Du er her

Guide

Sortering af storskrald i hus

Find ud af, hvad du kan stille til storskrald i København, hvis du bor i villa eller rækkehus. Storskrald bliver hentet fire gange om året.
Hvad må stilles ud til storskrald?
Info
  • Indbo som er for stort til at være i dagrenovationsbeholderen fx. møbler og gulvtæpper.
  • ​Hårde hvidevarer og stort elektronik. (småt elektronik kan også afleveres i den røde boks til farligt affald)
  • Byggeaffald af træ, glas plast og metal fra gør-det-selv-arbejde. Husk at pakke glas og skarpe genstande ind, så skraldemændende ikke skærer sig.
  • Imprægneret træ
  • PVC
  • Træ til genanvendelse (møbler af træ - ubehandlede, lakerede og malede. Ubehandlet træ fra gør-det-selv arbejde)
  • Cykler mærket med en seddel med teksten: "Fjernes af renovatøren"
  • Pap

Så stort må storskrald være

Genstanden må ikke være tungere end hvad to mand kan håndtere og skal stilles, så det er let for skraldemanden at få fat i og læsse op i vognen. Lange genstande som grene, brædder, tæpper, bordplader og rør mv. må ikke være længere end 150 cm, og må ikke stables højere end 120 cm. 

Det må ikke stilles til storskrald

Byggematerialer som mursten, tagsten, beton, sanitetsudstyr, tagplader, gips eller jord/sten/grus, mm. må ikke komme i storskrald, men skal afleveres på genbrugsstationen. Tallerkner, stentøj, køkkengrej, tøj etc. er heller ikke storskrald, og skal i dagrenovationen eller kan afleveres på genbrugsstationens byttecenter, hvis det er intakt.

Hvornår storskraldet bliver hentet

Storskrald bliver hentet fire gange om året. Du kan se, hvornår der er afhentning hos dig på Nem Affaldsservice. Storskraldet skal stilles frem inden kl. 7.00 på afhentningsdagen og må ikke stilles frem før aftenen før. Når affaldet stilles ud, skal det være sorteret i: Storskrald og byggeaffald, elektronik inkl. hårde hvidevarer, pap, PVC, imprægneret træ og træ til genanvendelse. Små genstande skal enten bundtes eller samles i gennemsigtige sække eller åbne kasser. Pap må ikke puttes plastsække, men skal bundtes eller samles i en papkasse. 

Bestil container, når du har store mængder storskrald

hvis du fx. i forbindelse med renovering eller en større oprydning har store mængder storskrald, kan du bestille en container på Nem Affaldsservice. Det koster 2.150,00 kr. inkl. moms for opstilling og tømning af containeren, der ikke må fyldes mere end til kanten. I containeren må der komme kasseret indbo, som er for stort til at være i beholderen til dagrenovation, samt cykler, stammer og stød. Desuden byggeaffald af glas, plast og metal fra gør-det-selv-arbejde. Øvrigt affald, der hører til denne indsamlingsordning (pap, pvc, imprægneret træ, træ til genanvendelse og elektronik), må ikke kommes i containeren. Dette affald kan afleveres ved næste ordinære indsamling af storskrald på adressen eller på en genbrugsstation.

 

Det sker der med det

Storskraldet bliver sorteret og jern og metal bliver genbrugt. Genbrugstræet genanvendes til fx spånplader. De brændbare dele bliver kørt til forbrændingsanlæg, hvor de bliver til fjernvarme og elektricitet.

Tilbage