Hvis du selv ordner begravelsen

Har du ret til begravelseshjælp?

Når en borger dør, har pårørende i nogle tilfælde ret til begravelseshjælp. Ofte er det bedemanden, der søger om begravelseshjælp på de familiens vegne, men som pårørende kan du også sagtens selv gøre det.

På borger.dk kan du læse om vilkår og takster for begravelseshjælp, og det er også her, du ansøger om begravelseshjælp via selvbetjeningsløsningen.

Book et kapel

Du kan holde højtideligheden i en af Københavns Kommunes kapelsale. Alle, både troende og ikke troende, er velkomne, og du kan tilrettelægge højtideligheden, som du selv ønsker den.

Du kan booke et kapel ved at ringe til Københavns Kirkegårde på tlf. 33 66 91 00. Alle ønsker i forbindelse med højtideligheden, herunder aftaler om orgel og kor, bestilles også her.

Musik til højtideligheden

Til at ledsage højtideligheden kan vi tilbyde organist og kor, som kan bestilles sammen med højtideligheden. Ved alle højtideligheder spilles både præludium og postludium efter organistens eget valg. Musikken varetages af veluddannede og erfarne sangere og organister, hvilket muliggør et alsidigt repertoire, der udfolder sig inden for en naturlig og højtidelig ramme. De pårørende kan således vælge musik, der spænder fra det traditionelle til det moderne.

Hvis de pårørende ønsker en orgelsolo, en korsolo eller et akkompagnement, er det inkluderet i prisen for organist og kor. Ved helt ekstraordinære musikstykker aftales der en særlig pris på forhånd.

Man kan også selv medbringe en organist til at spille. I så fald vil der blive opkrævet et beløb for at benytte orglet.

Sådan bestiller du

Du kan bestille organist og sangere til højtideligheden samtidig med, at du booker kapellet (se ovenfor).

Hvis den afdøde skal kremeres

De fleste københavnere bliver kremeret, når de dør. Læs om vilkår og muligheder i forbindelse med kremering her, hvor du også finder oplysninger om og billeder af Københavns Kommunes to krematorier, Bispebjerg og Sundby Krematorium.

Hvis du skal købe et gravsted

Der findes mange forskellige slags gravsteder på Københavns fem kirkegårde. Se billeder af alle gravstedstyperne og læs og vilkår og priser og om hvordan du bestiller tid til et gravstedkøb her.

Vi kan anlægge og passe dit gravsted

Efter begravelsen skal du tage stilling til, hvordan dit gravsted skal se ud. Vi kan lave gravstedsanlægget for dig, og du kan også lave en aftale med os om, at vi passer dit gravsted, så du er sikker på, at det er renholdt året rundt og smykket med årstidens blomster og gran til jul. Læs om vores tilbud om anlæg og pasning her.

Download priseksempler her (pdf).

Vi har også udarbejdet et plantekatalog med billeder og beskrivelse af de mest almindelige planter til et gravsted. Se plantekataloget her.

Se et udvalg af de årstidens blomster, som vi kan plante på dit gravsted, her.

Se de forskellige muligheder for granpyntning til jul her.