16. Lokalpuljen (2019-0210474)

Sagsfremstilling

Indstilling

Formanden indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 12 ansøgninger om støtte, 8 til Kulturdagepuljen og 4 til Lokalpuljen.

1) Iftin - Iftin på Valby Kulturdage (Kulturdagepuljen)

2) Musik Er Lig Med kærlighed - (Kulturdagepuljen)

3) ”Sommerens sidste fortælling” (Kulturdagepuljen)

4) Floorball som en del af Valbys DNA (Kulturdagepuljen)

5) upcycling for grønnere fremtid (Kulturdagepuljen)

6) VOC Valby – Valby Kulturdage – SeniorHuset (Kulturdagepuljen)

7) Sport og Bold – Valby Kulturdage 2019 (Kulturdagepuljen)

8) Valby’s egen biograf – Valby Kino (Kulturdagepuljen)

9) Mølle Cafe´s oldies musiktelt (Kulturdagepuljen) 

10) Udbygning af fodboldlegeplads (Lokalpuljen)

11) OPST:ART Vol. 1 - Sydhavns Teater (Lokalpuljen)

12) Sjælør Sommerbio 2019 (Lokalpuljen)

13) 10 års jubilæum -Capoeira Malungos Valby (Lokalpuljen)

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

Iftin - Iftin på Valby Kulturdage.

Under Kulturdagene vil Iftin Forening invitere indenfor i teltet til smagen, synet og duften af Somalia i Valby.
Vi vil give Valbys borgere smagsprøver på somaliske retter, som man også kan købe og nyde i vores telt. Vi vil fortælle om, hvordan vi laver sambusa og invitere dem, som interesserer sig for madlavning, til at deltage når vi en gang om måneden laver mad sammen i Iftin.
Ved et cafébord fortæller vi om Iftin og hvad vi laver, og så vil vi vise udviklingen af den somaliske kvindemode siden 1970’erne.
Og så vil vi fortælle om mulighederne for at blive frivillig lektiehjælper ved Iftin.

Budgettet er på 8500 kr., der søges om støtte på 7000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der ydes støtte på 4.800 kr. svarende til udgifter til telt, henna, og udstilling. 

 

Musik Er Lig Med  kærlighed.

At lave en koncert med forskellige lokale artister (musik, Dans Poetry og andre former for kunst) det vil være brugbart for alle Valbys borgere store, små, unge og gamle. at gøre folk glade. OBS: JR vil sørger for underholdning på Valby bladsscenen fredag aften.

Budgettet er på 35.000 kr., der søges om støtte på 35.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på kr. 35.000 kr. 

 

”Sommerens sidste fortælling”.

Grundelementet i projektet er:  ”Sommerens sidste fortælling”, der er en personlig bluesfortælling over ungdommen, den første store kærlighed og alle de store tanker, der blev væk. Fortællingen bevæger sig med livets hastighed fra ungdomshøjskole til natmaskine og de sorteste steder i København. Det er råt, det er sjovt og måske skal der fældes en tåre? Susan Ørum fortæller uden filter om det der liv, når det er bedst, og når det er allerværst. Susan Ørum er moderne dansk storytelling uden filter, hun har fået publikum til at grine, græde og være stille fra Nordjylland til København. Alt efter tidsplanen udvides projektet til også at indebære en talk og dialog med publikum om historiefortælling & fællesskaber og et opråb om at slukke for skærmen et øjeblik og fortælle for og med hinanden.

Budgettet er på 4000 kr., der søges om støtte på 2091,33 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives afslag, da der alene er tale om lønudgift til ansøger. 

 

Floorball som en del af Valbys DNA.

Projektet skal skabe bevidsthed om Copenhagen Floorball Clubs aktiviteter i Valby Idrætspark og Prøvehallen. Både de almindelige foreningsaktiviteter, men også de mange sociale indsatser og tilbud, samt skabe et tilhørsforhold til ligaholdende.Under Valby Kulturdage vil vi på vores stand ved Tingstedet/Valby Langgade opstille en pavilion på 3x3 meter hvor vi vil afvikle diverse ”Skud på mål” aktiviteter. Her kan man prøve forskellige skudteknikker, placeringsøvelser, få målt hvor hårdt man kan skyde, samt konkurrencer hvor man skal forsøge at score på vores ligamålmænd/kvinder. På en stor skærm vil vi vise videomateriale fra de forskellige klubhold og andre floorball lækkerier. Der vil være karameller til alle der prøver at skyde på mål! Op til Kulturdagene vil vi annoncere bredt i Valby området på Facebook, og på selve dagen uddele flyers og klistermærker.

