen. Ind til videre består arbejdsgruppen af Mette Bøgelund Lerstrup Larsen (Pilegården), Marie Holm-Andersen (sekretariatet), Finn Gunst, Kirsten Møller, Siv Haug, Anni Ørbæk (Kulturudvalget).
Arbejdsgruppen skal arbejde på en projektbeskrivelse og et budget, som skal godkendes af Lokaludvalget i det nye år.

Skolesamarbejde - Bydelsambassadører
Lokaludvalgets samarbejdsbprojekt med 8. klasseselever på Brønshøj, Husum og Korsager Skole er nu i gang. Bydelsambassadørerne har mødtes og har også interviewet nogle af Lokaludvalgets medlemmer. Der afholdes et afsluttende dialogseminar i forbindelse med projektet onsdag den 17. december.

Helhedsplan for Utterslev Mose
Teknik- og miljøforvantningen har nu fundet den embedskvinde (Helle Hagelund) der skal stå for udarbejdelsen af et ideoplæg til en helhedsplan for Utterslev Mose. Sammen med lokaludvalgene skal hun hurtigt udarbejde det opdrag som et konsulentfirma herefter skal gennemføre, så der ligger et færdigt ideoplæg klar til næste års budgetforhandlinger. Samtalen med Helle var meget positiv i forhold til lokaludvalgenes ønske om en ambitiøs og helhedsorienteret tilgang, der både har fokus på borger- og interessentinddragelse og på tværfagligt og fælleskommunalt samarbejde. Miljøudvalget drøfter på mødet den 3. december spørgsmål omkring oprettelse af følgegruppe og arbejdsgrupper.  

Naturcenter
Projektteamet er ved at ligge sidste hånd på teksten til det prospekt som vil blive præsenteret for Lokaludvalget på mødet den 18. december. Lokaludvalget modtager sammen med en række samarbejdspartnere og interessenter et trykt eksemplar af prospektet og får mulighed for frem til starten af januar til at komme med forslag til tekstmæssige præciseringer og mindre rettelser. Det er så meningen at det endelige prospekt trykkes i starten af januar og efterfølgende vil der være en form for reception for politikere og samarbejdspartnere. I næste uge mødes styregruppen for sidste gang. På dette møde vil der primært være fokus på anlægsbudgettet (20-25 millioner) og driftsmodellen samt ikke mindst Idébureauet 2+1’s forslag til navn og visuel identitet.  

Miljøudvalgets arbejdsplan 2015
Det første udkast til en arbejdsplan for 2015 har været drøftet på Miljøudvalgsmødet den 30. oktober, og på næste møde den 3. december bliver arbejdsplanen færdigdiskuteret så den er klar til at blive forelagt lokaludvalget den 18. december.

Økonomi

(ingenting)

Beslutning

Bemandingsplan til juletræstænding den 28. nov gik rundt.
Til top