7 argumenter for at cykle i København

Bevægelsesfrihed
Cyklisme giver dig bevægelsesfrihed. Med ca. 350 km cykelstier og cykelbaner i hele kommunen er tilgængeligheden og sikkerheden sikret, for alle der vælger cyklen.

Tid
Du slipper for ventetid i bil, bus og tog og kommer nemt rundt i byens smalle gader. En cykeltur fra Amager til Nørrebro kan klares på ca. 25 min., hvilket i myldretiden, er nøjagtigt lige så hurtigt som i bil.

Motion
På en 30 minutters cykeltur i et behageligt tempo forbrænder du lige så meget energi som ved brystsvømning. Og sætter du cykeltempoet bare en anelse op, svarer det i forbrænding til at jogge. (kilde: Sundhedsstyrelsen)

Penge
En gennemsnitlig bil koster inkl. afgifter, renter, forsikring og benzin ca. 3000 kr. om måneden. Et 3-zoners månedskort i København koster 530 kr. En cykel kan anskaffes for et engangsbeløb og er helt afgiftsfri. (kilde: FDM og DSB).

Støj
En cykel bevæger sig lydløst gennem byen og bidrager således ikke til den stigende støjforurening, bilerne skaber i byen.

Miljø
Har du 5 km på arbejde, og tager du cyklen i stedet for bilen, sparer du miljøet for omkring 300 kg CO2 om året.

Sundhed
Forskellen på en person der ikke rører sig 30 min. om dagen, og en som gør – f.eks. ved at cykle eller gå på arbejde – er det samme som forskellen på en ryger og en ikke-ryger. I gennemsnit 7 års længere levetid. (Kilde: Sundhedsstyrelsen)