20. juni 2015 - Rådhustårnet

Vil I vies med hele København for jeres fødder og vind i håret, kan I blive det i Rådhustårnet. Udsigten fra balkonen under uret på Københavns Rådhus' 105 meter høje tårn giver et sug i maven - vielse eller ej. På turen ad de snirklede trapper har forventningens glæde god tid til at indfinde sig.
Rådhuset ligger på Rådhuspladsen, 1599 København V.

Hvornår?

Lørdag den 20. juni 2015 fra kl. 10.00.

Vær opmærksom på

'Vielser i det fri'-arrangementerne er uformelle og på de præmisser, de enkelte lokaliteter byder os. 
Rådhustårnets højde er, regnet til fløjknappen, 105,6 m. over gaden, hvilket kan give lidt blæst om ørerne og vind i håret. Vi gør naturligvis vores bedste for, at arrangementet forløber så problemfrit som muligt. 
Rådhustårnet har ikke nogen elevator og forudsætter derfor en vis kondi og førlighed.

I nærheden

Op til Rådhuspladsen i hjertet af byen ligger Københavns Rådhus. Fra Rådhustårnet er der udsigt over hele byen og mulighed for at samles i enten rådhushaven eller rådhussalen efter vielsen. Med placeringen midt i byen er der gode muligheder for at forlænge arrangementet på byens restauranter og forlystelser.

Stedets historie

Københavns Rådhus er noget ganske særligt. Bygningen er i sig mere end bare et almindeligt rådhus. Hver mursten, udskæring, symbol og dekoration har sin plads i fortællingen om borgernes rolle for Københavns udvikling og historie.

I den tid Rådhuset blev bygget, fra 1892-1905, lagde borgerstyret alle kræfter ind på at rejse Danmarks højeste bygning - borgernes slot!

27. juni 2015 - Botanisk Have

I Botanisk Have kan I blive viet blandt Danmarks rigeste planteliv.
Botanisk Have ligger i det centrale København tæt ved Nørreport. Her går københavnere, forskere og turister på opdagelse i landets største samling af levende planter.

Vielserne bliver gennemført på terrassen foran Palmehuset.
Der er parkering og indgang fra Øster Farimagsgade 2C og indgang fra Nørreport via Gothersgade 128.

Hvornår?

Lørdag den 27. juni 2015 fra kl. 10.

Hvis det regner

I tilfælde af dårligt vejr flytter vielserne indendørs i Palmehuset.

Vær opmærksom på

Haven er åben for alle og bliver både brugt videnskabeligt og som et åndehul i byen. Havens gæster kan vandre frit omkring i det meste af haven, så længe de respekterer det rige planteliv. Det betyder også, at ris, fuglefrø, mad og bryllupskage ikke må medbringes i haven, da det kan forstyrre den specielle flora.

I nærheden

Det er oplagt at forlænge opholdet i Botanisk Have i en af de nærliggende parker. Over for haven på den anden side af Øster Voldgade ligger Rosenborg Slot og Kongens Have og på den anden side af Sølvgade ligger Østre Anlæg og Statens Museum for Kunst.

Stedets historie

Botanisk Have består af fire haver, hvor den første blev anlagt i 1600. En tur i haven eller omkring den store sø forkæler og udfordrer både din syns- og lugtesans, for Botanisk Have rummer cirka 13.000 forskellige plantearter, der kommer fra hele verden, fra Grønland til Galapagos-øerne.
Haven har også 27 væksthuse, hvor de 10 er åbne for publikum. Blandt væksthusene er det store Palmehus, der et 90 meter langt tropisk drivhus, hvor planter fra verdens varmeste, tropiske og subtropiske fugtigste områder gror i Palmehusets varme og fugtige klima. Botanisk Have hører under Københavns Universitet og rummer også Botanisk Museum og Botanisk Centralbibliotek.

18. juli 2015 - Tivoli

Kulørte lamper og romantik. Hvin, latter og susende rutsjebaner. Familiehaven har det hele, ikke mindst hvis jeres vielse ikke skal gå helt stille af sig.

Vielserne foregår i den roligere del af Tivoli på anløbsbroen ud til Tivoli Søen.

Herfra sætter I selv kursen, hvad enten I vil søge mod en stemningsfuld oplevelse i koncertsalen, fortsætte sørejsen på piratskibet eller Færgekrogen eller trække turpas til den store gyngetur for jer selv og jeres gæster.

Hvornår?

Lørdag den 18. juli 2015 fra kl. 11.30.

