Sådan starter du med at oprette en praktikplads

Har du ikke selv en kandidat, kan du kontakte Jobcenter København - Vrksomhedsservice på 70 80 80 55 og få hjælp til at finde en egnet praktikant.

Har du allerde en kandidat, skal du kontakte den erhvervsskole, personen er tilknyttet, for at få din virksomhed godkendt som praktiksted.

Hvem udbetaler tilskuddet?

Det er kommunens løntilskudsafdeling, der står for udbetalingen. Udbetalingen sker på baggrund af den anmodning, du udfylder og indsender til afdelingen. Lønsedler kan vedlægges for den periode du anmoder om refusion for.  

Første gang du indsender en anmodning, skal du vedlægge en kopi af de skolepapirer, der beskriver samtlige skoleperioder for voksenlærlingen.  

Send en anmodning - LINK

En verden af love og paragraffer

Der kan være mange love og regler at holde styr på i forbindelse med en tilskudsberettiget stilling.

Vil du vide mere Er din virksomhed blandt dem, der gerne vil dykke ned i denne verden for at få en dybere forståelse af sammenhæng mellem stilling og love, er CABI et godt sted at starte.

CABI er en selvejende institution under Beskæftigelsesministeriet og formidler viden der virker i praksis - til jobcentre og virksomheder. På hjemmesiden cabiweb.dk, skriver du specifikt i søgefeltet det emne du søger uddybet (eksempelvis Voksenlærling). Søgefeltet finder du øverst til højre på deres hjemmeside.