11. Lokalpuljen (2017-0229790)

Sagsfremstilling

Indstilling

Formanden indstiller,

I. At Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen

 

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 14 rettidigt indkomne ansøgninger. Ansøgningerne er:

 • En Kilde til forundring – Kulturdage

 • Børne- Ungehjørne – Kulturdage

 • Uldfilt workshop: blomster, kuglearmbånd og filttegninger – Kulturdage

 • Valby Kro’s Oldies musiktelt – kulturdage

 • Koncert med Rebekka Thornbech – Kulturdage

 • Stormestersimultanskak - Kulturdage

 • Trypical Cumbria – Kulturdage

 • Outdoor Motion – fra sofaen til squads – Kulturdage

 • Kultucaféen med sang og musik - Kulturdage

 • Tre siddeskulputurer, Valby Vænges stoppested

 • Feelily in Copenhagen

 • Løbehold2500 – Årligt Valbyløb

 • Oplysning om familieforhold i et juridsik og psykologisk lys

 • Kulturfest i Kulbanekvarteret

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

En Kilde til forundring – Kulturdagepuljen

 

Vi vil fremstille en skulptur på stedet. Den skal overvejende udføres af genbrugsmaterialer. Vi skal bruge strøm til limpistoler. Der vil skulle bygges en platform til denne, og det er bl a det vi søger penge til. Sideløbende vil vi have en bod med elevarbejder og info om skolen.

Valby Lokaludvalg støttede projektet med 3.000,- i 2015 og 2.500,- 2016

Budget: 3.500,-     

Ansøgt beløb: 3000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Børne-Ungehjørne – Kulturdagepuljen

Et område lørdag d.2/9-2017 til Valbykulturdag anno 2017 hvor børn og unge kan folde deres kreativitet ud, møde hinanden hvor fysiske eller social barriere nedbrydes gennem fælles tredje. Projekt kan være med til at styrke børn/unge og forældres fællesskaber på tværes af Valby distrikt / bydel. Eksempler på aktiviteter denne dag:
Fodboldturnering (5-mands bane), Hoppeborg, Workshop Ansigtsmaling, Workshop Dj/musik, Børne- og unge lounge, Workshop Kreativt værksted, Workshop Dans & Hip-Hop

Valby Lokaludvalg har ikke tidligere i denne samling støttet projektet, men har støttet klubberne i Valby bl.a. med Kulturfestival for børn og unge.

Budget: 66.040,- 

Ansøgt beløb: 25.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Uldfilt workshop: blomster, kuglearmbånd og filttegninger – Kulturdagepuljen

Fieltro y Flores vender tilbage med en uldfilt workshop til Valby Kulturdage endnu en gang. Kom forbi og brug hænderne til at lave din egen filtblomst, kuglearmbånd eller din egen filttegning!

Workshoppen er gratis og alle kan tage deres egne kreationer med sig hjem! Der vil være mulighed for at lade sig inspirere af Fieltro y Flores egne filtkreationer som vil være til salg på dagen.

Valby Lokaludvalg støttede projektet med 2.500 i 2016

Budget: 2.400,-     

Ansøgt beløb: 2.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen om støtte til uldfilt workshop imødekommes. Det er en forudsætning for støtten, at der ikke foregår salg af egenproduktion i forbindelse med workshoppen. Planlægning af hvor selve workshoppen skal finde sted koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.


Valby Kro’s Oldies musiktelt – Kulturdagepuljen

Musikalsk underholdning for alle

Valby Lokaludvalg støttede projektet med 15.000 i 2015 og med 10.000 i 2016.