Budgettet er på 16.175 kr., der søges om støtte på 7550  kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 7.450 kr. svarende til udgifter på udstyr, mål, stave, bolde mm., transport af udstyr, telt, gaffa mm., karameller og godtgørelse af ligaspillere. 

 

Upcycling for grønnere fremtid.

Our association wants to provide cultural activities promoting upcycling workshops to raise awareness about recycling and creative reuse of waste. We use the participatory design approach to increase community feeling , making a free skills sharing platform, helping especially local based projects and people here in Valby where we are already designing together a new open creative space for the community. Materiale Centralen is daily active as one of Kraftwerket community and as superuser collaborator group in Fab Lab/ Valby Kulturhuset. Our no profit organization is also planning to have activities with Valby Repair Cafe in order to promote a more sustainable environment  and eco friendly habits in the district and social impact and human connection empowering the local community living in Valby area.

Budgettet er på 10.000 kr., der søges om støtte på 10.000  kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 10.000 kr. Tilskuddet gives under forudsætning af, at arrangementet afholdes på og i forbindelse med Kulturdage samt, at Lokaludvalget kan bruge output fra video og billeder. 

 

VOC Valby – Valby Kulturdage – SeniorHuset

VOC Valby har tilmeldt sig Valby Kulturdagene. SeniorHuset VOC er en forening med en lang tradition for fællesskab, samvær og aktivitet for seniorer og andre pensionister. I knap 50 år har huset på Gammel Jernbanevej været rammen om samvær og megen aktivitet for seniorer i København og på Frederiksberg. Vi har i dag omkring 500 medlemmer og brugere, hvor rigtigt mange fungerer i frivillige roller. Vi ansøger Lokalpuljen om tilskud til aktiviteter på Valby Kulturdage.

Formålet med vores aktiviteter er:

 • At informere og fremvise hvad vores forening/center kan tilbyde ældre i Valby.

 • At byde borgerne på en kop kaffe og lidt kage m.m.

 • At tilbyde lidt underholdning i form af fællessang og levende musik.

Aktiviteterne markedsføres internt i VOC, på hjemmeside og på sociale medier herunder facebook.

Budgettet er på 7.600 kr., der søges om støtte på 3.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives tilskud på kr. 3.000 kr.

 

Sport og Bold – Valby Kulturdage 2019.

Sport og Bold er et samarbejde imellem 3 klubber i Valby Idrætspark, BK Frem, BK Fremad Valby, Valby Boldklub, og Hafnia-Hallen. Vi laver fodboldaktiviteter til kulturdagene på en måde som både tiltrækker aktive og tilskuere i alle aldre. Det er muligt for barn og forældre at udfordre hinanden, du kan blive udfordret af ligesindendede, ligesom du kan blive udfordret af fodboldspillere fra klubberne. Vi har 3 flader med forskellige aktiviteter, både spil på baner 1mod1 og 2mod2 samt mere individuelle aktiviteter, som straffespark, freestyle og forhindringsbaner.

Budgettet er på 13.000 kr., der søges om støtte på 8.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 8.000 kr.

 

Valby’s egen biograf – Valby Kino.

Formålet er at sprede kendskabet af Valby Kino og dens aktiviteter (filmklubber såsom seniorbio,børnebiffen, babybio, kinoquizzen, dynebio osv) til borger i Valby og omegen. Udover dette at sprede kendskabet af Valby Kino drives kun af frivillige. Annoncering i Valby Kino’s nyhedsbrev, sociale medier (Facebook, twitter, instagram). Arrangør:Valby Kino

Budgettet er på 10.080 kr., der søges om støtte på 4.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 4.000 kr.

 

Mølle Cafe´s oldies musiktelt.

LIvemusik og DJ.

Budgettet er på ca. 22.000 kr., der søges om støtte på 15.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 10.000 kr. Støtten gives under forudsætning af, at der foreligger specificeret budget inden Lokaludvalgsmødet d. 13. august 2019.

 

Udbygning af fodboldlegeplads – Boldklubben FREM.

Boldklubben FREM har et område foran klubhuset, som klubben gerne vil gøre mere aktivt. Vi har pt. en multibane og en pannabane, som benyttes flittigt, men ønsker at flere kan være aktive samtidig. Det gælder både for vores børne- og ungdomsspillere, men også for vores særlige sociale grupper (Ombold, Welcome House og FC Prostata). Endvidere håber vi at området kan blive et aktivt sted for den midlertidige skole og børnehave lige i nærheden. Boldklubben FREM vil selv stå for den daglige vedligeholdelse af banen. Ansøgning om etablering af en fodtennisbane og en stangfodboldtennisbane.

Budgettet er på 4.000 kr., der søges om støtte på 4.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 4.000 kr. 

