Plejefamilie til 11 1/2-årig dreng til Center for Familiepleje

Er I en godkendt plejefamilie, som kan tilbyde et roligt og struktureret miljø til en dreng på 11 1/2 år? Så kan det være jer, vi søger i Center for Familiepleje.

Drengen har infantil autisme. Han fremstår ofte som en glad og nysgerrig dreng, som har et alderssvarende psykisk og fysisk funktionsniveau. Han har humor og forståelse for, hvornår man kan være sjov, og hvornår man er alvorlig. Han vil gerne deltage i aktiviteter. Han er glad for computerspil, PlayStation, film, brætspil, trampolin, cykling og madlavning.
Han vil gerne være sammen med andre børn, men har brug for at få oversat andre børns intentioner af en voksen. Han beskrives som meget selvhjulpen, han er motiveret for at lære og gøre ting selv, og han husker de ting, han får forklaret.

Han kan udvise empati og er meget opmærksom på andre mennesker, især i situationer hvor det er tydeligt for ham, at andre har brug for hjælp – fx hvis andre børn har brug for hjælp. Han kan forholde sig til steder, personer og har god hukommelse i forbindelse med adresser, ansigter, navne og oplevelser. Han forstår hurtigt sammenhænge mellem konkrete genstande og handlinger. Han er god til at tage imod verbal guidning og god til at overholde aftaler.

Han er tryg ved 1-1 voksenkontakt med voksne, han kender. Han trækker sig, hvis indtrykkene bliver for mange. Han har af og til brug for pauser, hvor han kan være alene.

Han kan have svært ved kravssituationer og behovsudsættelse, og han kan være svær at tolke følelsesmæssigt. Han har sproglige vanskeligheder. Han har dog et tydeligt kropssprog, når der er noget, han ikke forstår. Han kan blive stille og indadvendt, hvis der opstår misforståelser i kommunikationen. Han har brug for støtte i sin sproglige udvikling, samt at der arbejdes med at udvikle hans ordforråd, fantasi, forståelse af forskellige følelser og kulturelle perspektiver.

Drengen profiterer særligt af forudsigelighed, struktur og forberedelse på kravssituationer. Han har brug for et miljø, hvor han kan lære at sætte ord på følelser, og han har brug for at tilknytte sig mere følelsesmæssigt til nogle voksne. Jeres hjem kan derfor være det rigtige for drengen, hvis I kan tilbyde ham en rolig og struktureret hverdag med nærværende voksne.

Drengen spiser ikke svinekød og kun halal-slagtet kød. Vi forventer, at der skal være støttet samvær med drengens mor i plejefamilien. Der kan blive tale om et udfordrende forældresamarbejde.

Om jer

  • I er godkendt som forstærket eller specialiseret plejefamilie
  • I har erfaring med og viden om autisme
  • Som familie består I af to voksne
  • I må gerne have andre børn
  • Der må gerne være dyr
  • I bor på Sjælland eller Fyn
  • En af plejeforældrene er hjemmegående i forhold til denne opgave.

I står ikke alene med opgaven, for vi giver jer pædagogisk supervision fra en fast tilknyttet familieplejekonsulent. Samtidig får I mulighed for at deltage i vores brede udvalg af kurser med fokus på aktuelle emner – se kursusplan på vores hjemmeside: https://centerforfamiliepleje.kk.dk/indhold/efteruddannelse-plejefamilier

Honorar: 8 x vederlag

Kontakt
For flere oplysninger kontakt familieplejekonsulent Jette Gram på 2611 3146 eller via e-mail: T856@kk.dk

Ansøgningsfrist
Mandag den 8. juni 2020.

Ansøgning mærket JG/2020-66 sendes sammen med plejetilladelse og socialrapport til:

familieplejen@sof.kk.dk

eller til

Center for Familiepleje
Svendborggade 5, 3.sal
2100 København Ø

I kan også søge via nedenstående link.

Om Center for Familiepleje
Center for Familiepleje er landets største familieplejeenhed. Vi rekrutterer plejefamilier til Københavns Kommune og står som garant for det gode match mellem barn og familie. Vi har en videnbaseret tilgang og tilbyder alle vores pleje- og aflastningsfamilier kompetent rådgivning og støtte til at løse de udfordringer, de møder. Vi har et bredt udbud af kurser og temaaftner, og vi medvirker aktivt til at udvikle den moderne familiepleje, bl.a. gennem vores videnscenter og kursusvirksomhed.
Læs mere om os på: centerforfamiliepleje.kk.dk