Mødedato: 09.10.2014, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Erhvervsparkering i Indre By

Indre By Lokaludvalg skal drøfte, hvordan det kan blive nemmere for erhverv med ærinde i Indre By at parkere i bydelen. 

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. at Indre By Lokaludvalg drøfter, hvordan det kan blive nemmere for erhverv med ærinde i Indre By at parkere i bydelen.
  2. at Indre By Lokaludvalg beder Byudviklingsgruppen og/eller Arbejdsgruppen for Kultur, Erhverv, Idræt og Turisme om - på baggrund af lokaludvalgets drøtelse - om et oplæg om, hvordan lokaludvalget kan komme videre med problematikken. Lokaludvalget tager stilling til oplægget i sit møde den 13. november 2014.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter, hvordan det kan blive nemmere for erhverv med ærinde i Indre By at parkere i bydelen. Umiddelbart er der to typer erhverv, som er ramt af parkeringsforholdene i bydelen:
- håndværkere med opgaver i bydelen
- små erhvervsdrivende i bydelen.

Problemet er dels manglende muligheder for at parkere tæt ved, hvor de har hhv. opgaver og forretning, dels prisen på hhv. en parkeringsbillet og en erhvervslicens. Se bilaget.

For borgerne i Indre By betyder vilkårene for erhvervsparkering, at det kan være svært at få en håndværker og at det alt andet lige er dyrere. Derudover har det som konsekvens, at de små nær- og specialbutikker lukker.

Formandskabet har drøftet, om man kan inddrage p-pladser passende steder i Indre By, som reserveres til varevogne, små lastbiler, afsætning af børn til skoler og børneinstitutioner mv. samt til parkering af el-biler. Dvs. at sådanne gratis p-pladser skal skifte funktion hen over døgnet. Formandskabet beder om lokaludvalgets bemærkninger til forslaget.

Formanden foreslår, at lokaludvalget beder Byudviklingsgruppen og/eller Arbejdsgruppen for Kultur, Erhverv, Idræt og Turisme  - på baggrund af lokaludvalgets drøtelse - om et oplæg om, hvordan lokaludvalget kan komme videre med problematikken. Lokaludvalget tager stilling til oplægget i sit møde den 13. november 2014. Oplægget skal danne baggrund for en henvendelse fra lokaludvalget til Teknik- og Miljøudvalget om hvordan problematikken bør tages med i en kommende parkeringsaftale, idet den nuværende parkeringsaftale udløber til nytår.

Henvendelsen skal endvidere sendes til Økonomiudvalget, der har erhvervs- og vækstpolitikken under sig, samt til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, der
har samspil med virksomheder og overvågning og analyse af erhvervsstrukturen blandt sine opgaver.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Afhænger af drøftelsen.
BILAG
Nuværende regler for erhvervsparkering:
http://www.kk.dk/da/erhverv/tilladelser/trafik/parkering

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede, hvordan det kan blive nemmere for erhverv med ærinde i Indre By at parkere i bydelen. Der var følgende bemærkninger:
    - Håndværkere med små entrepriser bør benytte el-drevne ladcykler
    - Der bør etableres særlige parkeringspladser for håndværkere i dagtimerne. Det kunne styres med et bookingsystem.
    - Den nuværende betalingsparkering gør alt andet lige håndværkerbesøg dyrere for beboere i Indre By end andre steder
    - Det bør være muligt for beboere i Indre By at få licens til parkering for sine håndværkere. Som det er nu, skal man eje en bil for at få en parkeringslicens.
    - Betingelsen for særlig parkeringspladser til håndværkere må være, at der er filter på deres dieselbiler.
    - Man kunne foreslå Kommunen pilotprojekter.
    - Lokaludvalget bør have en dialog med håndværkerne og borgerne, så man kan idéudvikle på løsninger på problemet.
    - Som det er nu, må beboerne ikke parkere i den røde parkeringszone i dagtimerne. Det giver håndværkere mulighed for at parkere.
    - Der er behov for dynamiske løsninger, fordi vilkårene ændrer sig.
  2. Lokaludvalget udpegede Kirsten Sloth, Kjeld A. Larsen, Ingolf Ibus, Jan Baltzersen og Jens Erik Frandsen til at udarbejde et oplæg om mulige pilotprojekter, som lokaludvalget i sit møde den 13. november 2014 kan tage stilling til. Hensigten er, at projekterne skal videre til Teknik- og Miljøudvalget, som inden længe skal forhandle en ny parkeringsaftale. 
Til top