Mødedato: 17.09.2014, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Medlemsforslag: KBHpant

Se alle bilag
Projektet handler om at producere pantkasser til det offentlige rum, så flasker og dåser i højere grad kan blive genanvendt med hjælp fra gadens folk – uden at de skal rode i skraldespanden for at finde panten.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg

1. at indgå i et samarbejde om udviklingen og afprøvning af KBHpant

2. at afsætte 20.000 kr af puljemidlerne til udvikling og afprøvning af KBHpant

Problemstilling

KBHpant vil lette livet for vesterbroere, der skal af med pant. Pantsamlere, der ikke længere skal rode i skraldespande med madaffald, hundelorteposer, tyggegummi og glasskår. Og kommunens driftsmedarbejdere, der ikke længere skal samle dåser og flasker op på gader og stræder, fordi de er blæst væk eller væltet ved skraldespanden.

Det skal være lettere for vesterbroerne at komme af med deres pant på en ordentlig måde, skabe mere værdighed for pantsamlerne og styrke det sociale ansvarlige miljø i det offentlige rum. I 2013 udgjorde den ikke-indløste pant i alt lidt over 137 mio.kr. på landsplan.

Projektet er et udviklings- og afprøvningsprojekt og består af følgende elementer:
- Interview med driftsmedarbejdere og pantsamlere om pantsituationen
- Workshop, produktudvikling af KBHpant-løsning
- Testperiode med observationer og vidensindsamling
- Digital platform til borgernes feedback
- Evaluering af pilotprojektet
- Kommunikation af KBHpant

Projektet har opstart oktober 2014 og forventes afsluttet i april 2015

Løsning

Vesterbro Lokaludvalg skal beslutte om det ønsker at afsætte 20.000 kr til udvikling og afprøvning af KBHpant som beskrevet i projektforslaget.

Økonomi

Det samlede budget for projektet er på 100.000 kr., og der søges om 20.000 kr fra Vesterbro Lokaludvalg. Det er planen, at de øvrige samarbejdsparter tilvejebringer den resterende finansiering, men de aftaler er ikke endeligt på plads endnu.

Såfremt Vesterbro Lokaludvalg ønsker at afsætte midler til KPBpant, kan de 20.000 kr hertil bevilges af puljemidlerne. Vesterbro Lokaludvalg har i 2014 fået tildelt 1.566.000 kr i puljemidler, heraf er der 219.300 kr, der ikke er disponeret inden lokaludvalgsmødet den 17. september 2014.

Beslutning

Indstilling blev tiltrådt.
Til top