Rosenborgcentret

 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""

Rosengade 1
1309 København K
Danmark
+45 82 56 70 00
 XX

Om Plejecentret

Rosenborgcentret ligger centralt i København K i den idylliske Rosengade mellem historiske Nyboder og Kongens Have. Vi har mange kulturelle tilbud og gode muligheder for indkøb i nærområdet. 
Der er kort afstand til offentlig transport, da vi ligger midt imellem Nørreport og Østerport station. 

Huset er præmieret for sin smukke arkitektur og er bygget op om en dejlig gårdhave, som vi flittigt bruger, når vejret tillader det. Gårdhaven giver meget lys på alle gangarealerne og i fællesrummene, hvor du har udsyn over haven.

På Rosenborgcentret bor 84 beboere i deres mindre, men hyggelige plejeboliger. Boligerne, der ligger på 1. og 2. sal, har et eller to rum, og har eget toilet, bad og køleskab. Nogle af boligerne har også en lille køkkenniche. Fra alle boligerne kan du følge med i livet på gaden.

Rosenborgcenteret er et livligt hus. I stuetagen holder Aktivitetscenter Indre By til sammen med træningscentret og sygeplejeklinikken. Her finder du også Rosenborgcentrets gode økologiske køkken, administration, frisør og fodpleje. 

Rosenborgcentret er en selvejende institution opført i 1978 af det daværende Ensomme Gamles Værn.

Hverdagen

På 1. og 2. sal, hvor boligerne ligger, udspiller livet sig i tæt samvær med personalet. Etagernes sociale samlingspunkter er de hyggelige dagligstuer, der danner rammen for det fælles daglige liv. 
På hver etage er der et mindre aktivitetsrum, som du også er velkommen til at bruge til private arrangementer.

I stueetagen har vi et lille, hyggeligt bibliotek og vores store spisestue, hvor vi i fællesskab spiser både frokost og aftensmad sammen med aktivitetscentrets brugere. Dine pårørende er også velkomne til at spise med.

På tagetagen findes en skøn terrasse, hvor du om sommeren kan nyde solen og livet. 

Vi er et aktivt hus med egen bus og to turcykler til udflugter ud i det blå. I løbet af ugen har vi aktiviteter tilrettelagt efter dine ønsker og behov. Og vi er også glade for at rejse. Hvis nogle beboere tager initiativ til at tage til på ferie, er vi også klar på at hjælpe med at planlægge en tur. 

Den gode ånd og fællesskabet kendetegner Rosenborgcentret. Mange, der tidligere har brugt aktivitetscentret, ønsker at blive i huset, når de har behov for mere pleje. Det medfører venskaber på kryds og tværs og en meningsfuld kontinuitet for dig og de andre beboere. Vi er stolte af vores faglighed og den dynamik og bredde, der er i vores aktiviteter og hverdagsliv.

Værdier

Vi arbejder for, at Rosenborgcentret opleves som et hjem. Du kan bo her med de vaner og forskelligheder, du har med dig fra det liv, du levede, før du flyttede ind hos os. Medarbejdernes opgave er at hjælpe dig med at leve det liv, du ønsker. Vores vision er i samarbejde med dig og dine pårørende at medvirke til at skabe livskvalitet for os alle her på Rosenborgcentret. Derfor har vi fokus på medinddragelse og involvering af beboerne i hverdagslivet. Huset er altid åbent for frivillige.

Rosenborgcenteret holder den faglige fane højt. Alt fast personale er faguddannet på social- og sundhedsområdet eller på det pædagogiske område. 

Vi er uddannelsessted for SOSU-elever og ernæringsassistentelever.