Målsætninger

Naturværkstedet Streyfs vigtigste formål er at være et sted for formidling af oplevelser i naturen og viden om natur og miljø i og omkring byen.

Huset lånes ud til institutioner, skoler, foreninger og grupper, der selv har til formål at formidle natur og miljø.

Vi opfordrer brugere af naturværkstedet til i så stor udstrækning som muligt at anvende økologiske og bæredygtige materialer.

Som kommunalt og offentligt tilgængeligt hus er Streyf selvfølgelig et ikke-ryge-hus.

Oplevelser og aktiviteter

Naturværkstedet Streyf og Utterslev Mose lægger op til et væld af aktivitetsmuligheder og naturoplevelser.
Man kan f.eks. gå på jagt efter smådyr på land og i vand, lave grøn mad over bål af urter man selv finder, kigge på fugle, jagte dyre- og årstidsspor, lege sanse- og naturlege eller snitte en fløjte.

Ved selve huset kan man eksempelvis sidde på træterrassen eller bålpladsen og bearbejde ting fra mosen.
Man kan flette pil, snitte, tegne eller lave collager med blade og andre materialer, plantefarve garn eller f.eks. nærstudere indfangede dyr.

Og bliver det for koldt, kan man trække indenfor i aktivitetsrummet med ovenlys. Naturværkstedet har desuden køkkenfaciliteter og pejs.

Årlige arrangementer

En gang årligt vil der være åbent i Streyf under det store offentlige arrangement 'Mosetræf'. Her kan du deltage i mange forskellige naturaktiviteter, som arrangeres af Københavns Kommune i samarbejde med forskellige organisationer og foreninger.

Her kan du komme ud og få inspiration til oplevelser i naturen omkring Streyf.

Overnatning

Hvis I har reserveret Streyf på to efter hinanden følgende datoer, har I mulighed for at overnatte i Streyf.

Overnatning kræver en tilladelse. Den skal du søge om, ved at angive dit ønske i det respektive felt, når du udfylder din Streyf bestilling.

Ialt 10 personer (børn og voksne) må overnatte i huset (inkl. træterrassen). Hvis I er mere end 10 personer, som ønsker at overnatte, så skal I enten alle overnatte ude eller dele gruppen op, så I maksimalt er 10 personer i huset, og øvrige personer sover udendørs.

Vi kan desværre ikke udlåne telte.

Private fester, kommerciel brug og indsamling

Målgruppen er brugere, der opfylder naturværkstedets formål: at formidle oplevelser i naturen og viden om natur og miljø i og omkring byen.

Streyf kan ikke lånes til private fester og lignende arrangementer, og vi opfordrer til, at alle respekterer dette.

Streyf kan heller ikke bruges til arrangementer af kommerciel art eller til indsamlinger.