Mødedato: 29.01.2014, kl. 18:00
Mødested: Oehlenschlægergades Skole

Input til undersøgelser om gangbesværede i den kollektive trafik

På baggrund af medlemsforslag fra Dansk Folkeparti har Borgerrepræsentationen vedtaget at undersøge mere hensigtsmæssige placeringer af bustoppesteder i forhold til kommunens gangbesværede ældre.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,

1. at Vesterbro Lokaludvalg tager henvendelsen til efterretning og fremsender eventuelle input.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen har pålagt Økonomiforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at undersøge, om den kollektive trafik og herunder busstoppesteder er indrettet hensigtsmæssigt i forhold til, hvor de ældre bor, samt at forvaltningerne pålægges at forelægge til politisk behandling et forslag til forbedringer af bustrafikken og busstoppesteder, som tager hensyn til ældre og gangbesværede.

I den forbindelse efterspørges input fra Lokaludvalgene.

Løsning

Vesterbro Lokaludvalg tager stilling til om udvalget har nogen input og fremsender disse.

Beslutning

Et udkast til høringssvar var omdelt på mødet. Lokaludvalget tilsluttede sig høringssvaret med en tilføjelse om et forslag om at lave et busstoppested ud for Sundhedshuset på Vesterbrogade.

Lokaludvalget var ikke beslutningsdygtigt pga de mange afbud. De tilstedeværende lokaludvalgsmedlemmer besluttede at gennemføre mødet med vejledende afstemninger, som efterfølgende skal rundsendes til skriftlig afstemning til det samlede Lokaludvalg.

Efter at beslutningsprotokollen har været udsendt til godkendelse per mail til Lokaludvalget, er der efter fristens udløb, den 5. marts 2014, ikke indkommet kommentarer eller indvendinger i forhold til de vejledende beslutninger på Lokaludvalgsmødet. Derfor er beslutningerne nu endeligt godkendt.

Til top