Mødedato: 20.11.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Endelig godkendelse af høringssvar vedr. Bellahøjen lokalplansforslag

Se alle bilag
Lokaludvalget skal eftergodkende høringssvar vedr. Lokalplanforslag for Bellahøjen (byggeri af familieboliger), som er i offentlig høring frem til 9. november (Lokaludvalgets frist er 11. november)

Tidligere beslutninger

Lokaludvalget behandlede den 30. januar startredegørelsen for Bellahøjen.

På mødet den 23. oktober blev et foreløbigt udkast til høringssvar behandlet og Byudviklingsudvalget fik mandat til at færdiggøre brevet.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget godkender høringssvar vedr. Bellahøjen.

Problemstilling

Kommunen har solgt grunden ved det nu nedrevne Bellahøj vandreservoir til MT Højgaard, der ønsker
at bygge familieegnede rækkehuse og lejligheder. Der skal derfor laves en lokalplan med et tillæg til Kommuneplanen (der skal give mulighed for at bygge op i til 26 meter).
 
I høringsmaterialet står at "bebyggelsen integreres i kvarteret på en åben og imødekommende måde med passagemulighed for fodgængere. Endvidere skal lokalplanen sikre, at bebyggelsen opføres i høj arkitektonisk kvalitet, samt at miljørigtige tiltag integreres i bebyggelsen".

For yderligere information om byggeriet, se lokalplanforslaget i bilag på den elektronisk dagsorden eller på www.blivhoert.kk.dk.

Lokaludvalgets bemærkninger til forarbejdet
Lokaludvalgets støttede med sit høringssvar til startredegørelsen fra 18. februar 2014 generelt op om byggeplaner og målsætninger for byggeriet, med henvisning til Lokaludvalgets visioner for bydelen om det grønne image med vægt på transparens, grønne stier, grøn mobilitet, udvikling af den urbane natur og bæredygtighed. Lokaludvalget gav dog følgende hovedpointer og anbefalinger med på vejen:

  • At den nuværende kommuneplanramme (B3) fastholdes hvad angår bebyggelsesprocent, bygningshøjder og friarealer, og at der ikke gives dispensation til højere bygninger og mere fortætning
  • At der sikres én plads i parkeringskælder pr. boenhed.
  • At regnvandet ledes bort gennem LAR-løsninger
  • At tilkørselsforholdene undersøges nærmere med henblik på at skabe flere adgangsveje og at parkeringspladser etableres i parkeringskælder og ved indgangen til byggeriet.
Orienteringsmøde
Teknik- og Miljøforvaltningen har afholdt et orinteringsmøde om planforslagene den 21. oktober 2014, kl. 19-21 på Bellahøj Skole, Svenskelejren 18, 1. sal, 2700 Brønshøj. Freddy Ingvorsen holdt på mødet et lille oplæg om Lokaludvalgets synspunkter på høringsmaterialet.

Høringssvaret
Byudviklingsudvalget har ikke vurderet at orienteringsmødet har givet anledning til ændringer i det udkast, som lokaludvalget så på sidste møde. Efter forretningsudvalgsmødet den 10. november blev dette svar dermed indsendt.

Løsning

Lokaludvalget godkender den endelige udgave af høringssvaret, som er indsendt til fristen.

Beslutning

Høringssvaret blev eftergodkendt. Det blev dertil besluttet at indsende følgende ekstra bemærkning til forvaltningen:

"Brønshøj-Husum Lokaludvalg opfordrer Københavns Kommune til at få foretaget en trafiktælling inden byggeriet af Bellahøjen går i gang, således at der foreligger et sammenligningsgrundlag i forhold til måling af eventuel trafikbelastning på de omkringliggende veje."
Til top