Mødedato: 30.01.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Ansøgning Grundtone samhørig genklang af vores erindring

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget giver delvis støtte til Grundtone på 20.000 kr.

Problemstilling

Rytterskolen & lydkunstner, Astrid Randrup søger om støtte til at afvikle en lydudstilling i Rytterskolen. Rytterskolen & lydkunstneren Astrid Randrup inviterer i april 2014 bydelens borgere til at være medskabere af lydværket Grundtone.

Udstillingen skal først og fremmest ses som en proces, hvor kunstneren faciliterer en række sociale processer i bydelen i jagten på ”bydelens lyd”. Helt konkret indsamler kunstneren dialoger og toner fra bydelens borgere og disse bidrager til et lydværk, der er i løbende udvikling og i princippet først er afsluttet, når udstillingsperioden er forbi. Udstillingen retter fokus på temaer som: Samhørighed vs. ensomhed og den enkeltes stemme vs. fælles samklang gennem små events, workshops, samtaler mm.

Ansøgt beløb: 30.000 kr.

Forventede udgifter
Materialer 10.000 kr.
Honorar 20.000 kr.
Forplejning 500 kr.
Kommunikation & PR 2.000 kr.
Bemanding af udstilling 3.600 kr.

Der er egen medfinansiering i form af PR-arbejde (estimeret til 2.000 kr.), bemanding af udstilling (3.600 kr.), forplejning (500 kr.).

Projektets tidsplan: 17. marts-31. marts: Dialog med borgere (herunder i selve Rytterskolen). 2. april.-4. april: Dialog med borgerne i selve Rytterskolen. 14. april-16. april: Særligt fokus på børn. Fredag 22. april-27. april: Værket kan opleves i Rytterskolen.

Arrangementet finder sted i Rytterskolen, Brønshøj Torv 1, 2700 Brønshøj. Arrangementets målgruppe er tre til fire grupper med variation mht. alder & køn, tilfældige borgere på gaden i Brønshøj samt lokale eksisterende netværk. Forventet antal deltagere er 40-70 i selve tilblivelsen af værket – herudover estimeret 2-300 besøgende af selve udstillingen, som har gratis entré.

Annoncering foregår via pressemeddelelser i Ibyen.dk, kopenhagen.dk, kunsten.nu samt de store dagblades kulturredaktioner & omkringliggende lokalaviser. Derudover forhåbentlig min. to omtaler i Brønshøj Husum Avis af processen om selve udstillingen. Dertil Plakater, flyers & papirbanner (herunder til udlevering til deltagere i værket i deres netværk).

Ansøgningen har været behandlet i Kulturudvalget, som indstiller til 20.000 kr. til materialer og honorar med en forventning om, at KulturNord yder et større bidrag.

Løsning

Projektet gives en delvis støtte på 20.000 kr. øremærket posterne materialer og honorar. Begrundelsen for ikke at give den fulde støtte er en forventning om, at KulturNord giver et relativt større bidrag.

Beslutning

Projektet gives en delvis støtte på 20.000 kr. øremærket posterne materialer og honorar. Begrundelsen for ikke at give den fulde støtte er en forventning om, at KulturNord giver et relativt større bidrag.

Ida Sloth Bonnevie var inhabil.
Til top