Mødedato: 10.04.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Status på lokaludvalget egne projekter.

Se alle bilag
Orientering om seneste nyt om egne projekter, beslutning om nye egne projekter og nyt fra lokaludvalgets arbejdsgrupper. 

Indstilling og beslutning

Formand indstiller:
  1. at Vanløse Lokaludvalg drøfter og træffer beslutning om Saknt Hans på Damhusengen.
  2. at Vanløse Lokaludvalg drøfter og træffer beslutning om Sundhedsuge i uge 21.
  3. at Vanløse Lokaludvalg drøfter og træffer beslutning om afholdelse af et byttemarked d.1. juni 2014 i Kulturstationen.
  4. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering om Sharing CPH til efterretning.
  5. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering om Hold Vanløse ren til efterretning.
  6. at Vanløse Lokalduvalg tager orientering om Mødestedet til efterretning.
  7. at Vanløse Lokaludvalg tager orientering om Musik på Engen 2014 til efterretning.
  8. at Vanløse Lokaludvalg tager nyt fra arbejdsgrupperne til efteretning.

Problemstilling

Til beslutning:

1. Sankt Hans på Damhusengen.
Sankt Hans Aften-arrangement på Damhusengen er en mangeårig tradition, der gennem tiderne har været afholdt af skiftende aktører i Vanløse. Siden 2007 har FDF K-19 Vanløse stået som ansvarlig og afvikler af arrangementet.

FDF K-19  og medlemmer af lokaludvalgets "gamle" Kultur- og idrætsgruppe har i de sidste måneder drøftet projektet og foreslår, at lokaludvalget i år træffer beslutning om at afholde Sankt Hans på Damhusengen som et internt arragement, i et samarbedje mellem FDF K-19  og lokaludvalget ved Kultur og Idrætsgruppen.Når Lokaludvalget bør indgå i arrangementet, er det for at give aftenen et løft, med bedre forhold for publikum, kunstnere og øvrige aktører. De økonomiske aspekter for afholdelse af et sådant arrangement er ikke ubetydelig. Dette kan være en vanskelig opgave for en enkelt forening at leve op til. Formålet er at bringe borgerne sammen om fælles kulturelle og traditionsmæssige oplevelser. Oplevelser, der er en gammel dansk tradition, og som det er af stor betydning fortsætter og også fremover finder sted i Vanløse.

Projektet har flere gange tidligere været støttet af lokaludvalgets puljemidler, de seneste år med underskudsgaranti.

Lokaludvalget skal være opmærksom på, at der med den fremlagte projektbeskrivelse træffes beslutning, som medfører, at samarbejdspartnerne (spejderne) kan opnå et overskud ved projektet. Sekretariatet har ikke, som projektet foreslåes afviklet, mulighed for at sikre at lokaludvalgets samarbejdspartner ikke opnår indtjening på projektet. Lokaludvalgets puljemidler bør som udgangspunkt ikke generere et overskud, heller ikke i samarbejdsprojekter. Lokaludvalget kan hyre foreninger o.l. til en konkert opgave.

Lokaludvalget skal træffe beslutning om man ønsker at afholde Sankt Hans på Damhusengen i år.

2. Sundhedsuge/ sundhedsdage i Vanløse.
Lokaludvalgets "gamle" arbejdsgruppe for social og sundhed har taget initiativ til en Sundhedsuge Uge 21, fra den 20. til den 24. maj 2014. Formålet med ugen er at udbrede kendskabet til sundhed bedt, og at oplyse om hvilke tilbud der er i bydelen. Målet er at opnå mere aktive borgere, der bruger de tilbud, der findes i Vanløse. Lokaludvalget understøtter KK’s sundhedspolitik ”Længe Leve Livet”, og arbejder for at skabe bedre rammer for aktive borgere.

Projektet er et samarbejde mellem lokaludvalget, Sundhedshuset, sportsforeningen, løbeklub, seniorklubben og evt. Kulturstationen. Der vil blive foredrag ( Hanne og Erik), sundhedstjek, idrætsaktiviteter, rappelling, smag på engens planter (ansvarlige Kim og Jørn), samt løb og stavgang (Hanne og Jørn) Ugen er ikke endeligt planlagt, men det vil blive foredrag tirsdag den 21. maj, sundhedstjek, sportsaktiviteter og smag på engen fredag den 23. maj samt løb og stavgang på engen lørdag den 24. maj. Lokaludvalget skal træffe beslutning om man øsnker at afholde en sundhedsuge i uge 21.


