Hvem må parkere i anlæggene?

Hvis du er på besøg i licenszonen, kan du benytte anlægget ved at betale almindelig parkeringstakst. I betalingsautomaten ved p-anlægget kan du betale med betalingskort.

Parkeringsanlæggene er offentlige, så alle må parkere i dem. Men de bliver bygget for at afhjælpe beboernes problemer med at finde en ledig parkeringsplads, og derfor bliver der for eksempel ikke henvist til anlæggene længere væk fra området.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer svigermor/barn/hund i bilen?
Der må ikke komme personer med ned i p-anlægget. Derfor er elevatorboksen aflukket under den automatiske parkering. Hvis sensorerne i boksen registrerer bevægelse, kan parkeringen ikke gennemføres. Du er selv ansvarlig for, at der ikke er efterladt personer eller dyr i bilen. Derfor skal du ved registreringen bekræfte, at alle passagerer har forladt bilen og boksen.

Hvad er fordelene ved et underjordisk, fuldautomatisk p-anlæg?

Det giver et bedre byliv for alle, at bilerne kommer under jorden. Og i fuldautomatiske p-anlæg kan bilerne pakkes tæt, fordi der ikke skal være plads til kørsel. Over jorden fylder anlæggene også minimalt - det eneste, der er synligt over jorden, er elevatorboksene. I fuldautomatiske p-anlæg er bilen desuden beskyttet mod vejr og vind, hærværk, indbrud og tyveri. Samtidig er det mere trygt at parkere bilen i forhold til i en traditionel p-kælder, fordi man ikke skal færdes i anlægget.

Hvad koster det at parkere i anlæggene?

Det koster det samme, som det koster at parkere på offentlig vej i området, fordi parkering i anlæggene svarer til almindelige gadeparkering. Beboere og lokale erhvervsdrivende kan parkere med deres beboer- eller erhvervslicens til området, mens andre kan betale på timebasis som ved gadeparkering.

Kan jeg få hjælp, hvis jeg ikke kan finde ud af at bruge anlægget?

Hvordan finder jeg ud af at bruge anlægget

Informationer på display, skærme og automater (for registrering og afhentning) leder dig gennem parkeringen. Der vil også være sensorer, som sikrer bilens rette placering på platformen.

Hvis du oplever problemer

Hvis du oplever problemer, fx ved strømafbrud, kan du komme i kontakt med den døgnbemandede vagtcentral ved at ringe til tlf. 33 66 34 00. Vagtcentralen kan overtage styringen af p-anlægget fra anlæggets egen computer og formentlig løse problemet. Hvis ikke, vil der blive tilkaldt en tekniker.

Hvordan parkerer man?

Et fuldautomatisk p-anlæg har et elevatorsystem, som selv sørger for at bringe bilen på plads og hente den frem igen. Når du skal parkere din bil, kører du den ind på platformen i elevatorboksen, trækker håndbremsen og sætter i gear og går ud til registreringsutomaten.

Her benytter du en særlig p-brik eller dit betalingskort. P-brikken er forbeholdt bilister med beboer- eller erhvervslicens til området. Efter registreringen transporterer det fuldautomatiske system bilen til en ledig parkeringshylde i det underjordiske anlæg.

Det er kun bilen, der kommer ned i selve anlægget. Der må ikke komme personer eller dyr med ned.

Når du henter bilen, skal du bruge samme p-brik eller betalingskort ved afleveringen. Det tager 2-4 minutter for systemet at hente bilen op. Herefter kan du sætte dig ind i bilen og køre af sted.

Få SMS fra p-anlægget hvis der er ændringer

Hvis du er regelmæssig bruger af de underjordiske p-anlæg, har vi lavet en SMS-tjeneste, som kan forsyne dig med nyttige oplysninger om servicearbejder på p-anlægget. Ønsker du at tilmelde dig denne tjeneste, så gør følgende:

Nørre Allé

Du sender til 1910 og i tekstfeltet skriver du p NRA

Leifsgade

Du sender til 1910 og i tekstfeltet skriver du p LEI

Under Elmene

Du sender til 1910 og i tekstfeltet skriver du p UND

Når du har sendt sms'en, modtager du en kvittering fra os. Tjenesten er gratis.

Ønsker du at afmelde tjenesten, sender du blot en sms til 1910 og i tekstfeltet skriver du enten p NRA eller p LEI eller P UND afmeld.

Hvordan ved jeg, om der er plads i P-anlægget?

Et display på elevatorboksen viser om anlægget er optaget, eller om der er ledige pladser.

Hvor store biler kan der være i anlægget?

Maximum bilstørrelse er: Længde: 5,15 m, bredde: 2,20 m og højde: 1,98 m. Der kan ikke parkeres motorcykler i anlægget.

Kan jeg risikere at få udleveret den forkerte bil?

Du kan ikke få en forkert bil op, da registreringen er unik mellem bilen og den p-brik eller det betalingskort, du har brugt.