Mødedato: 28.08.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Udpegning af utrygge steder - proces i Brønshøj-Husum

Se alle bilag
Lokaludvalgene i København er blevet inviteret t til at bidrage til en proces omkring udpegning af utrygge steder i Københavns Kommune.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,

1. at Lokaludvalget tager til efterretning, at projekt Udpegning af utrygge steder muligvis igangsættes i efteråret
2. at Lokaludvalget tager en foreløbig drøftelse af en lokal proces

Problemstilling

Der er stillet et forslag i Københavns Kommune om at Økonomiforvaltningen forud for budgetforhandlingerne skal udarbejde et oplæg, der dels indeholder konkrete forslag til steder, hvor en forholdsvis enkel investering vil øge trygheden, og dels indeholder en model for, hvordan øvrige utrygge steder i København skal udpeges i forbindelse med en lokal borgerinddragelsesproces.

Lokaludvalgene er blevet inviteret til at deltage i denne proces. Frem mod budgetforhandlingerne vil Økonomiforvaltningen på baggrund af den viden, der allerede foreligger om utryghedsskabende steder i byen, udpege en række forslag til konkrete forbedringer. Disse steder vil blive forslået på baggrund af den eksisterende viden fra lokaludvalgene, områdefornyelser og gennemførte tryghedsvandringer samt resultaterne af Københavns Kommunes Tryghedsindeks. Desuden vil Økonomiforvaltningen stille forslag om, at der ved budgetforhandlingerne bliver afsat en ramme til øvrige forbedringer i de områder i byen, hvor de utrygge steder endnu ikke er udpeget, men som vil blive udpeget i forbindelse med en kommende lokal borgerinddragelsesproces, hvor bl.a. lokaludvalgene vil blive opfordret til at deltage.

Første fase gik frem til 18. august, hvor lokale aktører havde frist for indmeldelse af allerede kendte steder og løsningsforslag.

Social- og Sundhedsudvalget (SOSU) har behandlet sagen på deres møde i august og har en række forslag til belysningsforbedringer. Deres forslag overskrider dog beløbsgrænsen på 50.000 kr. pr. løsningsforslag, hvorfor det foreslås at sende listen videre til belysningsgruppen. Et enkelt af SOSU's forslag vedrører Vanløse bydel og er derfor sendt videre til Vanløses arbejdsgruppe vedr. utrygge steder (spejle ved tunnel ved Islev station).

Freddy Invorsen har foreslået at indsende et forslag i tråd med belysningsplanen: Lys på stien fra Åkandevej til Kobbelvænget langs EnergiCenter Voldparken.

Næste fase løber af stablen, hvis der kommer penge til projektet i budgetforhandlingerne. I så fald vil lokaludvalgene blive bedt om i oktober at forestå borgerinddragelse og indsende en ny runde af forslag (frist ult. november).

Løsning

Lokaludvalget tager til efterretning, at projektet går i gang hvis der kommer finansiering, og beslutter at deltage i en lokal proces.

Videre proces

På næste møde, hvor en afklaring om projektet forventes, afsættes midler til borgerinddragelse i Brønshøj-Husum.

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt.

Sagen forankres i Byudviklingsudvalget.

Morten Andersen opfordrede i den lokale proces til at vælge et mere positivt ladet navn til projektet, f.eks. 'Tryg by'.
Til top