Budget: 25.000 – 28.000,-      

Ansøgt beløb: 20.000,-

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. 10.000,-. Det begrænsede beløb skal ses på baggrund af en prioritering af de indkomne ansøgninger, samt ud fra det økonomiske råderum. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Koncert med Rebekka Thornbech – Kulturdagepuljen

Jeg er musiker og sangskriver, og jeg har indspillet mit seneste album, samt de sidste singler hos producer Kristian Martinsen, der ejer studiet Tænkeboksen i Valby. Kristian Martinsen er en visionær og fantastisk producer, der er med til at fremme musiklivet i Valby. Mit band og jeg vil enormt gerne bakke op om dette og være med til at belyse den musik der bliver skabt i Valby, hvorfor vi gerne vil spille en koncert af 2X45 min. til Kulturdagene i Valby 2017. Musikken vi laver ligger indenfor genren country/blue-grass/folk og vi har haft en del singler i rotation på både P4 og P5. Vi har spillet et utal af koncerter over hele landet - men aldrig i Valby. Vi håber, at i vil hjælpe os med at finansiere, at vi kan komme og spille til Kulturdagene i Valby 2017.

Valby Lokaludvalg har ikke tidligere i denne samling støttet projektet/kunstneren.

Budget: 21.000,-   

Ansøgt beløb: 14.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af optræden skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage. Støtten ydes som underskudsgaranti, hvilket kan få den betydning, at når optrædenen bliver koordineret med Styregruppen kan arrangementet muligvis benytte sig af lys og lyd på eksisterende scener, hvorfor den del af bevillingen ikke nødvendigvis skal realiseres.

Stormestersimultanskak - Kulturdagepuljen

Valby Skakklub ønsker igen i år at gentage succesen med vores traditionsrige simultan på Valby Langgade. Navnet på stormesteren er pt. ukendt, men han bliver så (skak!)stærk som mulig. Samtidig deltager vi med medlemmer, skakspil og stort skakspil.

Valby Lokaludvalg støttede projektet med 2.000 i 2015 og med 3.000 i 2016

Budget: 3.500,-

Ansøgt beløb: 3.500,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Trypical Cumbria – Kulturdagepuljen

Københavner musikkollektivet Trypical Cumbia sætter gang i Valby Kulturdage med en ordentlig latiner fest. Musikken skaber et møde med forskellige kulturer. Forvent et upoleret groove sammensat af saxofon, keyboard, perkussion, bas og maracas. Inspirationen til musikken er hentet fra rejser dybt inde i Amazonen, over ture i Andesbjergene, ned af den caribiske kyst, ved at krydse Atlanten og fra de europæiske veje.

Valby Lokaludvalg støttede projektet med 10.130,- i 2015 og med 9.000,- i 2016

Budget: 10.630,-

Ansøgt beløb: 10.630,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af optræden skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.


Outdoor Motion – fra sofaen til squads – Kulturdagepuljen

Fysisk aktivitet er sundt for alle aldre og vi vil gerne komme med inspiration til, hvordan man kan komme i bedre form og blive stærkere med en mindre – men målrettet indsats. Hafnia Hallen ønsker at lave en motion/aktivitetsstand til Valby Kulturdage, hvor aktivitetstilbuddet kommer ud til borgerne – og ikke omvendt.
Projektet søger konkret støtte til afvikling af 10 mindre inspirationsworkshops fordelt over begge Kulturdage, hvor alle aldersgrupper kan komme forbi og deltage og samtidig få inspiration og et begyndertræningsprogram med sig hjem. Konkret søges der om støtte til et ude-træning-gulv, telt og forskellige udetrænings-redskaber.
Hafnia Hallen vil stå for afviklingen af dagene og stå for at stille med et hold af frivillige instruktører, der kan hjælpe med til at guide interesserede i retning af en mere aktiv livstil.
Valby Lokaludvalg har ikke tidligere støttet projektet eller ansøger.
Budget: 25.000,-
Ansøgt beløb: 15.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Kulturcaféen med sang og musik - Kulturdagepuljen

