Mødedato: 30.01.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Ansøgning madlavningkurser til børn og unge

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget følger indstillingen fra Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget og bevilger en underskudsgaranti på 4.000 kr. til Madlavningskurser for børn og unge.

Problemstilling

Forening Tingbjergs Forår søger om støtte til at afholde madlavningskurser. I foreningen Tingbjergs Forår har man lagt mærke til, at der findes mange børn og unge, som ofte spiser meget usundt, dvs. burgere, fastfood osv. Og der mangler viden om, hvordan børn og unge selv kan bidrage til, at de oftere får sund mad på bordet. Foreningen vil derfor gennemføre mindre madlavningskurser til børn. Formålet er at give de deltagende børn og unge indblik i og erfaring med sund mad, som de selv kan tilberede. Kurserne skal være både interessante, lærerige og sjove.

Ansøgt beløb: 4.000 kr.

Forventede udgifter: Materialer, råvarer 5.000 kr.

Hvert barn betaler 10 kroner pr gang til indkøb af råvarer. Børnene spiser selv maden.

Der regnes med, at indkøbet til madvarer vil koste ca. 40 kroner per deltager inklusiv forret og dessert.

En kursusgang koster 480 kr. (12 pers. inkl. 2 undervisere) minus 100 kroner (10 kroner per deltager), hvilket giver i alt 380 kr. i udgifter. Dette betyder, at hver uge er brug for ca. 380 kroner i tilskud til madvarer plus lidt til rengøringsmidler, klude mm. Ved 10 kursus uger regnes med 4.000 kr. i udgifter inkl. rengøringsmidler ol.

Der er søgt 4.000 kr. i afdelingsbestyrelsens beboerpulje, man afventer stadig svar. Lokalerne stilles gratis til rådighed af områdesekretariatet. Rekruttering, undervisning og rengøringsarbejde vil blive udført frivilligt.

Kursustilbuddet opstartes lige så snart at der er økonomisk støtte. Det vil blive afholdt i Beboercentrum i Tingbjerg på Ruten. Arrangementets målgruppe er alle børn og unge i Tingbjerg. Der skal tilbydes to kurser: et til børn fra 8–12 år og et til børn fra 12–17 år i to forløb á 5 gange i 2014. Der regnes med 10 deltagende børn per kursus, alt i alt 20 deltagere. Kurserne skal gennemføres en gang om ugen på den måde, at hver gruppe har kursus hver anden uge. Ansøger har allerede fået 20 mundtlige tilmeldinger fra forældre i området.

Ansøgningen har været behandlet i Børne-, Unge-, Fritids-, og Idrætsudvalget (BUFI) og Social- og Sundhedsudvalget (SOSU).

BUFI indstiller til bevilling, hvis projektet er offentligt annonceret og åbent for deltagelse af andre end dem, der har givet forhåndstilsagn. SOSU indstiller til bevilling på 4.000 kr. med det forbehold, at hvis der bevilges penge fra ansøgningen til SAB afdelingsbestyrelsens beboerpulje, eller andre fonde, må kun en af ansøgningerne benyttes. Udvalget underer sig over, at alle skoleaktive børn ikke får den indlæring i skolen/skolekøkkener.

Løsning

Projektet gives støtte på det ansøgte beløb, 4.000 kr. under forudsætning af, at forløbet annonceres offentligt og er åbent for flere end dem, som har givet mundtligt tilsagn. Støtten gives som en underskudsgaranti, da der også er søgt andre steder.

Økonomi

Pengene tages fra ekstern pulje.

Beslutning

Projektet gives støtte på det ansøgte beløb, 4.000 kr. under forudsætning af, at forløbet annonceres offentligt og er åbent for flere end dem, som har givet mundtligt tilsagn. Støtten gives som en underskudsgaranti, da der også er søgt andre steder.
Til top