Mødedato: 24.04.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Ansøgning om støtte til En sommerdag på Bellahøj 2014

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget beslutter enten at følge indstillingen fra Kulturudvalget og bevilger 10.000 kr. ekstra til
En Sommerdag på Bellahøj eller følger indstillingen fra Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget og giver afslag.

Problemstilling

Jesper Ravn Nielsen søger om yderligere støtte til arrangementet "En sommerdag på Bellahøj".

En Sommerdag på Bellahøj afholdes d. 6. og 7. juni 2014 på Bellahøj Friluftsscene. Det er et koncertarrangement for alle børn og voksne i Brønshøj-Husum med dansksprogede sangskrivere af høj kvalitet. Arrangementet er udvidet i forhold til 2013, hvor det blev afviklet for første gang. Der vil være aktiviteter fra kl. 11-18 på de grønne områder foran amfiscenen, blandt andet koncerter for børn og aktivitetsboder lavet i samarbejde med Bellahøj og Utterslev skoler. I tidsrummet kl. 18-23 afvikles voksenkoncerter på scenen.

Jesper Ravn Nielsen søgte i efteråret 2013 Lokaludvalget om 50.000 kr. til En sommerdag på Bellahøj og fik bevilget 30.000. I den nye ansøgning søger han om yderligere midler for at kunne gennemføre projektet ”på tilfredsstillende vis”. Den yderligere støtte vil for eksempel kunne bruges som honorar til Onkel Reje fra DR Ramasjang til børneunderholdning.

Ansøgt beløb: 10.000 kr.

Forventede udgifter
Produktion (scene, lyd, lyd m.m.). 48.000 kr.

Forplejning, bands + frivillige: 4.000 kr.

PR: 18.000 kr.

Musikbudget: 70.000 kr.

Indtægter og støtte fra anden side

Kulturhuset Pilegården: 15.000 (bevilget)

Brønshøj-Husum LU: 30.000 (bevilget)

Vanløse LU: 20.000 (bevilget)

Bispebjerg LU: 10.000 (bevilget)

Projektet har medfinansiering i form af de 300-400 frivillige timer, som ansøgeren lægger i projektet og 20 personer, der arbejder frivilligt på arrangementet. Arrangørerne har indgået et samarbejde med Børnekulturhuset Sokkelundlille.

Arrangementets målgruppe er alle borgere i Brønshøj-Husum og tilstødende områder, samt musikinteresserede fra København/Frederiksberg. Målet er 2000-3000 deltagere. Annoncering foregår gennem de sædvanlige lokalmedier, samt i bus 5A, københavnske kulturmedier samt landsdækkende musikmedier. Hvis ansøger ikke når budgettet, vil PR være den første budgetpost, der skæres i.

Ansøgningen har været behandlet i Kulturudvalget (KU) og Børne-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget (BUFI).

KU indstiller til støtte som ansøgt. Støtten skal gives som underskudsgaranti.
 
BUFI indstiller til afslag, da ansøgning til arrangementet tidligere er behandlet i Lokaludvalget og der er bevilget støtte på kr. 30.000,-  Af den nye ansøgning ikke kan ses væsentlige ændringer i projektet, andet end de har mulighed for at hyre en bestemt kunstner.

Løsning

Der er en delt indstilling, så Lokaludvalget beslutter enten

A: Projektet gives en ekstrabevilling som ansøgt på 10.000 kr.

eller

B: Der gives afslag på yderligere støtte. Der henvises til Lokaludvalgets beslutning fra oktober 2013, idet Lokaludvalget ikke vurderer at det fremlagte projekt har ændret sig. Lokaludvalget håber at et spændende arrangement kan gennemføres indenfor det oprindeligt bevilgede beløb.

Økonomi

Pengene tages fra ekstern pulje.

Beslutning

Der gives afslag på yderligere støtte. Der henvises til Lokaludvalgets beslutning fra oktober 2013, idet Lokaludvalget ikke vurderer at det fremlagte projekt har ændret sig. Lokaludvalget håber at et spændende arrangement kan gennemføres indenfor det oprindeligt bevilgede beløb.

Beslutningen blev truffet ved en afstemning, idet forslaget om en bevilling på 10.000 kr. faldt grundet stemmelighed.

For en bevilling stemte 9 (Morten D. Andersen, Fadel Juanmiry, Janni Nielsen, Hans Bo Larsen, Anders Pedersen, Hans S. Christensen, Palle Lolk, Hannebeth B. Christensen og Erik Fisker). Imod stemte 9 (Lis Søkvist, Laust Andersen,Tareq Abdul Rahman, Lars Søndergaard, Kirsten Møller, Peter Nejsum,  Jakob Dabrowski, Hani A. Qassim og Jørgen Frederiksen). En undlod at stemme (Ernst E. Sørensen)

Jesper Ravn Nielsen var inhabil.
Til top