Økonomi

For mange er det en god investering at installere solceller. Det gælder dog ikke alle. Nogle gange vil andre energibesparende tiltag spare mere energi og tjene sig hurtigere hjem.

Se mere om salg af sol-strøm til elnettet hos Energinet.dk 

Byggetilladelse

I mange tilfælde skal I have en byggetilladelse, før I monterer solcellerne. Her kan Teknik- og Miljøforvaltningen hjælpe jer på vej. 

Ring til 33 66 52 00 eller besøg vores kundecenter i Njalsgade 13, 2300 København S  for at høre, om installationen af solceller kræver en byggetilladelse.

Arkitektoniske retningslinjer

I de arkitektoniske retningslinjer kan I finde inspiration til, hvordan I kan sætte solceller op og samtidigt bevare jeres bygnings særlige kvaliteter.

Hent de arkitektoniske retningslinjer 

Tilslutning til elnettet

I eller den elinstallatør, I vælger, skal henvende sig til jeres elselskab, for at aftale tilslutning af solcellerne til elnettet og afregning for den strøm solcellerne producerer til elnettet.

Hos Energinet.dk kan du finde information om afregningsordningen.

Solcellestrømmen afregnes time-for-time. Det betyder, at jeres måler skal kunne registrere både elforbrug og solcelleanlæggets el-produktion time-for-time. Kontakt evt. jeres elselskab for at høre, om jeres måler opfylder dette krav, hvis I er i tvivl.

Kvalitet

Udbuddet af forskellige solcellepaneler er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten af solceller, inverter mv.

Brug jeres kritiske sans og køb eksempelvis gennem en forhandler, som er medlem af Dansk Solcelleforening eller KSO ordningen. Bed eventuelt  også om referencer på andre anlæg fra solcelleleverandøren.

Mange forhandlere giver garantier. Vær opmærksom på, hvad garantien dækker.

Prøv eventuelt også at se Dansk Standards vejledning til montører og installatører af solcelleanlæg.

Mere information