Hvis det regner

Hvis vejret ikke egner sig til udendørs arrangement, vil vielserne foregå i Tivolis Akvarium, der ligger i Koncertsalen.
Vær opmærksom på

Som brudepar får I fri adgang til Tivoli. Øvrige gæster skal på almindeligvis betale entré til haven. Bliver I viet i Tivoli, gælder det samme forhold som ved de øvrige "Vie i det fri-arrangementer". Arrangementerne er uformelle og på de præmisser, de enkelte lokaliteter byder os. I må derfor være forberedt på lidt improvisation, og måske også på lidt opmærksomhed fra havens øvrige gæster. Kontakt eventuelt Tivoli på tlf. 8870 001 eller mail: sales@tivoli.dk, hvis I ønsker at høre nærmere om, hvilke arrangementer Tivoli kan tilbyde.

I nærheden

Tivoli ligger centralt placeret mellem Københavns Rådhusplads, Københavns Hovedbanegård og Vesterport. 
Haven bugner af scener, forlystelser og listige steder, så tjek tivoli.dk for det aktuelle dagsprogram og for alt omkring dagens praktiske forløb.

Stedets historie

Tivolis historie begynder i 1843, skønt grundlæggeren, Georg Carstensen, får Kong Christian VIII's tilladelse allerede i 1841. 
Året efter lykkedes det at få lov at anlægge forlystelseshaven på Københavns glacis, området lige uden for voldene. 
1. maj 1843 begyndte byggeriet på grunden og 15. august slog Tivoli portene op. 
Tivoli blev en øjeblikkelig succes. 175.000 gæster besøgte Tivoli i den første, korte sæson. En af gæsterne var H.C. Andersen, der kom den sidste aften i sæsonen, den 11. oktober. Her blev han inspireret til beskrivelsen af kejserens have i det han i sin dagbog kalder "mit kinesiske eventyr", Nattergalen. 
Tivolis trærutschebane fra 1914 er en af verdens ældste trærutschebaner, der stadig er i drift. Banen er 720 meter lang og vognene opnår en tophastighed på ca. 50 km/t. 
Under 2. verdenskrig var der energirationering. Rutschebane-vognene blev derfor trukket op på første bakketop ved at stærke mænd drejede på et spil, der var indrettet på banens tag. Derfra tager tyngdekraften over, både dengang som i dag.

25. juli 2015 - Amaliehaven

Sig ja til hinanden i royale omgivelser. Amaliehaven byder til audiens med en let brise fra havneløbet og havearkitekten Jean Delognes symmetriske, formklippede og geometriske anlæg som en elegant ramme om jeres vielse. Vielserne finder sted foran det store springvand med havnefronten bag jer.

Amaliehaven byder på nogle af byens smukkeste udsigter. Mod vest over Amalienborg Plads med Salys rytterstatue til Marmorkirken og mod øst over havnen til Operaen på Holmen.

Hvornår?

Lørdag den 25. juli 2014 fra kl. 10. 

Vær opmærksom på

'Vielser i det fri'-arrangementerne er uformelle og på de præmisser, de enkelte lokaliteter byder os. I må derfor være forberedt på lidt improvisation og måske lidt opmærksomhed fra forbipasserende. Vi forsøger naturligvis at koordinere arrangementet, så der er færrest mulige gener. Ønsker I at forlænge jeres dag i haven, kan I spørge om tilladelse til at holde reception, picnic eller lignende på Styrelsen for Slotte og Kulturejendommes hjemmeside.

I nærheden

Der er adgang fra Toldbodgade, via Frederiksgade over Amalienborg Slotsplads eller for gående langs havneløbet og Larsens Plads. Nogle havnerundfarter standser også ved Amalienborg Slot.

I kan indlægge et besøg i Nyhavn, i Skuespilhuset eller på én af områdets mange restauranter og cafeer eller lægge vejen forbi vagtskiftet på Amalienborg Slot og Amalienborgmuseet.

Stedets historie

Amaliehaven er en af Københavns nyere parker. Den blev givet som gave til danskerne i 1983 fra A.P. Møllers og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål. Mange københavnere og turister besøger hver dag haven.

Den belgiske arkitekt, Jean Delogne har tænkt og tegnet en moderne have, der på samme tid respekterer Amalienborgs fine rokokoarkitektur og går i spænd med havnefrontens leben.

Forskellige planter og duftende blomster står som kontrast til havens strenge symmetri.

