TrafikPanik - et brætspil for 5.-7. klasse

TrafikPanik er et brætspil for elever i 5-7. klasse. Eleverne har rollen som trafikplanlæggere, der skal skabe en sikker by. Gennem spillet får de sat ord på problemer og udfordringer i trafikken og lærer, hvordan man kan skabe sikre skoleveje.

Se lærervejledningen til TrafikPanik her

TrafikPanik for 1.-2. klasse

Vi har udviklet en stribe kort til Trafikpanik, så det også kan spilles af 1. og 2. klasse.

Sådan bestiller du det gratis spil til din skole

Bestil TrafikPanik til din egen skole ved at skrive til os på sikreskoleveje@tmf.kk.dk. Max. 5 spil pr. skole.

Mister I brikker til jeres Trafikpanik, så hent nye her

Har I fået Trafikpanik på skolen, og er der blevet brikker væk, kan I hente nye her - lige til at printe ud og klæbe på pap.

Se vejledning til print-selv

Print ny spilleplade

Print nye spilleregler

Print nye spillebrikker

Print nye trafikkort - forside

Print nye trafikkort - bagside

Print nye panikkort - forside

Print nye panikkort - bagside

Print lærervejledning

 

Cykelkort til temature med klassen

Nu kan du kombinere en klassetur på cykel med spændende undervisning i Københavns natur og historie. Vi har udviklet tre forskellige cykelkort, som tager jer med på spændende ture til Holmen, Langelinie og Kalvebod Fælled. Materialet er målrettet elever på 6.-9. klassetrin.

Læs mere om udeskole på cykel

Sådan får du de gratis cykelkort til temature i København

Du kan både downloade kortene elektronisk og bestille gratis klassesæt, så eleverne får hver deres kort. Der er også lavet undervisningsmateriale til læreren for hvert af de tre områder.

På cykel til Langelinie: se cykelkort og lærervejledning

På cykel til Holmen: se cykelkort og lærervejledning

På cykel til Kalvebod Fælled og naturskolen: se cykelkort

 

Udlån af cykler til klasseture

Vil du på cykeltur med klassen i en anden bydel end skolen, eller har ikke alle børn i klassen en cykel? Så kan I låne gratis klassesæt med cykler og cykelhjelme til alle børn.

Sådan låner du gratis cykler og hjelme til klassen

Du booker cyklerne gennem en fælles bookingportal for skoler. Vælg dato, antal elever og lærere. Under "Sted" vælger du "Cykelskole - skolen på cykel".

Book dit lån af cykler her

Udeskole på cykel

I kan gratis låne klassesæt med cykler og cykelhjelme og flytte undervisningen ud i det fri. Vi tilbyder også gratis cykelkort og undervisningsmateriale til temature rundt i København. Så det er nemt at give din klasse en anderledes skoledag med masser af frisk luft, motion og sjov læring.

Læs mere om 'Cykelskole - skolen på cykel'

Trafik! - et brætspil for 3. og 4. klasse

Trafik! er et brætspil for elever i 3.- og 4. klasse (vejledende alder). Gennem spillet lærer eleverne trafikreglerne på en spændende og sjov måde, som ligger tæt på deres egne oplevelser i trafikken. Spillet kan både bruges i klassen og i skolens fritidsordning.

Sådan bestiller du det gratis spil til din skole

Vi har kun et begrænset antal spil liggende. Du kan bestille et gratis eksemplar til din skole ved at skrive til os på sikreskoleveje@tmf.kk.dk

.

 

Mini-cykelhjelm til æggetesten

Mini-cykelhjelmen består af en miniature cykelhjelm med plads til et almindeligt hønseæg. Med ægge-hjelmen kan du lave et lille forsøg, der viser eleverne, hvor godt deres eget hoved er beskyttet, når de kører med cykelhjelm. Forsøget henvender sig især til elever i teenagealderen, hvor det er kendtd, at mange børn holder op med at bruge cykelhjelm.

Sådan bruger du mini-cykelhjelmen til æggeforsøget

Læg et råt hønseæg i hjelmen. Lad det beskyttede æg falde mod gulvet. Skallen er beskyttet af hjelmen og går ikke i stykker. Nogle elever vil tro, at det skyldes, at ægget er hårdkogt. Læg nu ægget uden hjelm i en lukket plasticpose og lad det falde mod gulvet som før. Nu brister skallen, og æggemassen flyder ud.

Se en lille film med æggeforsøget

Sådan får du en gratis mini-cykelhjelm til din skole

Du kan bestille mini-cykelhjelmen ved at skrive til os på sikreskoleveje@tmf.kk.dk.

Legebog med 20 cykellege

Den sjoveste og mest effektive cykeltræning sker gennem leg. Cyklistforbundets bog beskriver 20 cykellege, som er nemme at sætte i gang - også for én eller flere klasser.

Download bogen "20 cykellege"

Mere lærerinfo om cykellege på Cyklistforbundets hjemmeside