Kulturelt Åbent Telt – i Valby midte- hvor vi slår telt dugen til side og invitere ind til festlig danske gamle ”Sing a long” tema m/ spillemændene! Der vil være Banko/ Dåsespil & Petanque & lotteri, mens vi kan nyder kaffe//te & hjemmebag*
Fredag aften sluttes flot a’ m/ Live Koncert, efter ”scenen er din” hvor der f.eks. er comic/ foredrag/ læs et digt/ syng en sang & optræden.
Lørdag: Festligt telt m/ mange spil/ leg og slutter a’ med herlig Dansk Revy m/sang/ musik & dans, der vil også være spise og Farvel lotteri m/ gode præmier! Her er samhørighed og ensomhed er slet ikke på tale* Men kom og få en snak med Fesser om Kulturcafe’en i Vigerslev – det dejlige netværk Og der er altid plads til en til – så kik ind*
Valby Lokaludvalg støttede projektet med 10.000 i 2016 og har støttet ansøger med andre projekter i både 2015, 2016 og 2017.
Budget: 21.500,-
Ansøgt beløb: 21.500,-

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. 15.000,-. Det begrænsede beløb skal ses på baggrund af en prioritering af de indkomne ansøgninger, samt ud fra det økonomiske råderum. Planlægning af aktiviteten skal koordineres med Styregruppen for Valby Kulturdage.

Tre siddeskulputurer, Valby Vænges stoppested

2. september fejrer Grundejerforeningen Valby Vænges 100 års fødselsdag. Grundejerforeningen markerer offentligt jubilæet ved på dagen at afsløre tre siddeskulpturer under rønnetræerne på Eschrichtsvej. Skulpturerne skal bygges af samme genbrugsmursten fra Københavns Anden Hovedbanegård, som Valby Vænges 120 dobbelthuse i 1917 blev opført af.
Herboende kunstner fra værkstedet Diffus Hanne-Louise Johannesen, vil skabe siddeskulpturerne, som med indbyggede solceller og med translucent mørtel, dagligt fra skumringstid vil udstråle et glødende lys.
Kunstværket får navnet Valby Vænges Stoppested, som refererer til en vision fra starten af 1900-tallet om en sporvognsholdeplads på Eschrichtsvej. Lokale i alle aldre vil dermed kunne gøre ophold og udveksle tanker og holdninger med de andre, der benytter samme stoppested.
Kunstværket er et folkeligt samlingspunkt, en identitetsskaber for områdets beboere, og en synliggørelse af et stykke Københavnerhistorie, der rækker langt ud over Valby Vænge.
Valby Lokaludvalg har ikke tidligere i denne samling støttet ansøger med dette eller lignende projekt.

Budget: 141.000,- 
Ansøgt beløb: 20.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes. Puljeudvalget opfordrer ansøger til at udfylde en tilmeldingsblanket for at komme med i det officielle program for Valby Kulturdage.


Feelily in Copenhagen

Vi er i gang med at lave en fotobog af klovnen Feelily i forskellige bydele af København. Vi ønsker med bogen at præsentere mangfoldigheden af mennesker og miljøer i København - herunder også Valby. Vi er to selvstændige kunstnere: Fotograf Ole Vilhelm Wagner (find ham på facebook) og skuespiller Tiia Kotkas (www.tiiakotkas.dk/www.teaterastra.dk), som er gået sammen om dette kunstneriske projekt. Vi ønsker med bogen at fremme værdier som kreativitet, åbenhed, venlighed, imødekommenhed, ærlighed, skønhed.     

Valby Lokaludvalg har ikke tidligere i denne samling støttet projektet eller ansøger

Budget: 20.000,-   

Ansøgt beløb: 10.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen afvises. Det fremgår af Valby Lokaludvalgs retningslinjer for Lokalpuljen, at der som hovedregel ikke gives støtte til bogudgivelser. Puljeudvalget mener ikke, at projektet er af en sådan karaktér, at lokaludvalget skal gøre en undtagelse fra hovedreglen.

Løbehold2500 – Årligt Valbyløb

2500-løbet (navn ikke fastlagt endnu) er en endags udendørs løbekonkurrence, hvor der vil være underholdning og boder med forskellig mad og drikke til salg. Løbet bliver for alle aldre, og vi vil som udgangspunkt fokusere på vores brugere i Fritidscenter Ydre Valby, samt deres forældre.

