Hvor meget kan jeg få i SU?

Hvis du er mellem 18-20 år, afhænger din SU af dine forældres årlige indkomst uanset om du er hjemme- eller udeboende.Hvis du går på en ungdomsuddannelse, kan du normalt kun få Su som hjemmeboende - også selv om du er flyttet hjemmefra. Satsen er i 2012 2.815 kr.

Hvis du går på en videregående uddannelse, afhænger din SU af om du er hjemme- eller udeboende. For hjemmeboende er satsen i 2012 2.815 kr. og for udeboende 5.662 kr. Klik her og læs mere om satserne for SU.

Hvad med feriepenge?

Hvis du er timelønnet har du ikke ret til at få løn under ferie. Derimod optjener du feriepenge som du kan få udbetalt, når du holder ferie året efter. Feriepenge er 12.5 % af din løn.

Hvor meget må jeg tjene ved siden af SU´en?

Det beløb du må tjene ved siden af SU’en hedder fribeløb. Laveste fribeløb på en ungdomsuddannelse pr. måned er i 2012 7.203 kr. og på en videregående uddannelse er det på 8.901 kr.

Hvis du er under 20 år eller har børn, så har du mulighed for at få forhøjet dit fribeløb. For studerende, der får handicaptillæg er fribeløbet på 2.990 kr. Klik her og beregn dit fribeløb.

Skal jeg melde mig ind i en fagforening når jeg er studerende?

At være medlem af en fagforening er frivilligt. Det kan imidlertid være en fordel at være medlem – også som studerende. Som medlem af en fagforening har du mulighed for at få råd vedr. løn, ansættelsesforhold og arbejdsvilkår. Derudover vil du få adgang til billigere forsikringer og rabatter på bøger. For studerende er kontingent typisk billigere.

Skal jeg have en ansættelseskontrakt?

Har du været ansat i mere end 1 måned og arbejder mere end 8 timer om ugen, så har du ret til en ansættelseskontrakt uanset om du er ansat på en offentlig eller privat arbejdsplads.

Hvem kan søge om SU?

Du skal være 18 år og studieaktiv for at kunne få SU. Derudover skal du gå på en uddannelse, der er godkendt af SU. Klik her for at finde listen over godkendte uddannelser.