Mødedato: 29.10.2014, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Juletræsfest på Vesterbro

Se alle bilag
Felix Becker, urban natur- og miljøvejleder ved Træstubben i Saxoparken, og ansat i et samarbejde mellem Lokaludvalget, Områdefornyelsen og Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, vil gerne igen i år afholde den traditionsrige og velbesøgte Juletræsfest  i Enghaveparken. Formålet med initiativet er, at dreje fokus fra jul som en overforbrugs-fest, til at handle om en fornyelse og transformation af en tradition gennem kreativt samarbejde på tværs af bydelens institutioner.

Juletræsfesten arrangeres i samarbejde med lokale aktører, herunder Områdefornyelsen Centrale Vesterbro, Kulturanstalten ogTræstubben / Afdelingen for Bæredygtig Udvikling.

Indstilling og beslutning

Forretningsudvalget indstiller at Lokaludvalget skal beslutte,

1. at afholde den årligt tilbagevendende Juletræsfest i Enghave Parken.  

2. at støtte den årligt tilbagevendende Juletræsfest i Enghave Parken med 15.000 kr. som underskudsgaranti til musikere og artister til festen.

Problemstilling

Projektnavn Særlige indslag til Vesterbro Juletræsfest søn. d. 30.11.2014
Kontaktperson Felix Becker
Hvad vil vi opnå med projektet? At skabe en juletræsfest på Vesterbro, som er med til at sætte jul i perspektiv med fokus på fællesskab og omtanke med et grønt smil. Musik og artistiske overraskelser, er med til at skabe en stemning og en atmosfære, som kommer til at binde festen sammen og dermed skabe en kreativ – ”ja, sådan kan man også holde en juletræsfest”-fællesskabsfølelse i Enghave Parken.
Samarbejdspartnere Områdefornyelsen Centrale Vesterbro, Kulturanstalten, Vestebro Lokaludvalg, Træstubben / Afdelingen for Bæredygtig Udvikling.
Kontaktperson Felix Becker

Forberedelserne
Hele november måned arrangerer Træstubben ”JuletræsByg” med skoleklasser og børnehavegrupper fra Vesterbro. Vi bygger juletræer af genbrugsmaterialer, som bliver til en skov af juletræer til juletræsfesten.
Flydende By, som står for juletræsinstallationen, gennemfører 3 værksteder i Enghave Parken.
Gang i Gaden bygger af alternative Juletræer.

Festen
Søndag d. 30. november 2014 kl. 15.00-17.00 ankommer julemanden Jul med sin nissefamilie til Enghaveparken, hvor det store træ bliver tændt – i år en juletræsinstallation bestående af ”energimaskiner” i form af gl. vaskemaskiner, boremaskiner, cykledele og andet ”jern”.
Der vil blive serveret risengrød tilberedt af Café Sonja, børnegløgg og almindelig gløgg, danset om træerne, og alle er velkomne.

Til festen kommer desuden ”Cykelstalden” med sin anhænger af sjove cykelkonstruktioner – kendt fra Københavns Høstpicnic på Sønder Boulevard 2014, ”Skraldesbandet” / Brunette Bros giver enestående bizarre akkustiske indslag, Virelei kommer med trommer, og MusikKaren opfordrer til dans med mandolinen. Vesterbro Børnekor giver et indslag med sang – i alt et enestående performancesammensurium!

http://cykelstalden.dk  
http://www.brunettebros.dk/news.php

Kreativ Forum (OMF) er i dialog med yderligere lysfolk til lyssætning i Enghaveparken til festen.

Løsning

Vesterbro Lokaludvalg skal beslutte om det ønsker at afsætte 15.000 kr. til afvikling af Juletræsfesten i Enghave Parken.

Økonomi

Såfremt Vesterbro Lokaludvalg ønsker at afsætte midler til Juletræsfesten, kan de 15.000 kr. hertil bevilges af puljemidlerne. Vesterbro Lokaludvalg har i 2014 fået tildelt 1.566.000 kr i puljemidler, heraf er der 162.840 kr., der ikke er disponeret inden lokaludvalgsmødet den 29. oktober 2014.

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt
Til top