Mødedato: 21.05.2014, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset Dronningensgade 34

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

En repræsentant for Søspejderne City orienterede om hensigten med at søge lokaludvalget støtte til oprettelse af en søspejdergruppe i Indre By/Christianshavn. Med midler fra lokaludvalget vil det være nemmere at få fonde mv. til at støtte indkøb af et skib. Fonde mv. kigger på, om der er lokal opbakning, så blot et lille beløb fra lokaludvalget vil være en hjælp.



To borgere oplyste, at de er bekymrede for antallet af cykelstier og dermed antallet af cyklister omkring Lejerbo-bebyggelsen på Islands Plads. Cykler hører ikke til, hvor der er fodgængere, legende børn, ældre og handicappede. De havde hørt, at ensretningen på Overgaden Oven Vandet vil blive ophævet, så der i gaden kan anlægges en cykelsti, der forbinder Inderhavnsbroen med Torvegade. De havde også hørt, at der er planer om cykelstier på begge sider af Laboratoriegraven og på begge sider af Trangraven samt i Strandgade. De bad lokaludvalget tage sagen op, for de kan intet få at vide om planerne og de var blevet lovet, at der ikke skulle være cykelstier omkring "Pakhuset".

Poul Cohrt svarede, at det nok er korrekt, at der foreligger planer om de nævnte cykelstier.

Kirsten V. Andersen svarede, at lokaludvalget bør gøre opmærksom på problemerne med at anlægge cykelsti i Overgaden Oven Vandet.



Tre borgere orienterede om alternativer til planen om en cykelrute forbi Hal C og gennem Christiania. Borgerne uddelte i lokaludvalgsmødet et papir med de omtalte alternativer. Det er bilag til punkt 5 på dagsordenen for lokaludvalgsmødet. De tre borgere fremhævede, at der blandt alternatvierne er løsninger, som er billigere end kommunens og som hverken vil være til gene for Christiania eller kolonihaveområdet mellem Dyssegraven og Kløvermarksvej, ligesom de ikke vil være til gene for beboerne i Halvtolv på Holmen.

De tre borgere oplyste, at Christiania ikke er imod cykling gennem Christiania, som det ellers fremgår af medierne, men der er ikke plads til den cykelrute, som kommunen ønsker. Kommunen er dog på det seneste blevet mere interesseret i at høre om alternative løsninger, måske også fordi man nu kan se et behov for en cykelsti ad Refshalevej til Margretheholm.
De tre borgere foreslår derfor en "time out" på beslutningen og udførelsen af cykelruten, så alternativer kan bliver undersøgt.

Tage Henningsen svarede, at sagen om cykelruten har været i Borgerrepræsentationen og der var et massivt flertal for den valgte linjeføring. Men han vil tage et par af ideerne fra de tre borgere med til politikerne, nemlig forslaget om at skilte de forskellige alternativer, så cykeltrafikken spredes, og forslaget om en anden løsning end at føre cykelruten mellem Hal C og Laboratoriegraven.



En borger oplyste, at cykelstien mellem Inderhavnsbroen og Værftdbroen vil komme til at ligge tæt ved kajen og opgangene i Lejerbo-bebyggelsen.
Hun spurgte, om lokaludvalget tager hensyn til de sager og spørgsmål, som borgerne kommer med under den åbne spørgetid.

Poul Cohrt svarede, at der ikke er mere at gøre ved linjeføringen af cykelruten mellem Inderhavnsbroen og Værftsbroen. Endivdere, at det, som borgerne kommer med i den åbne spørgetid, indgår i lokaludvalgets drøftelse af de forskellige sager. 
Til top