Du er her

Guide

Sortering af plast i lejlighed

Læs om, hvordan du sorterer plast i Københavns Kommune, hvis du bor i lejlighed. Plastemballage skal være fri for madrester eller væske.
Hvad må komme i beholderen til plast?
Info

 

Eksempler på ting du kan lægge i beholderen til plast:

 

Rengøring og husholdning

Beholdere og dunke fra opvaske- og mildere rengøringsmidler, vaske- og skyllemidler, kattebakker, udtjente opvaskebaljer og æsker/beholdere til opbevaring af mad.

Fødevarer

Plastikbakker og poser fra kød, fisk eller grønsager, drikkedunke og plastflasker uden pant.

Værktøj og køkkengrej

Spartler, tommestokke eller værktøjskasse udelukkende lavet af plast, grydeskeer, piskeris, serverings- og opbevaringsskåle og bestik lavet af plast. 

Det må ikke komme i Plast beholderen

Emballage, der har indeholdt kemikalier, maling og andet farligt affald som fx printerpatroner og makeup. Uhygiejniske ting som fx tandbørsten og opvaskebørsten. Ringbind af plast - ældre ringbind kan være af PVC, og skal afleveres på genbrugsstationen. Nye ringbind skal i dagrenovationsbeholderen, da det er et for sammensat produkt af plast metal og pap. 

Affald, som er sammensat af flere forskellige materialer, der ikke er til at skille ad, som fx videobånd, skal i dagrenovationsbeholderen. PVC, fx tagrender og gummistøvler skal afleveres på genbrugsstationen. 

Så ren skal plasten være

•Affaldet skal som udgangspunkt være så rent som muligt. Madrester udvikler hurtigt bakterier og uhygiejniske forhold, og så kan affaldet ikke genanvendes, men må sendes til forbrænding.
•Emballager der har indeholdt mad, skal være drypfri for diverse lage og olie eller skrabet rene.
•Skyl evt. i koldt vand eller det sidste hold opvaskevand. Hvis der bruges varmt vand og sæbe kun til rengøring af emballagen, går miljøgevinsten ved at genbruge det tabt.
•Emballage der fx har indeholdt småkager og flødeboller kan blot rystes tom for krummer.
•Emballage fra rengøringsmidler og shampoo kan skylles en enkelt gang, da indholdet ikke udgør et hygiejneproblem.

Det sker der med det

Plasten sorteres i forskellige plasttyper på modtageanlægget, hvorefter det videresendes og bruges i nye plastikprodukter.

Tilbage