Mødedato: 13.08.2014, kl. 16:15
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Socialudvalgets høringssvar til Økonomiforvaltningens model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige organisationer

Se alle bilag

Socialudvalget skal afgive høringssvar til Økonomiforvaltningen på baggrund af et forslag til model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige organisationer.

Indstilling og beslutning

Socialforvaltningen indstiller overfor Socialudvalget,

1. at Socialudvalget godkender vedlagte høringssvar (bilag 2) til Økonomiforvaltningens forslag til model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige organisationer

Problemstilling

Med vedtagelsen af juni-indstillingen på Økonomiudvalget 10. juni 2014, blev en model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer, sendt til høring i kommunens udvalg. Høringen har baggrund i et medlemsforslag til Borgerrepræsentationens møde d. 12. december 2013 vedrørende basisbevillinger til frivillige sociale organisationer stillet af Enhedslisten og SF. Se nærmere i bilag 1.

 

Økonomiforvaltningen anmoder udvalgene om, at svare på høringen senest d. 14. august 2014.

 

Løsning

Økonomiudvalget ønsker udvalgenes kommentarer til følgende model:

”I forbindelse med Indkaldelsescirkulæret, som vedtages ultimo januar/primo februar, udarbejdes en oversigt over, hvornår bevillinger til de frivillige sociale organisationer udløber. Udvalgene kan i forbindelse med vedtagelsen af deres budgetbidrag inddrage bevillingerne i deres budgetrammer, allerede året før de udløber.  Såfremt udvalgene ikke prioriterer bevillingerne til de frivillige sociale organisationer, kan disse indgå i budgetforhandlingerne.  Ovenstående model vil blive taget i brug for Budget 2015. For budgetforhandlingerne for budget 2015 vil Økonomiforvaltningen udarbejde et budgetnotat med oversigt over, hvornår bevillinger til de frivillige sociale organisationer udløber.” 

Socialforvaltningens forslag til høringssvar fremgår af bilag 2.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Hvis indstillingen godkendes, fremsendes høringssvaret fremsendes til Økonomiforvaltningen d. 14. august 2014.


Anette Laigaard                                       

                                                                  / Anders Kirchhoff

Beslutning

Kontorchef Katrine Thorball Bagge deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev godkendt med bemærkning om, at 4. afsnit i høringssvaret slettes.
Til top