Roskilde eller Lyngby

Hvis du studerer uden for København, fx på RUC eller DTU, så kan du også overveje at finde din bolig i Roskilde eller Lyngby. Tit er det lettere at finde bolig dér end i København, og du vil spare masser af transporttid i hverdagen. Samtidig ligger København så tæt på, at du let kan bruge Københavns mange tilbud udenfor studietiden.

Hvor skal jeg lede? Du kan finde de forskellige boligtyper på samme måde, som angivet for henholdsvist kollektive boformer, lejeboliger og ejerboliger ovenfor.

Hvis du er interesseret i ungdomsboliger, så har både Roskilde og Lyngby indstillingsudvalg, ligesom Centralindstillingsudvalget (CIU) i København.

I Roskilde hedder det RIU - Regional Indstillingsudvalget i Roskilde. Udvalgets venteliste sikrer, at tildelingen af byens op mod 2.000 ungdomsboliger og kollegieværelser sker ét sted og ud fra én samlet vurdering af den enkelte unges situation. Læs mere om Regional Indstillingsudvalget i Roskilde her.

I Lyngby hedder det Polyteknisk Forenings Indstillingsudvalg (PFIU). PFIU fastsætter indstillingskriterierne til 7 kollegier på og i nærheden af DTU, med tilsammen ca. 1740 værelser. Læs mere om Polyteknisk Forenings Indstillingsudvalg her.

 

 

Omegnskommunerne og kollegier i København

Selvom du studerer i Københavns Kommune, kan du sagtens bo i en af omegnskommunerne. Det er typisk også lettere at finde en bolig i omegnskommunerne, så det kan også være en god mulighed, hvis du er akut søgende. Der er ofte ikke længere end man sagtens kan cykle, og Københavns Kommune arbejder i disse år med at forbedre cykelnettet ind mod det centrale København fra omegnskommunerne med nogle såkaldte ’cykelsuperstier’. De vil gøre det endnu hurtigere og mere behageligt at cykle til byen. Derudover er der typisk gode offentlige transportforbindelser.

Hvor skal jeg lede? Centralinstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor i København (KKIK) indstiller også til omegnskommunerne, så via dem kan du blive skrevet til ungdomsboliger og kollegier. Find ansøgningsskema på Centralinstillingsudvalgets hjemmeside her og Kollegiernes Kontor i Københavns hjemmeside her.

Nogle privatopførte kollegier er ikke med i det fælles indstillingssystem, så der må du kontakte det respektive kollegium selv.

Her kan du se en oversigt over kollegier i København og omegnskommunerne, der har egne indstillingssystemer.

Malmø

Det er muligt at bo i Sverige, selv om du studerer eller arbejder i Danmark. En af fordelene er, at det ofte er nemmere at finde en lejlighed på den anden side af Øresund - og det er billigere.

Hvor skal jeg lede? Malmø Kommunes Boligformidling (MKB) formidler boliger i hele Malmø. De formidler både lejeboliger og studenterboliger.

MKB

Bogalleriet

Östra Rönneholmsvägen 2

202 14 Malmö

Sverige

Tlf. 0046 40 313 313

www.mkbfastighet.se