Fokus for løbet er bevægelse og sport gennem en sjov og kulturel oplevelse sammen med hele familien. Det er en mulighed for at samle alle i Valby med udgangspunkt i løb, hvor vi vil have alle får en god oplevelse og har dette som et fælles tredje til at samle alle bydele under et event.

Festivalens midtpunkt er Toftegårds Plads, hvor løbet vil starte og slutte. Vi vil opstille en scene, hvor der vil være underholdning i form af musik og anden underholdning.  Rundt om scenen er der boder og andre aktiviteter, hvor børn og unge kan blive underholdt og inspireret af andre aktører.

Formålet med løbet er at synliggøre og gøre opmærksom på sund livsstil gennem bevægelse og kost.

Valby Lokaludvalg har ikke tidligere støttet dette projekt, men har støttet klubberne i Valby med blandt andet Kulturfestival for børn og unge.

Budget: 125.000,-

Ansøgt beløb: 100.000,-

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. 50.000,-. Det begrænsede beløb skal ses på baggrund af en prioritering af de indkomne ansøgninger, samt ud fra det økonomiske råderum.

 

Kulturfest i Kulbanekvarteret

Vores Kvarter: Kulturfest i Kulbanekvarteret bliver i år HELE kvarterets fest; Og indtil det 70.000 m2 store åbne kulbane-terræn bliver forvandlet til den fælles park, hvor festen i fremtiden skal samle os. Ja, så foregår Kulturfesten i år på parkeringspladsen ved Centerparken.

Kulturfesten foregår lørdag d 12. august og alle kan være med – som frivillige, som loppebod-indehaver, som forenings-frivillig eller som stolt beboer fra området. Kulturfesten bliver i år en ”markedsplads” med boder, dans, musik, workshops og meget mere – med noget for både store og små.

Valby Lokaludvalg støttede SURF Valby med en Frivillighedsgalla i 2016 med et beløb på 15.000,-.

Budget: 81.900,-   

Ansøgt beløb: 30.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes.

Oplysning om familieforhold i et juridisk og psykologisk lys

Formålet med seminaret er at skabe stærke familier, som vil få viden om de samfundsmæssige/juridiske forhold for familien samt om den praktiske opdragelse af børn ud fra anerkendte psykologiske metoder med et fokus på de udfordringer, som familier med etnisk minoritetsbaggrund kan opleve. Dette gøres ved at bibringe deltagerne (hovedsagligt familier med etnisk minoritetsbaggrund) viden om familieforhold gennem workshops, der varetages af personer med psykolog- og juridisk baggrund. Seminaret er opdelt sådan, at der den ene dag afholdes workshop om juridiske forhold hvad angår familien; grundlæggende familieret, relevante myndigheder samt vold i familien. 2. dag holder Cand. psyk. Basim Osman, der selv har somalisk baggrund, oplæg om børneopdragelse og familieforhold. Borgerresthjælpen har været til stede i Valby med sin retshjælp og sociale indsatser de seneste 5 år, og har dermed den fornødne viden og erfaring med målgruppen i og omkring Gammel Valby og Ålholm. Basim Osman og foreningen IFTIN har ligeledes stor erfaring med målgruppen.

Valby Lokaludvalg støttede i 2016 ansøger med et tilsvarende projekt med 16.580,-.

Budget: 7.000,-     

Ansøgt beløb: 7.000,-

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes.

 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og tager beslutning om støtte fra Lokalpuljen.

 

Økonomi

Der er ansøgt for 281.430,-

Hvis alle ansøgninger imødekommes med det fulde beløb, vil man overskride Lokalpuljen med 19.178,-. Tabellen viser den aktuelle økonomien for Lokalpuljen 2017 hvis indstillingerne imødekommes. 

Hvis indstillingerne imødekommes vil projekter i forbindelse med Valby Kulturdage være støttet med 207.353,-. Det omfatter Gadeteaterfestivallen mm.

Lokal-puljen

Dispo-neret pr. juni. maj

Indstillet  pr. 13. juni 2017

Resteren-de pulje

1.200.000,-

937.748,-

205.030,-,-

57.222,-

 

Beslutning

Indstillingerne blev godkendt