Åbningstider og kort

Assistens Kirkegård er åben kl. 7 - 19 i vinterhalvåret (oktober-marts) og kl. 7-22 i sommerhalvåret (april-september). 

Kirkegårdens adresse er Kapelvej 2, 2200 København N.

Hent og print et kort over Assistens Kirkegård her.

Her må du slå dig ned

Store dele af Assistens Kirkegård er i dag udlagt som kirkegårdspark, og her er du velkommen til at slå dig ned og nyde de grønne og historiske omgivelser. De centrale dele af kirkegården er fortsat aktivt begravelsesområde. Her nedsættes der kister og urner hver uge, og pårørende besøger deres gravsteder. På de dele af kirkegården bedes du af hensyn til de pårørende ikke tage ophold.

Se kortet her for en oversigt over hhv. begravelsesområde (det mørkegrønne areal) og kirkegårdspark (det lysegrønne areal).

Kom på gratis rundvisning

Du kan komme på gratis rundvisning på Assistens Kirkegård. I sommerhalvåret afholder Københavns Kommune en række offentlige ture, hvor alle er velkomne. Grupper kan bestille gratis rundvisninger hele året. Læs mere om vores rundvisningstilbud her.

Oplev Assistens Kirkegård på egen hånd

Vi har samlet en masse informationer om kirkegården for dig, der vil gå på opdagelse på egen hånd. Få inspiration til din næste tur på kirkegården her.

Brochure om Assistens Kirkegård

Læs om Assistens Kirkegårds historie, kulturelle værdier og særligt bemærkelsesværdige gravsteder i brochuren om kirkegården. Med brochurens kort i hånden kan du desuden selv finde vej til en lang række berømte personers grave. Du kan downloade brochuren om Assistens Kirkegård her.

Brochuren findes også i en engelsksproget udgave: Assistens Cemetery - in English

Metrobyggeriet

Metroselskabet gik i 2009 i gang med at etablere metro på en del af Assistens Kirkegård som et led i anlæggelsen af den såkaldte Cityring. Læs mere om hvad det betyder for kirkegården samt om tidsplaner med mere på Metroselskabets hjemmeside.

Gravsteder og priser på Assistens Kirkegård

Der er mange forskellige slags gravsteder på Assistens Kirkegård. Se billeder af og læs nærmere om de forskellige typer urnegrave, kistegrave og børnegrave. Se også priseksempler her. Du er altid velkommen til at kontakte Københavns Kirkegårde for personlig rådgivning. Husk at bestille tid hos os (tlf. 33 66 91 00), så en medarbejder er parat, når I kommer.

Se Assistens Kirkegårds udviklingsplan

Assistens Kirkegård har i 2019 fået en udviklingsplan, der giver konkrete pejlemærker for kirkegårdens udvikling de næste mange år. Hent Assistens Kirkegårds udviklingsplan her.

Assistens Cemetery - guides in English

Check out our Assistens Cemetery-brochure and learn about the cemetery's history, atmosphere and famous dead people.

We also offer a free, guided tour in English on Artour.