Mødedato: 26.11.2014, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset Dronningensgade 34

Skybrudsprojekter

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal drøfte og eventuelt beslutte prioritering af de skybrudsprojekter, der angår lokaludvalgets område, samt beslutte lokaludvalgets bemærkninger om byrum i projekterne.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,
  1. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter og beslutter prioritering af de skybrudsprojekter, der angår lokaludvalgets område samt bemærkninger om byrum i forbindelse med projekterne, idet en beslutning om nødvendigt kan vente til lokaludvalgets møde den 17. december 2014.

 

Problemstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen, der vil være til stede i lokaludvalgsmødet under behandlingen af denne sag, har bedt om lokaludvalgets ønsker til prioritering af de projekter i skybrudsprojektpakkerne, der angår lokaludvalgets område, samt om lokaludvalgets betragtninger om byrum i projekterne.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter skybrudsprojekterne i Christianshavns Lokaludvalgs område med udgangspunkt i bemærkningsarket, som Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet - vedlagt.

Det drejer sig om projektet "Amagerbrogade", hvor vand påtænkes ført til Stadsgraven, og projektet "Ovengaden oven Vandet" - se bilaget.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Lokaludvalget kan på baggrund af drøftelsen beslutte sine bemærkninger i mødet den 26. november 2014, eller vente til mødet den 17. december 2014, idet fristen er den 18. december 2014. Bemærkningerne sendes til Teknik- og Miljøforvaltningen
BILAG:
1. Teknik- og Miljøforvaltningens prioritering af projekter i vandopland Amager og Christianshavn
2. Hydraulisk kort over vandopland Amager og Christianshavn
3. Vandoplandsmappe vedr. Amager og Christianshavn (kun med mail til deltagerne i lokaludvalgets møde)

Beslutning

  1. Lokaludvalget havde umiddelbart følgende bemærkninger til skybrudsprojekterne i lokaludvalgets område:
    - En længere strækning af Ovengaden oven Vandet, end forvaltningen påtænker, skal sikres.
    - Kortet over oversvømmelser efter skybruddet i 2011, som lokaludvalget har sendt til forvaltningen, viser, at der er behov for at sikre flere områder end dem, forvaltningen arbejder med nu.
  2. Lokaludvalget vedtager sine bemærkninger til skybrudsprojekterne i mødet den 17. december 2014.

 

Til top