3. Byttemarked i Vanløse.
Byttemarkeder er med til at fremme direkte genbrug og øge forståelsen for et bedre ressourceforbrug. Det skaber glæde og samhørighed, at man ganske gratisk giver og får ting, som man selv eller andre ikke har brug for mere. Projektet henvender sig bredt til bydelens borgere og undersøtter visionerne i Københavns Kommunes Affalds og Ressourcestrategi 2018 om at se affald som en ressource og udnytte de begrænsede resourcer bedre. I år indgår byttemarkeder som led i "Sharing Copenhagen" (København som Europæisk miljøhovedstad) og der er øget fokus på at øge bevidstheden om både økologi og genbrug blandt københavnerne. Sidste år blev der afholdt to byttemarkeder i Vanløse, med omkring 830 deltager tilsammen. Ved det sidste byttemarked blev de indkomne ting vejet, og det kunne konstateres, at omkring 2 ton ting havde skiftet ejermænd på dagen. Lokaludvalget skal træffe beslutning, om man ønsker at holde et byttemarked 1. juni 2014.

Til orientering:
Følgende projekter er allerede godkendt i det "gamle" lokaludvalg, men for at give det nyvalgte udvalg mulighed for at have bedst mulig overblik over allerede godkendte projekter fremlægegs der denne gang en skriftlig orientering om projekter.

4: Sharing CPH –grønt byrum på tagterrassen. 
Lokaludvalget traf på sit møde i december beslutning om at afsætte en pulje til lokale aktiviteter i forbindelse med European Green Capital og indvielse af tagterrassens grønne byrum. Første projekt bliver en havedag d. 10. maj kl. 10-14, der inviterer bydelens borgere til havenetværkeri og indvielse af tagterrassens plantekasser. Projektet laves i samarbejde med Kulturstationen og Spisehuset. Tagterrassen skal fremadrettet bl.a. bruges som led i afholdelse af flere arrangementer i forbindelse med deling af viden og erfaringer inden for grøn omstilling mv. Flere projekter i forbindelse med Green Capital vil blive forelagt lokaludvalget til beslutning løbende. 

Den godkendte projektbeskrivelse kan findes på lokaludvalgets hjemmeside: http://www.vanloeselokaludvalg.kk.dk/temaer/

5: Hold Vanløse Ren 2014.
Lokaludvalget traf på sit møde i december beslutning om at gennemføre projektet Hold Vanløse Ren igen i 2014. Fristen for tilmelding er overskredet, og ca. 850 børn og unge deltager i den store renholdelsesfest i ugerne 17 +18. Projektet skydes traditionen tro i gang med en skodindsamling på Vanløse torv, som i år finder sted den 11. april. Kig gerne forbi og hils på VBUC’s flittige børn. I år afholdes der, udover den store diplomoverrækkelse på vinderskolen (den skole med flest elever tilmeldt),  en skraldefernisering på Nørager legeplads d.11. maj kl. 12-15. Her vil alle byens borgere (og alle forældrene til de flittige børn) få mulighed for at se affaldsskulpturer lavet af skrald fra Vanløses gader, høre om mere om projekt Hold Vanløse Ren og deltage i en skraldekonkurrence.

Den godkendte projektbeskrivelse kan findes på lokaludvalgets hjemmeside: http://www.vanloeselokaludvalg.kk.dk/temaer/

6. Mødestedet.
I februar traf lokaludvalget beslutning om at afsætte 140.000 kr. til et samarbejde mellem udvalget og Hyltebjerggård om etablerering af et mødested for socialt udsatte borgere i Vanløse. Den 1. april åbnede mødestedet dørene for første gang. Mødestedet skal være et sted, hvor man har lyst til at komme, og hvor man opsøger fællesskabet uden at udstille sig selv. Mødestedet er først og fremmest et mødested, hvor det at mødes, at være med i et fællesskab, er det vigtigste, men der vil være en bred vifte af aktiviteter på Mødestedet, og udbuddet af dem vil variere i forhold til, hvem der besøger Mødestedet.

Mødestedet vil på længere sigt bemandes af frivillige, med en ansat koordinator for at sikre kontinuitet.

Den godkendte projektbeskrivelse kan findes på lokaludvalgets hjemmeside: http://www.vanloeselokaludvalg.kk.dk/temaer/

7. Musik på Engen.
I februar traf lokaludvalget beslutning om at afsætte 125.000 kr. til Musik på Engen 2014. Det er er 7. gang, lokaludvalget står som arrangør af musikfestivallen på Damhusengen. Formålet er at bringe borgerne sammen om fælles musikalske oplevelser. Oplevelser, man normalt ikke ville opsøge, da de måske ligger uden for ens egen musiksmag, men som via dette arrangement og på denne måde vil kunne vække ens interesse, til derigennem at opsøge de kultur-musikalske tilbud bydelen i øvrigt byder på. Formålet er også, gennem borgerinddragelse, at engagere lokale borgere i den programflade der bliver, gennem forberedelse i bl.a. samspil for de unge rockmusikere, indøvelse af sange for kor og samarbejde om andre praktiske gøremål i forbindelse med en musikfestival. Lokaludvalgets arbejdsgruppe for projektet består af Freddy Christiansen, Finn Nesgaard og Henning Foss. Arbejdsgruppen orienterer om sidste nyt på mødet, herunder om økonomien.

