Mødedato: 24.04.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Statusorientering om Lokaludvalgets egne projekter

Oritentering fra tovholdere for Lokaludvalgets egne projekter

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning.

Problemstilling

Fremover vil dette statusorienteringspunkt så vidt mulig være i skriftlig form. Alle tovholdere melder status ind til sekretariatet 10 dage inden et lokaludvalgsmøde, og tekterne vil blive rundsendt i dagsordenen.

  • EnergiCenter Voldparken
  • Områdefornyelse Husum
  • Naturcenter
  • Bellahøj Friluftsscene
  • 2700Kulturdag
  • Bydelsplan
  • KulturNord
  • Sikker By
  • Frederikssundsvej  
  • Samarbejde skoler og foreninger

Projekter i Social- og Sundhedsudvalget
Brønshøj-Husum Walk afholdes fredag den 23. maj kl. 10:00 på Fix boldbanen, der ligger på hjørnet af Brønshøj Kirkevej og Pilesvinget. Velkomst, opvarmning ved latterinstruktøren Susanne Sivert, en vandretur på godt tre kilometer med sjove opgaver undervejs og så endelig kaffe, kage og præmieuddeling i Kulturhuset Pilegården. Billetter kan købes efter påske i Fit Inn, motion & fitness i Pilegården.

Vi kom ikke med i en fælles sundhedsuge i uge 21, et samarbejde mellem Sundhedshuset og Vanløse Lokaludvalg. Det må blive til næste år, eller også må vi finde på noget andet.

Signe (studerende i pæd. antropologi) skriver sin opgave om dårligt selvvurderet helbred. Hvordan udleves sundhed, og hvad er det for en sundhed, der udtrykkes. Bydelsplan for Brønshøj-Husum 2013. Signe er tilknyttet Brønshøj-Husum Lokaludvalg og vil aflevere sin opgave den 14. maj. Signe vil herefter gerne fortælle Lokaludvalget om sit sundhedsprojekt.

Sundhedsprofil for region og kommuner 2013 blev lanceret den 19. marts. Sundhedsprofilen bidrager med viden om borgernes sundhed, sygelighed og sundhedsadfærd i vores bydel siden 2007. (Nærmest en bibel for SOSU). Offentlige medarbejdere vil gerne komme i Lokaludvalget og fortælle om, hvordan det går med bydelens sundhed.

Røgfrit København 2025. Der er international ryge-stop-dag den 31. maj. Dagen skal helst følges op med forskellige tiltag i de 14 dage op til dagen. Medarbejdere fra Sundhedsforvaltningen vil gerne komme i Lokaludvalget og fortælle om visionen for et røgfrit København.

  • Miljøprojekter

Utterslev Mose
Helhedsplan for Utterslev Mose
Den 27. januar blev der afholdt møde med BR medlem Jakob Hougaard (A) om en helhedsplan for Utterslev Mose. Med til mødet var miljømedarbejdere fra Bispebjerg og Brønshøj-Husum Lokaludvalg samt Alex Heick (Bispebjerg lokaludvalg) og Anders Pedersen (Brønshøj-Husum lokaludvalg). Jakob Hougaard var positivt stemt og lovede, at han vil arbejde på at få skabt politisk opbakning til initiativet og i budgetforhandlingerne arbejde for, at TMF kan gå i gang med et forprojekt. Sekretariatet har efterfølgende afholdt møde med TMF for at redegøre for lokaludvalgets arbejde med helhedsplanen og dialogen med TMU.

Pleje- og udviklingsplan for Utterslev Mose
TMF arbejder på at revidere den eksisterende Pleje- og Udviklingsplan og indkaldte den 24. marts til møde i det såkaldte Parkbrugerråd, der genopstod til lejligheden. Anders Pedersen deltog som lokaludvalgets repræsentant. En række af de forslag, som lokaludvalget i februar 2013 indsendte til TMF, blev genfremsat på dette møde.

Utterslev Mose som officiel naturpark
Miljøudvalget drøftede på sit møde den 2. april at arbejde for, at Bispebjerg og Brønshøj-Husum lokaludvalg begge beslutter at arbejde for, at Utterslev Mose officielt opnår status som naturpark. Mærkningsordningen blev lanceret i 2013 af Friluftsrådet og rummer 10 punkter som skal imødekommes for at opnå mærkningen. En indstilling vil blive forelagt lokaludvalget på mødet i maj.

Naturcenter
Den 31. marts blev der afholdt styregruppemøde i forbindelse med det udviklingsprojekt, som Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter finansierer med 577.000 kr. Freddy Ingvorsen deltog som repræsentant for lokaludvalget. Herudover var der deltagelse af ECV, Ministeriet samt de to projektledere fra sekretariatet og Dansk Bygningsarv A/S. Oplægget til mødet (som kan fås på sekretariatet) blev godkendt og projektgruppen arbejder videre med første fase, der strækker sig frem til ultimo juni, om at få indkredset naturcenterets primære profil, målgrupper, samarbejdspartnere, formidlingstemaer.

Økonomi

(ingenting)

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt.
Til top