Integrationsbarometer - sådan måles integrationen
København skal være en by i vækst, hvor flere københavnere er i beskæftigelse og uddannelse, og hvor flere lever et sundt og aktivt liv, mens færre er socialt udsatte og oplever at stå uden for fællesskabet. Det er ambitionen bag den 4-årige integrationspolitik for 2015-2018, som Københavns Borgerrepræsentation vedtog den 26. marts 2015.
Med Integrationspolitikken sætter Københavns Kommune fokus på social mobilitet og sammenhængskraft under følgende to overskrifter:
- flere i uddannelse og job
- åben og tryg by
Integrationspolitikken har dermed to fokusområder:
- den skal imødegå strukturelle udfordringer på områder som skole, uddannelse, beskæftigelse, sundhed og byplanlægning
- den skal styrke medborgerskabet gennem indsatser, der er med til at bekæmpe diskrimination, social kontrol og radikalisering, øge københavnernes deltagelse i foreningslivet og trygheden i byen.
Integrationsbarometret tager afsæt i en række konkrete mål, som kommunens syv politiske udvalg har defineret ud fra deres forvaltningsområder. Ud fra målene er der fastsat en eller flere indikatorer, der viser, om udviklingen går i den rigtige retning. Alle forvaltninger udarbejder en årlig status på deres mål.
Status på integrationspolitikken offentliggøres her på siden én gang årligt:
Spørgsmål
Har du spørgsmål til Integrationsbarometeret, eller vil du have tilsendt tidligere medborgerskabsundersøgelser, er du velkommen til at kontakte Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Skriv til: ed6g@bif.kk.dk