Mødedato: 11.06.2014, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Billedskolen, Musikskolen og Teaterbutikkens kapacitet i forhold til folkeskolereformen

Se alle bilag
Udvalget skal drøfte Billedskolen, Musikskolen og Teaterbutikkens (kulturskolernes) kapacitet i forhold til folkeskolereformen og den åbne skole.

Indstilling og beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,

  1. at forvaltningen udarbejder forslag til budget 2015 om hhv. klasseprojekter og kompagnonundervisning fra de tre tilbud til understøttelse af den åbne skole under folkeskolereformen

Problemstilling

Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 26. februar 2014 under udmøntningen af Folkeskolereformen, at der frem mod budget 2015 gennemføres en analyse af, hvordan de tre kommunale tilbud Musikskolen, Billed­skolen og Teaterbutikken (de tre tilbud beskrives i bilag 3) fremadrettet kan bidrage til realiseringen af folkeskolereformens intentionerHovedresultater fra analysen fremlægges i bilag 1.

Et centralt element i folkeskolereformen er den åbne skole, der indebærer, at folkeskolerne i langt højere grad skal åbne sig mod det omgivende samfund - eleverne skal mere ud af skolen og der skal nye fagligheder ind i skolen. Den enkelte folkeskole skal således bl.a. samarbejde med foreninger og institutioner uden for skolen. I denne indstilling fremlægges oplæg til de tre tilbuds rolle i samarbejdet om den åbne skole under folkeskolereformen.

Løsning

Forvaltningen vurderer, at det er relevant at inddrage alle tre kommunale tilbud, Musikskolen, Billedskolen og Teaterbutikken i arbejdet med at realisere den åbne skole i København, da de på det musisk-kreative område vil bidrage væsentligt til at skabe en mere åben skole med en mere varieret undervisning og skoledag. Dette kræver, at kapaciteten på de tre tilbud øges. Forvaltningen foreslår derfor, at der udarbejdes budgetnotater til brug for budgetforhandlingerne for 2015 om de tre tilbuds perspektivrige indsatser, klasseprojekter og kompagnonundervisning inkl. kompetenceudvikling af medarbejdere på skolerne (indsatserne er beskrevet i bilag 1). Begge indsatser foregår på skolerne og vil på den baggrund også kunne styrke de musisk-kreative miljøer på skolerne (bl.a. musikmiljøerne) både i forhold til børn og medarbejdere, samt styrke sammenhængen mellem indsatserne i skoletiden og de tre tilbuds indsatser efter skoletiden - og derved også styrke "fødekæden" mellem skolerne og de tre tilbud.Samtidig vil indsatserne på det musisk-kreative område kunne understøtte børnenes læring på en række andre områder som fx sproglig udvikling, matematik og bevægelse.

I bilag 2 er beskrevet en række øvrige mulige indsatser fra de tre tilbud, som vil kunne bidrage til at udvide kapaciteten. Udvalget kan drøfte disse og eventuelt bede forvaltningen udarbejde yderligere budgetnotater på baggrund heraf.

Økonomi

Nedenfor fremgår de tre tilbuds nuværende bevillinger:

Indtægter i mio. 2014

Musikskole

Billedskole

Teaterbutik

Kommunalt tilskud

11,9

7,0

3,0

Statsligt tilskud

1,5

Modtager ikke statsligt tilskud

Modtager ikke statsligt tilskud 

Brugerbetaling

3,4

0,6

Teaterbutikken er et fritidstilbud, der modtager forældrebetaling, men ikke brugerbetaling for konkrete undervisningstilbud

I alt til budget

16,8

7,6

3,0


Forvaltningen udarbejder forslag til budget 2015 om hhv. ca. 2 mio. kr. årligt til klasseprojekter og et lignende beløb til kompagnonundervisning.

Videre proces

Forvaltningen fremlægger forslag til budget 2015 til behandling på udvalgets budgetseminar samt BUU-møde den 27.8.2014.

Forvaltningen fremlægger efter sommerferien en indstilling særskilt vedr. musikområdet, herunder Musikskolens individuelle musikundervisning, samt andre musiktilbud i kommunen og musikmiljøets inddragelse i skolerne.

           
                  Else Sommer                    /Mikala Jørgensen

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top