Det geometriske anlæg indrammes af havens skulpturer, springvandet og den italienske billedhugger Arnaldo Pomodoros fire store abstrakte søjler omkring springvandet. Pomodoro har også tegnet de sollignende fontæneskulpturer, der fra hver sin ende af haven overrisler anlægget med vandstråler.

8. august 2015 - Thorvaldsens Museum

Ved Thorvaldsens Museum kan I blive viet midt i byrummet i historiske omgivelser.

Vielserne foregår i museets gårdhave.

Ved dårligt vejr flytter vielserne ind i en af de flotte sale på museet, der huser et udvalg af Bertel Thorvaldsens kolossale statuer af nogle af Europas betydeligste mænd.

Hvis det passer i jeres program, kan I benytte Bertel Thorvaldsens Plads før og efter vielserne.

Hvornår?

Lørdag d. 8. august 2015 fra kl. 10. 

Vær opmærksom på

'Vielser i det fri'-arrangementerne er uformelle og på de præmisser, de enkelte lokaliteter byder os. I må derfor være forberedt på lidt improvisation og måske lidt opmærksomhed fra forbipasserende.

Omkring Bertel Thorvaldsens Plads vil der være trafik, og der kan være renoveringsarbejde i gang omkring og på noget af pladsen. Vi forsøger naturligvis at koordinere arrangementet, så der er færrest mulige gener.

I nærheden

Thorvaldsens Museum og Bertel Thorvaldsens Plads ligger op af Københavns kanaler og op af Stormbroen. Inden for kort afstand ligger også Christiansborg, Slotsholmen og Gammeltorv og Nytorv.

Stedets historie

Thorvaldsens Museum blev bygget fra 1839 til 1848 og er Danmarks ældste museumsbygning. Bygningen er karakteriseret ved at være udsmykket i stærke farver og ved sin grandiose facade. Foran muset ligger Bertel Thorvaldsens Plads.

Thorvaldsens Museum rummer en række af Bertel Thorvaldsens skulpturer. Bertel Thorvaldsen levede fra 1770 til 1844 og er en af Danmarks mest berømte billedhuggere. Han har blandt andet lavet skulpturer med motiver fra den græske mytologi, blandt andet Venus, Merkur og Amor, men lavede også skulpturer af mange berømte videnskabsmænd, kunstnere og krigsherrer. Han har også skabt skulpturerne af Kristus og Apostlene i Vor Frue Kirke.

15. august 2015 - Amager Strand

Hvis I vil holde et vaskeægte strandbryllup, så er Amager Strandpark det rette sted.

Amager Strandpark ligger ud til Amager Strandvej og tæt ved metrostationerne Amager Strand og Øresund. Vielserne foregår ved Strandstation 2, som I finder i forlængelse af Kilometerbroen fra Italiensvej.

Hvornår?

Lørdag 15. august 2015 fra kl. 10.

Vær opmærksom på

'Vielser i det fri'-arrangementerne er uformelle og på de præmisser, de enkelte lokaliteter byder os. I må derfor være forberedt på lidt improvisation, hvis vejret for eksempel ikke lige arter sig, og at I måske får lidt opmærksomhed fra andre gæster. På Amager Strandpark kan der både være børn, der bygger sandslotte, unge, der spiller bold og mennesker, der solbader. Derudover er risiko for en frisk pålandsvind og sand mellem tæerne.

Vi gør naturligvis vores bedste for, at arrangementet forløber så problemfrit som muligt.

Stranden er fredet, så derfor er det ikke tilladt at holde fest med for telte, musik osv., men I er velkomne til at samle jeres gæster under åben himmel og holde picnic på stranden. I kan også søge indendørs på restauranterne i nærområdet.

I nærheden

På Amager Strandpark finder du både sand, vand, klitter og parkerne 10-øren og 5-øren. Badeanstalten Helgoland er også genopført som en del af Amager Strandpark. Syd for Amager Strandpark ligger Kastrup Strandpark og over for 10-øren ligger Kastrup Fort.

Stedet historie

Amager Strandpark er Københavns største strand og består af stranden langs Amager Strandvej og en 2 kilometer lang kunstig ø, som danner en lagune, der er op til 400 meter bred. Øens nordlige del er beklædt med sandklitter, mens øens sydlige del er indrettet som en park.

Den kunstige ø blev bygget til relanceringen af Amager Strand i 2005, hvilket har været med til at trække mange københavnere og amagerkanere til stranden. Da Amager Strandpark er den strand, der ligger tættest på centrum, er den også den foretrukne strand for mange københavnere.