Mødedato: 24.04.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Henvendelse til forvaltningen om lokaler til bellahøjspejderne

Se alle bilag
Det foreslås at sende et brev om spejdernes mangel på faciliteter

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller

  1. at Lokaludvalget godkender Byudviklingsudvalgets udkast til brev om spejderhytte

Problemstilling

Spejdergruppen Bellahøj 21st Barking, har fået opsagt deres lejekontrakt i forbindelse med nedrivning af højdebeholderen i Bellahøj.

Det har indtil nu såvidt vides ikke været muligt for kommunen at tilbyde spejdergruppen egnede alternative lokaler.
Forskellige muligheder har været undersøgt, bl.a. Bellahøjmarken ved Rødkildevej, eller at flytte til grunden ved Brønshøj vandtårn.

Lokaludvalget drøftede i forbindelse med behandlingen af startredegørelse for Bellahøjen (boligbyggeriet på grunden), om udvalget i sit høringssvar skulle skrive en anbefaling til kommunen om, at man indtænker nuværende brugere i lokalplanen.

Eftersom der fortsat ikke er fundet alternativ plads til spejderne, vil det være på sin plads at gøre plads til dem på området, blev det sagt på lokaludvalgsmødet den 30. januar.

Byudviklingsudvalget anbefaler, at tingene skilles ad. Det vil sige at høringssvaret forholder sig til startredegørelsen (er afsendt) og at Lokaludvalget beslutter at lave en specifik henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om at finde et sted til spejderne.

Løsning

Lokaludvalget godkender brevudkast til forvaltningen.

Økonomi

(ingenting)

Beslutning

Erik Fisker anbefalede at udskyde sagen, indtil der er mere afklaring af de muligheder for ny placering af spejderne, som i øjeblikket undersøges. Fredningsmyndighederne er i gang med at behandle dispensation til at kunne opføre en spejderhytte i Rødkildeparken, som det er besluttet af Teknik- og Miljøudvalget. Der er endnu ikke sat en dato for behandlingen i Fredningsnævnet. 

Sagen udskydes dermed.
Til top