Den godkendte projektbeskrivelse kan findes på lokaludvalgets hjemmeside: http://www.vanloeselokaludvalg.kk.dk/temaer/

8. Nyt fra grupperne 
De "gamle" arbejdsgrupper orienterer om sidste nyt fra grupperne og tanker om projekter, der endnu ikke er besluttet i lokaludvalget. Beslutning om arbejdsgrupper og tovholdere for arbejdsgrupperne træffes under punkt 3 på denne dagsorden, eller på mødet i maj.

- Natur og miljøgruppen holdt d. 26. marts et uformelt møde med repræsentater fra Klimatilpasningsteamet i TMF vedr. samarbejde omkring Helhedplanen for Harrestrup Å. Natur og Miljøgruppen har anmodet klimatilpasningsteamet om et opfølgende møde i maj måned.

- Trafik og plangruppen: Lokaludvalget har siden arbejdet med bydelsplanen arbejdet for bedre forhold på Albertslundruten, og har mødes med TMF flere gange omkring mulighederne og planen er at der skal afholdes et borgermøde med de kommende ændringer. Projektet er stødt på nogle udfordringer undervejs, hvilket medfører, at Trafik og Plan arbejdsgruppen mødes med TMF igen den 24. april, hvorefter der skal arrangeres et borgermøde.

Løsning

1. Sankt Hans på Damhusengen.
Lokaludvalget drøfter og træffer beslutning om projektet. Formål og budget for Sankt Hanst er beskrevet i den med dagsordnen udsendte projektbeskrivelse. Lokaludvalget træffer beslutning om at afsætte 24.600 kr. til projektet som beskrevet i budgettet i projektbeskrivelsen.

2. Sundhedsuge/ sundhedsdage
.Lokaludvalget drøfter og træffer beslutning om projektet. Formål og budget for Sundhedsuge/ sundhedsdage er beskrevet i den med dagsordnen udsendte projektbeskrivelse. Lokaludvalget træffer beslutning om at afsætte 26.300 kr til projektet som beskrevet i budgettet i projektbeskrivelsen.

3. Byttemarked i Vanløse.
Lokaludvalget drøfter og træffer beslutning om afholdelse af byttemarked i Vanløse d. 1. juni 2014. Formål og budget for byttemarkedet er beskrevet i den med dagsordnen udsendte projektbeskrivelse. Lokaludvalget træffer beslutning om at afsætte 1.000 kr. til projektet som beskrevet i budgettet i projektbeskrivelsen.

4. Sharing CPH.
Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning

5. Hold Vanløse Ren.
Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning

6. Mødestedet.
Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning

7. Musik på Engen.
Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning

8. Nyt fra grupperne.
Lokaludvalget tager skriftelige og mundtlige orienteringer til efterretning.

Økonomi

For oversigt over økonomien henvises til punkt 10: Status på puljemidler.
/ Bent Christensen

Beslutning

Ad 1:  Vanløse Lokaludvalg drøftede projektet Sankt Hans på Damhusengen. Indstillingen blev sat til afstemning.

Lokaludvalgsmedlemmerne Bent Christensen, Hanne Larsen, Inger Marie Ebbesen, Pia Mikkelsen, Jan Mørch, Torben Mark-Hansen, Allan Christensen, Erik Meier-Andersen, Finn Nesgaard, Jørn Kofod, Erik Honoré, Sven Aage Schlosrich og Hans Thomsen stemte for indstillingen.
Lokaludvalgsmedlemmerne Steen Eskildsen, Karen Lund, Svend Jacobsen og Anja Lagoni stemte imod.
Lokaludvalgsmedlemmerne Anne Fausbøll og Per Stengade undlod at stemme.

Lokaludvalget traf beslutning om at gennemføre Skt. Hans som internt projekt i 2014. Lokaludvalget afsatte 24.600 kr. til projektet.

Ad 2: Vanløse Lokaludvalg drøftede projektet Sundhedsuge i uge 21. Lokaludvalget traf beslutning om at afsætte 26.800 kr. til projektet.

Ad 3: Vanløse Lokaludvalg drøftede projektet byttemarked d.1. juni 2014 i Kulturstationen. Lokaludvalget traf beslutning om at afsætte 1.000 kr. til projektet.

Ad 4: Vanløse Lokaludvalg tog orientering om Sharing CPH til efterretning.

Ad 5: Vanløse Lokaludvalg tog orientering om Hold Vanløse Ren til efterretning.

Ad 6:  Vanløse Lokaludvalg tog orientering om Mødestedet til efterretning.

Ad 7: Vanløse Lokaludvalg tog orientering om Musik på Engen 2014 til efterretning.

Ad 8: Vanløse Lokaludvalg tog nyt fra arbejdsgrupperne til efteretning.

Vedr. Børn- og Unge møde 23. april: Sekretariatet orienterede om henvendelse fra KFF/ BUF om Åben Skole møde 27. maj. Lokaludvalgets deltagelse i mødet vil blive drøftet på arbejdsgruppens møde.

Erik Meier-Andersen orienterede kort om byfesten Vanløse på den 2. Ende 14. juni.

Til top