Kultur, sport og events

Har du lyst til at være frivillig på kultur-, fritids- eller idrætsområdet? Eller har du en drøm om at skabe kultur og oplevelser for andre? Så kan du tage kontakt til et af byens kulturhuse, spillesteder, dit lokale bibliotek, idrætsanlæg eller svømmehal og forhøre dig om mulighederne. Se oversigter over steder her. De fleste steder inviterer løbende nye frivillige og kulturskabere indenfor. Kultur- og fritidslivet løftes i høj grad af frivillige kræfter, og der vil derfor helt sikkert være et sted, der har brug for dig. 

Her kan du finde aktuelle aktiviteter, som du kan blive del af.

Eventfrivillig - når du har tid og lyst

Er du til festivaler og events, kan du melde dig ind i frivilligkorpset Cph Volunteers. Korpset deltager i Chokoladefestival, Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Fashion Festival, Post Danmark Rundt, DM i Halvmaraton, Historiske Dage og mange, mange flere spændende events. Cph Volunteers drives af Københavns Kommune for at støtte event- og festivalarrangører i byen.

Frivillighed i det fri

Stadig flere københavnere tager initiativ til frivillighed i byens rum. Det kan være alt fra byhaver, naturpleje, forskønnelse til affaldsindsamling. Har du lyst til at engagere dig i det fri, kan du lade dig inspirere her:

Byhaver

En byhave er en have i byen også kendt som urban gardening eller storbyhaver. Det spænder fra alt mellem dyrkningsbede, skolehaver til fælleshaver i fx en park. Der findes over 70 byhaver i København – nogle er private og andre er offentligt tilgængelige. Læs mere om byhaver

Naturpleje

København rummer også en masse naturområder. Nogle af de steder hjælper frivillige med naturpleje f.eks ved at lave høsletarrangementer eller ved at passe kvæg eller får. Har du lyst til at arrangere et høsletarrangement, kan vi hjælpe dig med at låne udstyr. Se kontaktoplysninger forneden. Som institution kan I bl.a. få adgang til Naturværkstedet Streyf i Utterslev Mose.

Forskønnelse

Bor du tæt på et kommunalt grønt område, der trænger til en hjælpende hånd kan du også få hjælp. Flere boligforeninger hjælper kommunen med at passe blomsterbede i trækummerne.

Affaldsindsamling

Vil du gerne hjælpe til med at holde din gade eller en park fri for affald. Så kan du låne kommunens frivillighedstrailer med bl.a. snappere, handsker og affaldsposer. Og vi fjerner også det affald, du har samlet ind. Læs mere på facebooksiden REN kærlighed til KBH.

Mere frivillighed i det fri

Arbejde med socialt udsatte borgere

København myldrer af frivillige foreninger, der bidrager med støtte, socialt samvær og kaffe på kanden til de socialt udsatte borgere. Der er masser af muligheder for at være frivillig blandt udsatte og skæve københavnere.

For at danne et overblik over alle kommunens frivillige kræfter har Socialforvaltningen i anledning af Frivillighedsåret 2011 lavet en guide over frivillige foreninger og væresteder i København. Guiden er nu blevet genoptrykt i 2014 med de nyeste oplysninger om de frivillige foreninger i hovedstaden. Guiden fungerer også som en indgang for borgerne til det frivilligt tilbud, der passer dem. Desuden bruges guiden af ansatte og sagsbehandlere.

Læs GUIDE til det frivillige sociale København.

Læs mere om frivilligt arbejde med socialt udsatte borgere

Guideprojekter

FritidsGuiderne

FritidsGuiderne arbejder for at give udsatte børn et aktivt kultur- og fritidsliv. Det sker gennem individuel hjælp til at starte i en forening, kulturture for grupper og aktiviteter på skoler.

Bliv pleje- eller aflastningsfamilie

Københavns Kommune har løbende brug for familier, der gerne vil være pleje- eller aflastningsfamilie for et udsat barn. Overvejer du at blive plejefamilie, kan du kontakte Center for Familiepleje, der uddanner og rekrutterer nye familier.

Her kan du finde flere frivilligjobs

FrivilligJob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Her kan du finde opslag fra mange områder af den frivillige verden.

Frivilligcentrene i København har et godt lokalt kendskab og kan fortælle om mulighederne for at blive frivillig i dit lokalområde. Frivilligcentrenes fælles hjemmeside finder du her.

På Projekt Frivillig’s hjemmeside finder du en oversigt over frivilligjobopslag særligt for unge.

På Tagdel.dk kan du lave frivillighed online ved at give input til store og små udfordringer. Nogle af udfordringerne vil munde ud i virkelige projekter, hvor man så efterfølgende også kan deltage som en ressource/frivillig.

Help2helppilot er en landsdækkende anmeldelses- og jobportal for frivilligt arbejde. På portalen kan du få et overblik over forskellige organisationer og hvilken sag, de arbejder for. Derudover kan du blive inspireret af andres frivilligoplevelser ved at læse deres anmeldelser.

På Center for frivilligt socialt arbejde’s hjemmeside kan du finde en oversigt over frivillige sociale organisationer i Danmark og selv gå på opdagelse i den frivillige verden.