Løntilskud

Et job med løntilskud er et job i begrænset tid, hvor arbejdsgiveren får tilskud til din løn. 

En løntilskudsstilling kan være en genvej til fast arbejde, hvor man kan få genoptrænet eller styrket dine kvalifikationer eller du kan prøve en - for dig - helt ny type job. Du kan søge job med løntilskud i private og offentlige virksomheder.

Læs mere om at være i løntilskud.

Nytteindsats

Hvis du ikke kan finde et job, kan du komme i nytteindsats på en offentlig arbejdsplads. Det arbejde, du skal udføre, vil være noget, der ikke allerede bliver udført af kommunen eller staten, men som der er behov for.

Formålet

Formålet med nytteindsatsen er, at du som borger kan indgå i et arbejdsfællesskab, og at du samtidig udfører en samfundsnyttig opgave for den ydelse, du modtager fra staten.

Opgaver

Nyttindsatsen består af praktisk arbejde, der ikke kræver, at du har nogle specifikke kompetencer. Eksempler på opgaver kunne være vedligeholdelse af offentlige arealer, vedligeholdelse af bygninger og inventar rundt omkring i byen, lettere administrative opgaver og serviceopgaver, når der skal afholdes lokale eller større arrangementer i byen.

Varighed

Du kan være tilknyttet et projekt i nytteindsatsen op til 13 uger. Herefter skal du have et andet beskæftigelsestilbud – eller tilknyttes et andet projekt i nytteindsatsen.

Virksomhedspraktik

Du kan komme i praktik i en virksomhed i op til tretten uger - og på den måde få noget praktisk erhvervserfaring. 

Læs mere om at være i virksomhedspraktik.