 

OPST:ART Vol. 1 - Sydhavns Teater

OPST:ART er Sydhavn Teaters nyeste skud på ungdomsområdet, der i tæt samarbejde med Fællesskaberne (Den boligsociale helhedsplan i Sjælør) vil styrke de unge beboere mellem 16-30 år. Det længerevarende projekt tager sit første spadestik i september 2019. I september skabes et fundament for dialogbaseret kulturskabelse i nærområdet og ekskursioner til Valby, Sydhavnen og andre bydele. Helt konkret søges der støtte til afholdelsen af en dokumentarfilm-workshop med en filmkunstner og et fælles teaterbesøg (fortrinsvis til Teater V).

Budgettet er på 8.514 kr., der søges om støtte på 13.514 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 8.514 kr. 

 

Sjælør Sommerbio 2019.

Sjælør Sommerbio er et gratis filmfremvisnings-event for beboere i alle aldre der bor alment på Sjælør Boulevard og Valbygårdsvej. Det er arrangeret af Brobygger - og aspirantteamet fra Sjælør og Sydhavnen i samarbejde med den boligsociale helhedsplan Fællesskaberne, boligorganisationerne og de lokale fritids og ungdomsklubber. Sjælør Sommerbio er også åbent for beboere fra de omkringliggende villaveje, da brobyggerteamet ønsker at vise at Sjælør Boulevard er et åbent og rart sted at besøge. Beboerne mødes på græsplænen eller ser med fra deres altan. Filmen udvælges af de unge, hvor der tages hensyn til at den skal kunne samle både børn og voksne i alle aldre. Brobyggerne sørger for at unge fra området inddrages i planlægningen og udførelsen af arrangementet. Der samarbejdes med de lokale klubbers gadeplans-team og Valby Kino som kan indkøbe filmen der skal vises. Arrangementet vil blive annonceret i alle opgange og i de omkringliggende villaveje, på Fællesskabernes Facebook-side og diverse Whats-app grupper.

Budgettet er på 41.060 kr., der søges om støtte på 36.900 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på kr. 14.000 kr. Der efterlyses medfinansiering fra Den boligsociale helhedsplan. 

 

10 års jubilæum - Capoeira Malungos Valby.

Vi fejrer 10 års jubilæum hos Capoeira Malungos, Valby og derfor vil vi gerne åbne vores døre og invitere Valby-borgerne et brag af en kulturoplevelse. Arrangement er GRATIS for børn og unge op til 17 år. Der vil desuden være gratis prøvetimer for både voksen og familiehold.

Vi tilbyder derfor:

 • Gratis fordrag om capoeira og afrobrasiliansk kultur

 • Gratis capoeiraworkshops for børn og deres forældre

 • Gratis capoeiraworkshop for børn og unge

 • Gratis capoeiraprøvetime for vokse

 • Capoeira workshop for vokse

 • Percussion workshop

 • Danse workshop

 • Brasiliansk fest

Capoeira er et flow af Brasiliansk kampdans, musik, akrobatik der har en helt særlig iboende evne til at skabe en stærk fællesskabsfølelse blandt de deltagende. (se bilag 2). Vi håber på at vi både kan øge aktivitetsniveauet særligt blandt børn og unge og samtidig vise hvordan sport og kultur kan have en samlende, netværksdannet og integrerende effekt. Vi forventer 250 deltagere og tilskuere i løbet af eventens 4 dage.

Budgettet er på 106.000 kr., der søges om støtte på 36.000 kr.

Indstilling: Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 14.000 kr., svarende til deltagertilskud til 40 udsatte børn og unge. Bevillingen er betinget af at der i regnskabet godtgøres, at der er mindst 40 deltagende børn og unge. 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen

Økonomi

Tabellen viser økonomien for puljemidlerne i 2019, under forudsætning af vedtagelse af punkt hvis det indstillede beløb vedtages.

 Puljemidler          Disponeret per 13. august    Indstillet 13. august    Resterende pulje 
 2.276.000 kr.  2.051.453  123.264 kr.  101.283
       

 

Beslutning

Indstillingerne blev godkendt med følgende bemærkninger:

Floorball tildeles 4.700,- kr. i støtte til udstyr, stave, bolde mm., transport af udstyr, telt, gaffa mm., gaffa og karameller.

Emmanuelle Kortholm og Grethe Mørk var inhabile og forlod lokalet under behandlingen af ansøgning fra Valby Kino.

Sjælør sommerbio ydes støtte på kr. 14.000,- som medfinansiering af udstyr til filmfremvisnign og leje af film.

Ansøgning fra Capoeira Malungo om støtte til 10 års jubilæum blev trukket inden mødet og blev derfor ikke behandlet.