Mødedato: 22.05.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Meddelelser

Se alle bilag
Kommuneplantillæg om ungdomsboliger
Borgerrepræsentationen vedtog 10. april Tillæg nr. 25. til kommuneplan 2011 for kollegie- og ungdomsboliger. Plantillægget forenkler og lemper de generelle bestemmelser vedr. kollegie- og ungdomsboliger.
Materialet kan findes her:http://www.kk.dk/da/om-kommunen/nyhedsliste/2014/2-kvartal/okf-bekendtgoerelsen-af-kommuneplantillaeg-for-kollegie-og-ungdomsboliger

Invitation til introkursus til miljøopgaven
Økonomiforvaltningen inviterer til kursus om den lokale miljøopgave for alle lokaludvalgsmedlemmer i alle byens lokaludvalg. Kurset afholdes d. 12. juni kl. 17-19.30 i Kulturstationen Vanløse. Vær opmærksom på, at tilmeldingsfristen er den 2. juni til BD1k@okf.kk.dk
Kurset er som udgangspunkt kun for lokaludvalgsmedlemmer, men kan du ikke selv deltage, har du mulighed for at invitere din suppleant.

Opfølgning på henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen vedr. manglende vedligehold af Vanløses parker.

Vanløse lokaludvalg henvendte sig sidste år i oktober måned til Teknik og  Miljøforvaltningen vedrørende manglende vedligehold af Vanløses parker. Der blev efterfølgende holdt et møde med repræsentanter fra driftsenheden, der desværre ikke kunne give et svar, da de stod over for omorganisering. Vanløse Lokaludvalg har endnu ikke modtaget et officielt svar, og sekretariatet har den 6. maj 2014 taget kontakt til den nye konstituerede enhedschef for Grøn Drift i Vanløse.

Høringssvar; Kommuneplanstrategi 2014
Vanløse Lokaludvalg besluttede på det ordinære møde den 10. april at give arbejdsgruppen for Trafik og Plan mandat til at udarbejde og indsende høringssvar, da høringsfristen var den 15. maj. Høringssvaret er vedhæftet som bilag og kan ligeledes findes på lokaludvalgets hjemmeside.

Høringssvar; Stategi for udsatte børn og unge og deres familier
Vanløse Lokaludvalg besluttede på det ordinære møde den 10. april at give arbejdsgruppen for Social og Sundhed mandat til at udarbejde og indsende høringssvar, da høringsfristen var den 25. april. Høringssvaret er vedhæftet som bilag og kan ligeledes findes på lokaludvalgets hjemmeside. 

Spejderhytte i Rødkildeparken
Københavns Kommune har fået afslag på sin ansøgning om dispensation til at opføre en spejderhytte i Rødkildeparken af Fredningsnævnet. Afgørelsen er vedlagt som bilag.  

Miljøfestival
Teknik og Miljøforvaltningen har nu bevilget 45.000 kr. til afholdelse af miljøfestival i Vanløse i juni måned. Der skal afholdes 3 lokale ture:
Tur 1: Damhusengen – fokus flora og fauna og fremtidens eng v. Per Stengade
Tur 2: Damhusengen – fokus på vegetation og spiseligt ukrudt v. Jørn Kofod
Tur 3: Damhusengen – fokus på etablering af bilaug og sommerfugleområde v. Trine Bang Hansen

Formålet er at skabe interesse og forståelse for natur og natursammenhænge og på sigt at få de lokale borgere til at kere sig og engagere sig i deres nærområde og bidrage til en bæredygtig udvikling. Helt konkret indkøbes materialer til etablering af bistader på Engen, og der oprettes et bilaug, der uddannes til, på sigt, at passe Engens bier og derved være medvirkende til at skabe og bevare biodiversiteten i området.

Beslutning

Lokaludvalget tog de skriftlige meddeleser til efteretning.

Øvrige meddelelser på mødet:

Jan Mørch orienterede om diverse plan- og trafiksager, herunder borgermøde på Frederiksberg 21. maj vedr. busser.
Til top